Pacing Team

Om de lopers op de hele en halve marathon naar een snelle eindtijd te hazen, zet Runner's World Magazine weer haar Pacing Team in. Deze ervaren lopers geven het tempo aan, geven advies en helpen lopers over de moeilijke momenten heen. Ze zijn duidelijk herkenbaar en onderverdeeld op basis van streeftijden. 

Deelname aan het Runner’s World Pacing Team is gratis. Aanmelden is niet nodig want er is geen centraal verzamelpunt waar de pacers voor de wedstrijd bijeenkomen. De pacers gaan rechtstreeks naar de startvakken die corresponderen met hun streeftijd. In het Olympisch Stadion voor de hele marathon, of Stadionweg voor de halve marathon. Ze zijn duidelijk herkenbaar aan ballonnen en hesjes met daarop verschillende streeftijden. Uiterlijk 45 minuten voor de start zijn zij aanwezig in hun startvakken.

Wat is het Runner's World Pacing Team?

Deelnemers aan het Runner's World Pacing Team lopen achter pacers (gangmakers) aan. De pacers zijn ervaren marathon- en ultralopers die in staat zijn een zo vlak mogelijk schema te lopen. Om je door de moeilijke momenten heen te slepen laten zij zich af en toe terugvallen in de groep om je moed in te spreken. Zij zijn niet alleen in staat om een strak en gelijkmatig tempo te lopen, maar kunnen je onderweg ook voorzien van tips en adviezen van onschatbare waarde.

De groepen deelnemers worden verdeeld over geplande streeftijden. Per groep lopen bij de marathon minimaal twee pacers mee. Op de halve marathon loopt per groep minimaal één pacer mee. De pacers zijn herkenbaar aan een duidelijk tenue.

Aan jouw deelname aan het Runner's World Pacing Team zijn - buiten de gebruikelijke inschrijfgelden voor het evenement zelf - geen extra kosten verbonden.

Streeftijden Runner’s World Pacers

Hele marathon. Starttijd: 09.00 uur
3.00 / 3.10 / 3.20 / 3.30 / 3.40 / 3.50 / 4.00 / 4.10 / 4.20 / 4.30 / 4.40 / 4.50 / 5.00

Halve marathon. Starttijd: vanaf 13.00 uur
1.35 / 1.40 / 1.45 / 1.50 / 1.55 / 2.00 / 2.05 / 2.10

Meer info over het Pacing Team