Mizuno Halve MarathonMizuno Halve Marathon
Mizuno Halve Marathon

De Mizuno Halve Marathon, de grootste halve marathon van Nederland, is een van de onderdelen van de TCS Amsterdam Marathon.

Het parcours van de Mizuno Halve Marathon bestaat uit een ronde door onder andere het centrum van Amsterdam. Het parcours gaat vanaf de Stadionweg via Churchilllaan, Rijnstraat en Utrechtsebrug over de Amstel. Vervolgens loop je door de Watergraafsmeer en Zeeburg. Het parcours is verder gelijk aan dat van de hele marathon.

Het parcours leidt de deelnemers vlak langs de binnenstad van Amsterdam en kent vele hoogtepunten, die een aparte sightseeing tour ook meer dan waard zijn.

Start

Starttijd: 13.00 - 13.50 uur
Tijdslimiet: 3 uur
Start Area B
De Mizuno Halve Marathon gaat van start in Start Area B op de Stadionweg. De start waves zijn ingedeeld op basis van verwachte eindtijd. De kleur op jouw startnummer correspondeert met de kleur van jouw start wave. Let op! Wij adviseren je niet eerder dan een half uur voor jouw starttijd naar het startgebied te komen.
Wave Kleur Verwachte eindtijdStarttijd Area B
Wave 1 Wit Eindtijd tot 1.40 uur13.00 uur
Wave 2 Geel TCS werknemers en relaties, leden Le Champion, Business Run en Groepen13.10 uur
Wave 3 Roze Eindtijd van 1.40 tot 1.50 uur13.20 uur
Wave 4 Oranje Eindtijd van 1.50 tot 2.00 uur13.30 uur
Wave 5 Groen Eindtijd van 2.00 tot 2.10 uur13.40 uur
Wave 6 Blauw  Eindtijd vanaf 2.10 uur13.50 uur
Bekijk hier de plattegrond van Start Area B en de startvakken voor de halve marathon.

Kledinginname
De kledinginname van de Mizuno Halve Marathon vindt plaats in tenten op het parkeerterrein bij Sporthallen Zuid. Er kan géén kleding worden achtergelaten in de startvakken. De kledinginname is geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Parcours

Verzorgingsposten
Langs het parcours tref je een aantal spons- en verzorgingsposten aan. Hieronder lees je wat er waar aanwezig is en in welke volgorde het uitgedeeld wordt. Op de verzorgingsposten zijn tevens toiletten en medische posten aanwezig.
           
Afstand
AA Drink Iso Lemon Water
Bananen
Sponzen
5 KM
9,5 KM11,5 KM14 KM17 KM19,5 KMFinish


AA Drink Iso Lemon
  • Een Isotone sportdrank met een snelle hydratatie die speciaal is ontwikkeld om de vocht- en energiebalans tijdens de inspanning op peil te houden.
  • De vitamines B3, E, B5, B6 en H ondersteunen het afweersysteem en de stofwisseling.

De AA Drink Iso Lemon wordt onderweg uitgedeeld in bekers van 0,15L. Bij de finish ontvangen de deelnemers een flesje AA Drink Iso Lemon van 0,33L.

Let op! Er zijn geen energie bars/gelletjes aanwezig bij de verzorgingsposten, deze dien je dus (indien gewenst) zelf mee te nemen.
Tijdslimiet en klokken Mizuno Halve Marathon
De tijdslimiet voor de Mizuno Halve Marathon is 3 uur. Je hebt tot 17.00 uur de tijd om de Mizuno Halve Marathon te volbrengen, daarna sluit de finish in het Olympisch Stadion. Onderstaande km-punten dien je voor genoemde tijd te zijn gepasseerd.

  • 5 km - 14.42 uur
  • 10 km - 15.25 uur
  • 15 km - 16.08 uur
  • 21,1 km - 17.00 uur

Lopers die op basis van het passeertijdenschema worden ingehaald door de bezemwagen en dus de gestelde tijdslimiet zullen gaan overschrijden, worden gevraagd hun race te beëindigen en uit veiligheids- en gezondheidsredenen plaats te nemen in de bezemwagen. Mocht je, ondanks het verzoek, toch besluiten jouw race voort te zetten, dan doe je dit op eigen risico. Het parcours wordt immers, na het passeren van de bezemwagen, weer vrijgegeven voor al het wegverkeer. Tevens worden de verzorgingsposten opgeruimd en is het niet meer mogelijk om in het Olympisch Stadion te finishen. Mocht je uit de race worden gehaald, dan kom je niet in aanmerking voor een medaille.

Kilometeraanduiding en tijdregistratie
Op elk 5 km-punt wordt jouw tijd geregistreerd. Daarnaast staat op ieder km-punt een bord.

Finish

De finish is in het Olympisch Stadion voor de eretribune. Na de finish ontvang je jouw medaille en warmtevel (indien nodig). Ook is hier water beschikbaar. Wij verzoeken je na het passeren van de finishlijn direct door te lopen. Buiten het Olympisch Stadion krijg je bij de verzorgingspost banaan en een flesje AA Drink.
Medaille
Iedere deelnemer ontvangt na de finish een medaille. Deze medaille kun je na afloop nog specialer maken door deze te personaliseren met jouw naam en prestatie. De stand vind je bij de brug tussen het Olympisch Stadion en Sporthallen Zuid. Indien je dit bij inschrijving besteld hebt, staat er een medaille symbool op jouw startnummer. Ter plekke kost het € 12,-.