Overige informatie

Entertainment

Tijdens de TCS Amsterdam Marathon kun je diverse muziekstijlen tegenkomen langs het parcours. Van dj’s, samabands tot vocale hoogstandjes. Welke muziek kun je waar verwachten? Hieronder een lijst met namen, tijden en locaties. Jouw 42 kilometers worden zeker niet saai!

Vlucht

Event: TCS AMSTERDAM MARATHON
Event location: Amsterdam, the Netherlands
Event ID: 33008AF
Valid Departure Dates: 12/10/2021 – 23/10/2021

 Meer informatie

Medische verzorging

Zowel vóór, tijdens als na het lopen staat een groot aantal medewerkers van het Rode Kruis klaar. Heb je tijdens de race hulp nodig, dan kun je terecht bij de eerst volgende verzorgingspost. Voor noodgevallen is achter de finish een post ingericht.

Sportmassage
Bij het team van het Nederlands Genootschap van Sportmassage in Sporthallen Zuid (Hal 2) kun je terecht voor een uitgebreide (gratis) sportmassage. Tijd: 8.30 – 17.00 uur.

De kledinginname van de marathon vindt plaats in tenten op het buitenterrein van het Olympisch Stadion. Deelnemers aan de Mizuno Halve Marathon en TCS 8 km kunnen terecht op het parkeerterrein bij Sporthallen Zuid waar tenten zijn geplaatst. Het kledingbeheer is gratis en voor eigen risico. Losse kleding kan niet mee het stadion in.

Kleedruimte
In Sporthallen Zuid zijn enkele kleedkamers met douches.

Kluisjes
In Sporthallen Zuid zijn kluisjes beschikbaar voor jouw sporttas en/of waardevolle spullen

Pacing Team

Om de lopers op de hele en halve marathon naar een snelle eindtijd te hazen, zet het blad Runner’s World weer haar Pacing Team in. Deze ervaren lopers geven het tempo aan, geven advies en helpen lopers over de moeilijke momenten heen. Ze zijn duidelijk herkenbaar en onderverdeeld op basis van streeftijden. De inschrijving via www.runnersweb.nl start eind augustus. Deelname aan het Runner’s World Pacing Team is geheel gratis.

Wat is het Runner’s World Pacing Team?
Deelnemers aan het Runner’s World Pacing Team lopen achter pacers (gangmakers) aan. De pacers zijn ervaren marathon- en ultralopers die in staat zijn een zo vlak mogelijk schema te lopen. Om je door de moeilijke momenten heen te slepen laten zij zich af en toe terugvallen in de groep om je moed in te spreken. Zij zijn niet alleen in staat om een strak en gelijkmatig tempo te lopen, maar kunnen je onderweg ook voorzien van tips en adviezen van onschatbare waarde.

De groepen deelnemers worden verdeeld over geplande streeftijden. Per groep lopen bij de marathon minimaal twee pacers mee. Op de Mizuno halve marathon loopt per groep minimaal één pacer mee. De pacers zijn herkenbaar aan een duidelijk tenue. 

Aan jouw deelname aan het Runner’s World Pacing Team zijn – buiten de gebruikelijke inschrijfgelden voor het evenement zelf – geen extra kosten verbonden.