Kids Run Olympisch Kwartier

De Kids Run vindt plaats tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Deze 800 meter run is voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar. De start is achter het stadion, nabij het Cruyff Court met een gezellig parcours door het Olympisch Kwartier.

Inschrijven

Schrijf je in voor de Kids Run via onderstaande button! Op de dag zelf (zondag 20 oktober) is na-inschrijving niet meer mogelijk.

Inschrijven

Starttijden

Categorie Starttijd Start Wave
11, 12 en 13 jaar 10.00 uur Wit
9 en 10 jaar 10.05 uur Geel
8 jaar 10.10 uur Roze
7 jaar 10.15 uur Oranje
4, 5 en 6 jaar 10.20 uur Groen
Categorie Starttijd Start Wave
11, 12 en 13 jaar 10.00 uur Wit
9 en 10 jaar 10.05 uur Geel
8 jaar 10.10 uur Roze
7 jaar 10.15 uur Oranje
4, 5 en 6 jaar 10.20 uur Groen

Parcours

Een gezellig parcours over 800 meter is uitgezet door het Olympisch Kwartier. Wist jij dat alle straatnamen in deze wijk zijn vernoemd naar Griekse godinnen? Ouders kunnen overal langs het parcours staan om de kids aan te moedigen. Voor kinderen van 4, 5 en 6 jaar (laatste startvak) is het toegestaan dat de ouders meelopen. Als je ouder bent, mogen jouw ouders je wel naar het startvak brengen en je weer ophalen bij de finish.

Finish en medaille

De finish is op de Afroditekade, waar jij jouw welverdiende medaille ontvangt. Finishen kan tot 10.45 uur.

Kinderfeest

Als je klaar bent met hardlopen, zijn er rondom het Olympisch Stadion nog veel leuke dingen te doen, zoals je laten schminken. Er wordt ook een kinderdisco georganiseerd.

Fanzone Olympisch Stadion

Wil jij voor of na de Kids Run ook nog de toppers aanmoedigen in het Olympisch Stadion? Dan ben jij van harte welkom bij de speciale Kids Run Fan Zone! Juich jouw favoriet naar de finish! De eerste toplopers komen rond 11.00 uur over de finish. En wie weet zie jij wel wie de nieuwe winnaar op de marathon wordt? Toegang is vanaf tribune K/L, bereikbaar vanaf het Kids Plein (Cruyff Court).

Goede doel

In Amsterdam groeit 1 op de 5 kinderen op met structureel te weinig middelen, oftewel in armoede. Dat betekent dat in Amsterdam ruim 30.000 kinderen niet de kansen krijgen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn, zoals bijvoorbeeld lid worden van een sportclub. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam vergoedt het lesgeld van een kind direct aan een sportvereniging of cultuuraanbieder. Aanvragen kunnen worden ingediend bij één van de 1000 intermediairs in Amsterdam.

Ook dit jaar slaan het Jeugdfonds en Le Champion graag de handen ineen om alle kinderen in Amsterdam in beweging te brengen. Onze missie: samen de kinderen van Amsterdam letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. We kijken nu al uit naar de blije gezichten van rennende kinderen tijdens de Kids Run en Mini Marathons, waar zij met hun sportieve prestaties weer andere kinderen de mogelijkheid bieden om ook te gaan sporten.


Mizuno Raceshirt voor Kids

Wil jij de komende editie hardlopen in een écht hardloopshirt van de TCS Amsterdam Marathon? Dat kan! Het officiële Mizuno Raceshirt is dit jaar ook beschikbaar voor kids. Hoe gaaf is dat? Het shirt is voor slechts € 17,50 verkrijgbaar bij de Merchandise stand op de Marathon Expo.

Het shirt is verkrijgbaar in de maten 104, 116, 128, 140, 152 en 164.
Inschrijven