Bereikbaarheid Marathon Expo

Donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober

Voor het afhalen van jouw startnummer en raceshirt is het Olympisch Stadion het beste met het openbaar vervoer te bereiken. Bekijk hieronder de bereikbaarheidsopties. Klik hier voor de bereikbaarheidskaart van het Olympisch Stadion op donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober.
Metro
De dichtstbijzijnde metrohaltes zijn Station Zuid of Amstelveenseweg (lijn 50 of 51). Vanaf hier wordt de route naar het Olympisch Stadion en Sporthallen Zuid aangegeven met borden. Kijk op www.gvb.nl voor actuele reisinformatie.
Tram en bus
Voor actuele informatie over gewijzigde dienstregelingen van tram en bus op donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober kun je vinden op www.9292.nl of www.gvb.nl.
OVpay: makkelijk in- en uitchecken met je betaalpas
Met het OV reizen en betalen voor je ritje is nog nooit zo makkelijk geweest. Je checkt gewoon in en uit met je betaalpas, creditcard of met je mobiel. Vooraf een kaartje kopen is niet meer nodig. De kosten voor je OV-rit worden aan het einde van de dag van je rekening afgeschreven. Lees alles over OVpay.
GVB Groepsdagticket
Reis je met meerdere personen en heeft niet iedereen een betaalpas? Koop dan in Gappie de GVB app het voordelige GVB Groepsdagticket. Met dit ticket reis je met maximaal 5 personen de hele dag met alle GVB trams, bussen en metro’s. Meer over de GVB app en het downloaden ervan.
Trein
Kijk in de NS Reisplanner voor de juiste vertrek- en aankomsttijden. In het weekend werkt ProRail regelmatig aan het spoor. Wordt er op jouw traject aan het spoor gewerkt dan is dat vanaf 10 dagen voor reisdatum te zien in de planner. Check je reis kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele advies.

Kom je uit de richting Flevoland, Utrecht, Leiden of Schiphol? Reis dan met de trein naar station Amsterdam Zuid. Vanaf daar reis je verder met Metro 50 of 51 richting ‘Isolatorweg’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’. Of volg vanaf station Amsterdam Zuid de looproute naar Olympisch Stadion en/of Marathon Expo.

Kom je uit de richting Rotterdam, Den Haag, Alkmaar, Zaandam en Hoorn? Reis dan naar Station Amsterdam Sloterdijk of Station Amsterdam Lelylaan. Vanaf daar neem je Metro 50 richting ‘Gein’ of Metro 51 richting 'Centraal Station'. (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’.

Vergeet niet om je OV-chipkaart mee te nemen met voldoende saldo. Nog geen OV-chipkaart? Je kunt een persoonlijke ov-chipkaart aanschaffen via NS.nl/ovchipkaart of op het station een anonieme OV-chipkaart kopen. Voorkom lang wachten bij de kaartautomaat door je saldo tijdig op te laden.

Tip! Je kunt ook van te voren online je vervoerbewijs kopen, dan hoef je op de dag zelf niet in de rij te staan. Hiervoor kun je terecht in de ticketshop van NS.
Fiets
Kom je met de fiets naar het Olympisch Stadion? Dan kun je deze stallen in de fietsenstalling op het IJsbaanpad t.h.v. de Na-Druk-Geluk-Brug.
Auto
Kom je met de auto naar Amsterdam? Dan kun je op donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober parkeren op onderstaande locaties. Parkeren bij Sporthallen Zuid is niet mogelijk.

  • Bedrijventerrein ‘Schinkel’ Anthony Fokkerweg, 1059 CM Amsterdam
  • P ArenA Burgemeester Stramanweg 130, 1101 EP Amsterdam
  • Parking Station Noord Nieuwe Leeuwarderweg 25, 1022 Amsterdam-Noord