Veelgestelde vragen

Inschrijven editie 2021

Hoe kan ik inschrijven als nieuwe deelnemer?
  1. Ga naar de website
  2. Kies voor Inschrijven 
  3. Doorloop alle stappen van het inschrijfformulier
  4. Zodra je bent ingeschreven, ontvang je per e-mail een bevestiging van jouw inschrijving. Via de link Open dashboard kun je jouw inschrijving beheren.
Hoe kan ik mijn inschrijving overdragen aan iemand anders?
Als jouw deelname voor 2021 is bevestigd, ga dan naar Open Dashboard in jouw bevestigingsmail. 
 
In het dashboard klik je op jouw TICKET. Vul bij Toewijzen het e-mailadres in van de persoon aan wie je jouw aankoop en/of startbewijs wilt toewijzen.
 
Je kunt jouw inschrijving t/m 16 oktober toewijzen aan iemand anders.
 
De overdracht is voor eigen risico. Le Champion bemiddelt hier niet in.
Hoe wijzig ik mijn afstand? Hoe wijzig ik mijn persoonlijke gegevens?
Ga naar Open dashboard in jouw bevestigingsmail om jouw persoonlijke gegevens te wijzigen.
 
Jouw afstand wijzigen kun je doen door contact met ons op te nemen via dit formulier.
 
Je kunt jouw gegevens wijzigen t/m 1 september. 

Let op: als je kiest voor een langere afstand, dan zijn hier extra kosten aan verbonden. Indien je kiest voor een kortere afstand, dan blijft het betaalde tarief gelijk. Je kunt hiervoor niet een gedeelte van je inschrijftarief terugkrijgen. Deelnemers aan de marathon die kiezen voor een kortere afstand behouden wel het recht op een gratis race shirt.
Hoe wijzig ik mijn shirtmaat?
Indien je bent ingeschreven voor de TCS Marathon dan is een shirt inbegrepen, de shirtmaat kun je zelf aanpassen.
- Ga naar Open dashboard in jouw bevestigingsmail. 
- In het dashboard klik je op jouw TICKET. Kies bij Details voor de juiste shirtmaat.
 
Je kunt jouw shirtmaat wijzigen t/m 1 september 2021.

Indien je voor een andere afstand staat ingeschreven of een extra shirt hebt besteld dan kun je de maat eenmalig invullen bij je bestelling. Het is helaas niet mogelijk om je maat daarna aan te passen. Jouw maat wijzigen kun je doen door contact met ons op te nemen via dit formulier.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Als je niet mee kunt of wilt doen, dan kun je jouw inschrijving aan iemand anders overdragen. Hoe dat gaat, zie je bij de vraag over ‘overdragen’.
 
Leden van Le Champion kunnen hun inschrijving annuleren en krijgen tot 1 september hun inschrijfgeld (min administratiekosten) terug. Zie hiervoor de algemene voorwaarden.
Gaat de Amsterdam City Walk door?
Dat is op dit moment nog niet bekend. Houdt hiervoor de website van de Amsterdam City Walk in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste alle informatie te ontvangen.
Wanneer vindt de TCS Amsterdam Marathon in 2022 plaats?
In 2022 is de TCS Amsterdam Marathon op zondag 16 oktober.
Komt er ook een Virtual TCS Amsterdam Marathon in 2021?
Ja, dat klopt. Meer informatie hierover volgt uiterlijk 1 september.

Als de reguliere editie van de TCS Amsterdam Marathon dit jaar wordt afgelast, dan ontvangen deelnemers aan de 2021 editie een korting op de Virtual Run.

Deelnemers van de TCS Amsterdam Marathon 2020, die ervoor hebben gekozen om deel te nemen in 2022, ontvangen bij een afgelaste editie een korting voor de Virtual Run van volgend jaar.

Deelnemers aan de TCS Amsterdam Marathon 2020, die ervoor hebben gekozen om niet deel te nemen in zowel 2021 als in 2022, komen niet meer in aanmerking voor een korting op de Virtual Run.
Hoe kan ik inschrijven voor de Business Run, Charity Run of als Travel Agency?
Helaas is de inschrijving voor de Business Run en Charity Run nog niet geopend. Dit is vanaf halverwege mei mogelijk.

