Bereikbaarheid Marathon Expo

Donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober

De Internationale Marathon Expo is het beste met het openbaar vervoer te bereiken. Bekijk hieronder de bereikbaarheidsopties.

Fiets
Kom je met de fiets naar de TCS Amsterdam Marathon? Dan kun je deze stallen in de fietsenstalling op het IJsbaanpad t.h.v. de Na-Druk-Geluk-Brug.

Metro
De dichtstbijzijnde metrohaltes zijn Station Zuid of Amstelveenseweg (lijn 50 of 51). Vanaf hier wordt de route naar het Olympisch Stadion en Sporthallen Zuid aangegeven met borden. Kijk op www.gvb.nl voor actuele reisinformatie.

Tram en bus
Voor actuele informatie over gewijzigde dienstregelingen van tram en bus op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober kun je vinden op www.9292.nl of www.gvb.nl.

Vervoerbewijs in bus/tram/metro in Amsterdam
Het openbaar vervoer in Amsterdam is alleen toegankelijk met een OV-Chipkaart. Als je nog geen OV-Chipkaart hebt, kun je deze kopen bij de GVB Tickets & Info vestigingen, automaten in de metrostations of via ww.gvb.nl.
 
Trein
Kijk in de NS Reisplanner voor de juiste vertrek- en aankomsttijden. In het weekend werkt ProRail regelmatig aan het spoor. Wordt er op jouw traject aan het spoor gewerkt dan is dat vanaf 10 dagen voor reisdatum te zien in de planner. Check je reis kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele advies.

Kom je uit de richting Flevoland, Utrecht, Leiden of Schiphol? Reis dan met de trein naar station Amsterdam Zuid. Vanaf daar reis je verder met Metro 50 richting ‘Isolatorweg’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’. Of volg vanaf station Amsterdam Zuid de looproute naar Olympisch Stadion en/of Marathon Expo.

Kom je uit de richting Rotterdam, Den Haag, Alkmaar, Zaandam en Hoorn? Reis dan naar Station Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar neem je Metro 50 richting ‘Gaasperplas’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’.

Vergeet niet om je OV-chipkaart mee te nemen met voldoende saldo. Nog geen OV-chipkaart? Je kunt een persoonlijke ov-chipkaart aanschaffen via NS.nl/ovchipkaart of op het station een anonieme OV-chipkaart kopen. Voorkom lang wachten bij de kaartautomaat door je saldo tijdig op te laden.
Tip: Je kunt ook van te voren online je vervoerbewijs kopen, dan hoef je op de dag zelf niet in de rij te staan. Hiervoor kun je terecht in de ticketshop van NS. Je voorkomt daarmee lange wachtrijen bij de automaten.

Auto
Kom je met de auto naar Amsterdam? Dan kun je op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober parkeren op onderstaande locaties. Parkeren bij Sporthallen Zuid is niet mogelijk.
  • Bedrijventerrein ‘Schinkel’ Anthony Fokkerweg, 1059 CM Amsterdam
  • P ArenA Burgemeester Stramanweg 130, 1101 EP Amsterdam
  • Parking Station Noord Nieuwe Leeuwarderweg 25, 1022 Amsterdam-Noord
  • P Olympish Stadion Stadionplein 44, 1076 DE Amsterdam