Bereikbaarheid Race Day

Zondag 16 oktober

De TCS Amsterdam Marathon is jaarlijks een populair hardloopevenement waar deelnemers en supporters komen genieten van de unieke sfeer. Ons advies is vanwege drukte om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar Amsterdam te reizen. Bekijk hieronder de opties om het evenement te bereiken. Klik hier voor de bereikbaarheidskaart van het Olympisch Stadion voor zondag 16 oktober. Klik hier voor de bereikbaarheidskaart van het parcours en de stad voor zondag 16 oktober.

Fiets
Kom je met de fiets naar de TCS Amsterdam Marathon? Dan kun je deze stallen in de fietsenstalling nabij de Na-Druk-Geluk-Brug (zijde IJsbaanpad).
Metro
De dichtstbijzijnde metro haltes zijn Station Zuid of de Amstelveenseweg. Vanaf hier wordt de route naar het Olympisch Stadion en Sporthallen Zuid aangegeven met borden. Kijk op www.gvb.nl voor actuele reisinformatie. Het is ook mogelijk om een e-ticket te kopen, meer informatie vind je hier

Tram en bus
Op zondag 16 oktober is een beperkte dienstregeling van kracht i.v.m. afsluitingen t.b.v. de marathon. Actuele informatie vind je op www.9292.nl of op www.gvb.nl

Het openbaar vervoer in Amsterdam is alleen toegankelijk met een OV-Chipkaart. Als je nog geen OV-Chipkaart hebt, kun je deze kopen bij de GVB Tickets & Info vestigingen, automaten in de metrostations of via www.gvb.nl.

Trein
Kijk in de NS Reisplanner voor de juiste vertrek- en aankomsttijden. In het weekend werkt ProRail regelmatig aan het spoor. Wordt er op jouw traject aan het spoor gewerkt dan is dat vanaf 10 dagen voor reisdatum te zien in de planner. Check je reis kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele advies.
Kom je uit de richting Flevoland, Utrecht, Leiden of Schiphol? Reis dan met de trein naar station Amsterdam Zuid. Vanaf daar reis je verder met Metro 50 richting ‘Isolatorweg’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’. Of volg vanaf station Amsterdam Zuid de looproute naar Olympisch Stadion en/of
Marathon Expo.

Kom je uit de richting Rotterdam, Den Haag, Alkmaar, Zaandam en Hoorn? Reis dan naar Station Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar neem je Metro 50 richting ‘Gaasperplas’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’.
Vergeet niet om je OV-chipkaart mee te nemen met voldoende saldo. Nog geen OV-chipkaart? Je kunt een persoonlijke ov-chipkaart aanschaffen via NS.nl/ovchipkaart of op het station een anonieme OV-chipkaart kopen. Voorkom lang wachten bij de kaartautomaat door je saldo tijdig op te laden.

Tip: Je kunt ook van te voren online je vervoerbewijs kopen, dan hoef je op de dag zelf niet in de rij te staan. Hiervoor kun je terecht in de ticketshop van NS. Je voorkomt daarmee lange wachtrijen bij de automaten.

Auto
Kom je met de auto naar Amsterdam? Dan kun je op zondag 16 oktober parkeren op onderstaande locaties:
  • Bedrijventerrein 'Schinkel' Anthony Fokkerweg, 1059 CM Amsterdam
  • RAIPARKING Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam (Neem de metro vanaf halte Europaplein of RAI). Koop hier een parkeerkaart bij RAIPARKING voor de Marathon (alléén zondag)
  • P ArenA Burgemeester Stramanweg 130, 1101 EP Amsterdam (Neem de metro vanaf station ArenA)
  • P Station Noord Nieuwe Leeuwarderweg 25, 1022 Amsterdam-Noord (Neem de metro vanaf Station Noord). 

Carpoolen
Probeer zoveel als mogelijk samen met de auto naar het evenement te reizen, als je toch besluit met de auto te gaan. Goed voor het milieu, wel zo gezellig en als je de kosten deelt nog goedkoper ook.
Schone uitstootvrije taxi's
Op zoek naar een taxi? Maak dan gebruik van de schone uitstootvrije taxi's op www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/.

Kiss & Ride
Kom je deelnemers brengen of ophalen naar de TCS Amsterdam Marathon, dan kun je gebruikmaken van de Kiss & Ride op de Jachthavenweg in Amsterdam. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar het Olympisch Stadion. Ook touringcars kunnen gebruikmaken van de Kiss & Ride. Vanaf de Ring A10 volg je de borden naar afrit S108 oud Zuid. Bij de verkeerslichten sla je linksaf op de Amstelveenseweg en volg je de borden naar de Kiss & Ride. Zie ook de kaart voor meer informatie.