Indien je wilt inschrijven als Travel Agency, neem dan contact op met Global Running.
Hoe kan ik inschrijven voor de marathon en gebruik maken van de Runner's World korting?
Dit is alleen mogelijk voor Nederlandse abonnees. Indien je Runner's World abonnee bent kun je je met korting inschrijving voor de hele marathon. Hiervoor dien je direct bij stap 1 in de inschrijfmodule te kiezen voor de Runner's World korting. In de laatste stap van de inschrijfmodule dien je het abonnement nummer in te vullen. Let op: dit is dus niet het abonnee nummer. Het Abonnement nummer begint met 10. Het abonnement nummer en de postcode die je invult in het inschrijfformulier dienen overeen te komen met de gegevens die bij Runner's World bekend zijn.

Heb je net een lidmaatschap afgesloten bij Runner's World? Dan is direct gebruik maken van de korting nog niet mogelijk. Er moet eerst een update vanuit Runner's World plaatsvinden, dit vind 1 keer per week plaats.

Deelnemers 2020 > 2021

Wordt mijn inschrijving van de TCS Amsterdam Marathon 2020 automatisch omgezet naar de editie van 2021?
Nee, dat gebeurt niet automatisch. Op 3 maart heb je een e-mail ontvangen om jouw deelname aan de editie van 2021 te bevestigen. 
 
Heb je geen e-mail ontvangen, check dan jouw spam folder of ongewenste e-mail.
 
Als de e-mail ook daar niet terug te vinden is, neem dan contact met ons op via dit contactformulier.
Ik kan niet meedoen aan de 2021 editie van de TCS Amsterdam Marathon
Als je niet mee kunt of wilt doen aan de editie van 2021, dan kun je jouw inschrijving aan iemand anders toewijzen. Hoe dat gaat, zie je bij de vraag over ‘overdragen’. Je kunt er ook voor kiezen om jouw inschrijving door te zetten naar 2022.

Het is helaas niet mogelijk om jouw inschrijving te annuleren. Dit omdat het evenement in 2020 is afgelast, in plaats van annuleren is toen besloten om alle inschrijvingen door te zetten naar 2021. Daar is nu de optie van doorzetten naar 2022 aan toegevoegd.
Ik heb geen e-mail gehad over het omzetten van mijn startbewijs naar de editie van 2021
Heb je geen e-mail ontvangen om jouw deelname aan de editie van 2021 te bevestigen, check dan jouw spam folder of ongewenste e-mail.
 
Als de e-mail ook daar niet terug te vinden is, neem dan contact met ons op via dit contactformulier.
Ik stond in 2020 ingeschreven voor de TCS Amsterdam Marathon en wil graag voor de editie van 2021 mijn afstand wijzigen.
Bevestig eerst jouw deelname voor de editie van 2021. Neem daarna contact met ons op via dit contactformulier zodat wij jouw afstand kunnen wijzigen. 
 
Je kunt jouw gegevens wijzigen t/m 1 september.
 
Let op: indien je kiest voor een langere afstand zitten hier extra kosten aan verbonden. Indien je kiest voor een kortere afstand, dan blijft het betaalde tarief gelijk. Je kunt hiervoor niet een gedeelte van je inschrijftarief terugvragen. Deelnemers aan de marathon die kiezen voor een kortere afstand behouden wel het recht op een gratis race shirt.
Kan ik mijn inschrijving omzetten naar de editie van 2022?
Ja, dat kan. Let op: dit geldt alleen voor deelnemers die al voor 2021 stonden ingeschreven. Meer informatie hierover is terug te vinden in de mail van 3 maart. Uiterlijk tot 1 augustus kun je ervoor kiezen om deel te nemen in 2021, 2022 of om jouw inschrijfgeld en bestelde extra’s te doneren.
Indien ik er voor kies om mijn inschrijving door te zetten naar 2022, wat gebeurt er dan met mijn bestelde extra’s?
Ook alle bestelde extra’s (zoals race shirt, ticket Pasta Party of Good Morning City Run etc.) worden dan doorgezet naar 2022. 
Indien ik er voor kies om mijn inschrijving te doneren, hoe zit het dan met mijn bestelde extra’s?
Als je kiest voor doneren, dan geldt dat zowel voor het startbewijs als alle extra bestelde producten. Je doneert dan dus het volledige pakket.
Ik heb eerder mijn keuze doorgegeven om in 2021 deel te nemen, ik zou echter liever toch mijn startbewijs door willen zetten naar 2022. Kan dit?
Ja dat kan. Indien je jouw deelname voor de editie van 2021 hebt bevestigd voor 1 augustus, dan kun je nog voor 1 september aan ons laten weten dat je het startbewijs wilt doorzetten naar 2022.

Neem dan contact met ons op via dit contactformulier.
Ik heb nog geen informatie ontvangen over de Kids Run. Gaat de Kids Run wel door in 2021?
Helaas is dat nog niet bekend. De invulling van de Kids Run is mede afhankelijk van de samenstelling van het programma van het evenement. Zodra hierover meer bekend is, zullen de deelnemers hierover worden geïnformeerd. 

