Supporters

Supporters kunnen op diverse locaties van de TCS Amsterdam Marathon deelnemers aanmoedigen. Een bijzondere locatie is natuurlijk het Olympisch Stadion, waar de start en finish plaatsvinden. Aanmoedigen langs het parcours kan natuurlijk ook. Voor het reizen in Amsterdam kan gebruik worden gemaakt van de fiets, metro of de aangegeven parkeerlocaties.

Klik hier voor de parcourskaart

Start t/m 13 km en 37 km tot finish
In het Olympisch Stadion kun je gratis plaatsnemen op de (overdekte) tribunes bij zowel de start van de marathon als tijdens de finish van alle afstanden.

 > Dichtstbijzijnde metro: Amstelveenseweg of Zuid (volg vanaf hier de looproute naar het stadion)

Deelnemers aan de hele marathon passeren het Vondelpark twee keer. Tijdens de eerste doorkomst hebben ze er net 2 km opzitten en tijdens de tweede doorkomst al 40. Een ideale plek dus voor een succeswens en dat laatste steuntje in de rug.

 > Dichtstbijzijnde metro: Vijzelgracht

Ook de Stadhouderskade is een mooie plek om aan te moedigen. Vanaf hier lopen de deelnemers aan de marathon op 4 km onder het Rijksmuseum door, een prachtig gezicht. Op de terugweg hebben zij hier 38 km in de benen en kunnen ze wel wat support gebruiken. Vermijd hier drukte.

> Dichtstbijzijnde metro: Vijzelgracht en de Pijp
6 t/m 9 km 
De deelnemers aan de hele marathon lopen over de Zuidas, gekenmerkt door indrukwekkende architectuur van de verschillende kantoren en appartementencomplexen. Op de Beethovenstraat zie je de deelnemers bovendien twee keer langskomen.

> Dichtstbijzijnde metro: Zuid
> Dichtstbijzijnde parkeergarage: Mahler
13 km-punt
De scherpste bocht van het parcours vind je op het einde van de President Kennedylaan. Op 13 km maken de lopers hier met zicht op de RAI een keerlus en zie je ze dus twee keer langskomen.
     
> Dichtstbijzijnde metro: Europaplein en RAI
> Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid: RAI
14 t/m 26 km
Vanaf 14 km begint voor de hele marathonlopers de etappe langs de Amstel. Een gedeelte van maar liefst 12 km, wat betekent dat zij na deze passage over de helft zijn en dus begonnen zijn aan de terugweg. Je vindt hier op 16 km een verzorgingspost en ook vindt hier, vlak voor doorkomst van de eerste marathonlopers, een van de Mini Marathons plaats.

> Dichtstbijzijnde metro: RAI
> Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid: P15 en P16 Europaboulevard


Ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel lopen de marathon deelnemers om te keren over de Brug Oranjebaan. Hier vind je een aantal restaurantjes waar het in afwachting, of na passage van de lopers, prima vertoeven is. Er is geen metro, maar wel (betaald) parkeren mogelijk op Amstelparking (Amstelzijde, 1184 TZ Amstelveen).
26 t/m 31 km
Na de passage langs de Amstel lopen de deelnemers aan de hele marathon 5 km over het Amstel Business Park. Met de metrostations Overamstel en Van der Madeweg langs het parcours een perfecte plek om aan te moedigen. Op het 27 km-punt vind je de Polar DJ booth, waarvoor deelnemers en supporters hun favoriete liedjes konden doorgeven. Vermijd hier drukte.

> Dichtstbijzijnde metro: Overamstel en van der Madeweg
32 t/m 37 km
Hier begint voor velen het zwaarste stuk van de marathon, waar supporters dus zeker niet mogen ontbreken!
> Dichtstbijzijnde metro: Amstel

Even verderop op het 33 km-punt vindt een tweede Mini Marathon plaats op het Galileïplantsoen. Ook wordt hier een verzorgingspost ingericht.
 > Dichtstbijzijnde metro: Amstel
 
Het marathonparcours in Amsterdam wordt geroemd om zijn snelle en vlakke parcours. Met een kleine onderdoorgang onder de Wibautstraat op het 37 km-punt zit het venijn hem in de staart. Juich de lopers omhoog en over de Torontobrug, op naar het Vondelpark. Hier vind je de Polar DJ booth, waarvoor deelnemers en supporters hun favoriete liedjes konden doorgeven
 > Dichtstbijzijnde metro: Weesperplein