Bereikbaarheid Race Day

Zondag 15 oktober

De TCS Amsterdam Marathon is jaarlijks een populair hardloopevenement waar deelnemers en supporters komen genieten van de unieke sfeer. Ons advies is vanwege drukte om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar Amsterdam te reizen. Bekijk hieronder de opties om het evenement te bereiken. Klik hier voor de bereikbaarheidskaart van het Olympisch Stadion voor zondag 15 oktober. Klik hier voor de bereikbaarheidskaart van het parcours en de stad voor zondag 15 oktober.

Fiets
Kom je met de fiets naar de TCS Amsterdam Marathon? Dan kun je deze stallen in de fietsenstalling nabij de Na-Druk-Geluk-Brug (zijde IJsbaanpad).
Metro
De dichtstbijzijnde metro halte is Station Zuid. Vanaf hier wordt de route naar het Olympisch Stadion en Sporthallen Zuid aangegeven met borden. Kijk op www.gvb.nl voor actuele reisinformatie. Op de terugweg adviseren wij deelnemers om te reizen via Station Zuid. 

Station Amstelveenseweg is op zondag 15 oktober aan de stadionzijde van 11.00 tot 18.00 uur afgesloten. Het metrostation is alleen bereikbaar via de andere zijde.

Tram en bus
Op zondag 15 oktober is een beperkte dienstregeling van kracht i.v.m. afsluitingen t.b.v. de marathon. Actuele informatie vind je op www.9292.nl of op www.gvb.nl. Het openbaar vervoer in Amsterdam is alleen toegankelijk met een OV-Chipkaart. Als je nog geen OV-Chipkaart hebt, kun je deze kopen bij de GVB Tickets & Info vestigingen en automaten in de metrostations.

Touringcars worden geadviseerd om te parkeren op P6 RAI of P10 Naaldwijkstraat. Bekijk deze website voor de exacte locaties en informatie. 

Korting GVB tickets
Ontvang van 12 t/m 15 oktober met een actiecode € 2,50 korting op tickets voor 24 t/m 96 uur (1 - 4 dagen) in de GVB app. Plan je reis met de app naar Sporthallen Zuid en ontdek voor en na de marathon Amsterdam met het OV. Download de app in de store. Ga vervolgens in de app naar de shop:

  • Gebruik voor een 24 uurs ticket de actiecode: marathon24
  • Gebruik voor een 48 uurs ticket de actiecode: marathon48
  • Gebruik voor een 72 uurs ticket de actiecode: marathon72
  • Gebruik voor een 96 uurs ticket de actiecode: marathon96

Trein
Kijk in de NS Reisplanner voor de juiste vertrek- en aankomsttijden. In het weekend werkt ProRail regelmatig aan het spoor. Wordt er op jouw traject aan het spoor gewerkt dan is dat vanaf 10 dagen voor reisdatum te zien in de planner. Check je reis kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele advies.
Reis met de trein naar station Amsterdam Zuid. Volg vanaf station Amsterdam Zuid de looproute naar Olympisch Stadion en/of Marathon Expo.

Vergeet niet om je OV-chipkaart mee te nemen met voldoende saldo. Nog geen OV-chipkaart? Je kunt een persoonlijke ov-chipkaart aanschaffen via NS.nl/ovchipkaart of op het station een anonieme OV-chipkaart kopen. Voorkom lang wachten bij de kaartautomaat door je saldo tijdig op te laden.

Tip: Je kunt ook van te voren online je vervoerbewijs kopen, dan hoef je op de dag zelf niet in de rij te staan. Hiervoor kun je terecht in de ticketshop van NS. Je voorkomt daarmee lange wachtrijen bij de automaten.

Auto
Kom je met de auto naar Amsterdam? Dan kun je op zondag 15 oktober parkeren op onderstaande locaties:
  • Bedrijventerrein 'Schinkel' Anthony Fokkerweg, 1059 CM Amsterdam
  • RAIPARKING Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam (Neem de metro vanaf halte Europaplein of RAI). Koop hier een parkeerkaart bij RAIPARKING voor de Marathon (alléén zondag)
  • P ArenA Burgemeester Stramanweg 130, 1101 EP Amsterdam (Neem de metro vanaf station ArenA)
  • P Station Noord Nieuwe Leeuwarderweg 25, 1022 Amsterdam-Noord (Neem de metro vanaf Station Noord). 
Er kan niet op zondag 15 oktober worden geparkeerd in de parkeergarage Olympish Stadion (Stadionplein 44, 1076 DE Amsterdam).

Carpoolen
Probeer zoveel als mogelijk samen met de auto naar het evenement te reizen, als je toch besluit met de auto te gaan. Goed voor het milieu, wel zo gezellig en als je de kosten deelt nog goedkoper ook.

Schone uitstootvrije taxi's
Op zoek naar een taxi? Maak dan gebruik van de schone uitstootvrije taxi's op www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/.

Kiss & Ride
Kom je deelnemers brengen of ophalen naar de TCS Amsterdam Marathon, dan kun je gebruikmaken van de Kiss & Ride op de Jachthavenweg in Amsterdam. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar het Olympisch Stadion. Ook touringcars kunnen gebruikmaken van de Kiss & Ride. Vanaf de Ring A10 volg je de borden naar afrit S108 oud Zuid. Bij de verkeerslichten sla je linksaf op de Amstelveenseweg en volg je de borden naar de Kiss & Ride. Zie ook de kaart voor meer informatie.