Kids Run en Mini Marathons

Wat is de Kids Run en de Mini Marathons?
Tijdens de TCS Amsterdam Marathon zijn er meerdere onderdelen voor kinderen. Zij  kunnen kiezen uit de Kids Run bij het Olympisch Stadion of meedoen aan één van de Mini Marathons langs het officiële parcours van de 'grote' marathon.

Lees hier meer over de Kids Run en de Mini Marathon.
Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor de Kids Run of de Mini Marathons?
Voor de Kids Run (Olympisch Stadion) ga je naar de inschrijfpagina. Kies voor Inschrijven en voor de ticket Kids Run. Zodra je de inschrijving hebt afgerond, ontvang je een bevestigingsmail van noreply@atleta.cc
 
Voor de Mini Marathons (langs het parcours) kun je inschrijven via: www.tcsamsterdammarathon.nl/mini-marathons 
Wat kost het om in te schrijven voor de Kids Run of de Mini Marathons?
Het tarief voor de Kids Run is € 3,50 en voor de Mini Marathon € 1,00.
Waar is de start van de Kids Run of de Mini Marathons?
Lees hier meer over de start van de Kids Run en de Mini Marathons
Hoe laat is de start van de Kids Run of de Mini Marathons?
De start van de Kids Run (Olympisch Station) is op zondag 17 oktober om 10.00 uur. 
 
De starttijden van de Mini Marathons (langs het parcours) verschillen per locatie. Voor meer informatie klik hier.
Ik wil graag meelopen met mijn kind. Mag dit?
Het is mogelijk om met je kind mee te lopen in het laatste startvak van de allerjongste kinderen van 4-6 jaar. Dit is geen enkel probleem. Is jouw kind ouder dan 6 jaar, maar wil hij/zij toch graag dat jij mee rent? Dan mag dat. Jullie kunnen dan samen starten in het startvak van 4-6 jaar.
Is er een prijsuitreiking bij de Kids Run of de Mini Marathons?
Onder het motto 'Meedoen is belangrijker dan winnen' en 'Iedereen is een winnaar', is er geen prijsuitreiking na afloop van de Kids Run en Mini Marathons. 
 
Alle kinderen ontvangen een medaille bij de finish!

Afgelasting en coronamaatregelen 2021

Wat gebeurt er als de TCS Amsterdam Marathon 2021 wordt afgelast?
Mocht de TCS Amsterdam Marathon in 2021 door corona niet door kunnen gaan, dan wordt jouw startbewijs doorgezet naar de editie van 2022. Meer hierover kun je terugvinden in onze Algemene Voorwaarden.

Heb je een vraag over deze regeling, neem dan contact met ons op via dit formulier.
Vindt de TCS Amsterdam Marathon in aangepaste vorm plaats?
Het is waarschijnlijk dat de editie van 2021 in reguliere vorm zal plaatsvinden. We houden hiervoor nauwlettend de actuele ontwikkelingen in de gaten en zullen hierin schakelen indien nodig.
Welke coronamaatregelen worden er getroffen?
Dit is afhankelijk van de situatie in oktober. We zullen de dan geldende maatregelen nadrukkelijk volgen en alle betrokkenen hierover over informeren.
Is een mondkapje verplicht?
Dit is afhankelijk van de geldende maatregelen in oktober. We volgen hiervoor nauwlettend de actuele ontwikkelingen en zullen de betrokkenen hierover tijdig informeren, mocht deze maatregel van toepassing zijn.
Wat gebeurt er als de Good Morning City Run niet doorgaat op de zaterdag, krijg ik dan mijn geld terug?
Op dit moment gaan we er vanuit dat de Good Morning City Run wel doorgaat, mogelijk in een aangepaste vorm.
Wat gebeurt er als de Pasta Party niet doorgaat, krijg ik dan mijn geld terug?
Op dit moment gaan we ervan uit dat de Pasta Party wel doorgaat, mogelijk in een aangepaste vorm met meer ruimte.
Moet ik mijn eigen eten en drinken meenemen op het parcours?
Indien het past binnen de op dat moment geldende maatregelen zullen er tijdens het evenement voldoende verzorgingsposten onderweg zijn en dan is dit niet nodig.
Heb je een vraag en kun je het antwoord niet op onze website terug vinden? Dan helpen wij uiteraard graag om jouw vraag te beantwoorden.

Contact opnemen

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons dan direct een bericht. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om jouw vraag te beantwoorden.

Stuur ons een bericht