TCS 8 KMTCS 8 KM

De TCS 8 km is onderdeel van de TCS Amsterdam Marathon.

De TCS 8 km leidt de deelnemers vanaf de Stadionweg over de eerste kleine ronde van het officiële marathonparcours. Onderweg passeer je onder andere het Rijksmuseum en het Vondelpark! Het laatste stuk parcours voert over de Amstelveenseweg naar de finish in het Olympisch Stadion. 


Start

Start
De TCS 8 km start om 09.40 uur vanaf de Stadionweg.

Startvakken
De startvakken zijn op de Stadionweg. De startvakken zijn ingedeeld naar de verwachte eindtijd. De kleur van het startnummer correspondeert met de kleur van jouw startvak.
Starttijd Kleur startvak Verwachte eindtijd
09.40 uur Wit Eindtijd < 00.50 uur
09.44 uur Geel TCS werknemers en relaties, leden Le Champion, Business Run, groepen en Goede Doelen teams
09.48 uur Roze Eindtijd > 00.51 uur

Bekijk hier de indeling van de startvakken en de plattegrond van het startgebied.
Kledinginname
De kledinginname van de TCS 8 km vindt plaats in tenten op het parkeerterrein bij Sporthallen Zuid. Er kan géén kleding worden achtergelaten in het stadion. Dit wordt direct na de start verwijderd. De kledinginname is geopend van 08.00 - 17.00 uur.

Parcours

Verzorgingsposten
Langs het parcours tref je een spons- en verzorgingspost aan. Hieronder lees je wat er waar aanwezig is en in welke volgorde het uitgedeeld wordt. Tevens vind je hier toiletten en een medische post.
Afstand AA Drink Iso Lemon Water  Sponges
5 KM X X X
Finish X X

De tijdslimiet voor de TCS 8 km is 65 minuten. 
AA Drink Iso Lemon
  • Een Isotone sportdrank met een snelle hydratatie die speciaal is ontwikkeld om de vocht- en energiebalans tijdens de inspanning op peil te houden.
  • De vitamines B3, E, B5, B6 en H ondersteunen het afweersysteem en de stofwisseling.

De AA Drink Iso Lemon wordt onderweg uitgedeeld in bekers van 0,15L. Bij de finish ontvangen de deelnemers een flesje AA Drink Iso Lemon van 0,33L.

Let op! Er zijn geen energie bars/gelletjes aanwezig bij de verzorgingsposten, deze dien je dus (indien gewenst) zelf mee te nemen.

Finish

De finish is in het Olympisch Stadion voor de eretribune. Na de finish ontvang je jouw medaille. Ook is hier water beschikbaar. Wij verzoeken je na het passeren van de finishlijn direct door te lopen. Buiten het Olympisch Stadion krijg je bij de verzorgingspost banaan en een flesje AA Drink.