TCS 8 KMTCS 8 KM
TCS 8 KM

De TCS 8 km is een onderdeel van de TCS Amsterdam Marathon voor recreatieve lopers.

De TCS 8 km leidt de deelnemers vanaf de Stadionweg over de eerste kleine ronde van het officiële marathonparcours. Onderweg passeer je onder andere het Rijksmuseum en het Vondelpark! Het laatste stuk parcours voert over de Amstelveenseweg naar de finish in het Olympisch Stadion. 

Start

Starttijd: 09.50 uur
Tijdslimiet: 1 uur
Start Area B
De TCS 8 km gaat van start in Start Area B op de Stadionweg. De kleur van het startnummer correspondeert met de kleur van jouw start wave.
Wave KleurVerwachte eindtijdStarttijd Area B
Wave 1 RoodTCS werknemers en relaties, leden Le Champion, Business Run en Groepen
09.50 uur
Wave 2 ZwartRecreatiegroep 109.50 uur
Bekijk hier de plattegrond van Start Area B en de startvakken van de 8 km.
Kledinginname
De kledinginname van de TCS 8 km vindt plaats in tenten op het parkeerterrein bij Sporthallen Zuid. Losse kleding kan niet mee de startvakken in. De kledinginname is geopend van 08.45 - 12.15 uur.

Parcours

Tijdslimiet
De tijdslimiet voor de TCS 8 km is 1 uur. Na 10.55 uur is finishen in het Olympisch Stadion niet meer mogelijk.
Verzorgingsposten
Langs het parcours tref je een spons- en verzorgingspost aan. Hieronder lees je wat er waar aanwezig is en in welke volgorde het uitgedeeld wordt. Tevens vind je hier toiletten en een medische post.
Afstand AA Drink Iso Lemon Water  Bananen Sponzen
5 KM
Finish

AA Drink Iso Lemon
  • Een Isotone sportdrank met een snelle hydratatie die speciaal is ontwikkeld om de vocht- en energiebalans tijdens de inspanning op peil te houden.
  • De vitamines B3, E, B5, B6 en H ondersteunen het afweersysteem en de stofwisseling.

De AA Drink Iso Lemon wordt onderweg uitgedeeld in bekers van 0,15L. Bij de finish ontvangen de deelnemers een flesje AA Drink Iso Lemon van 0,33L.

Let op! Er zijn geen energie bars/gelletjes aanwezig bij de verzorgingsposten, deze dien je dus (indien gewenst) zelf mee te nemen.

Finish

De finish is in het Olympisch Stadion voor de eretribune. Finishen in het stadion kan tot 10.55 uur. Na de finish ontvang je jouw medaille. Ook is hier water beschikbaar. Wij verzoeken je na het passeren van de finishlijn direct door te lopen. Buiten het Olympisch Stadion krijg je bij de verzorgingspost banaan en een flesje AA Drink.