Marathon Expo

In Sporthallen Zuid wordt in samenwerking met Run2Day de Internationale Marathon Expo gehouden. Op de Marathon Expo kun je ook jouw startnummer ophalen. Diverse topmerken uit de sportartikelenbranche presenteren de nieuwste sportkleding, hardloopschoenen en andere attributen tegen aantrekkelijke prijzen. In totaal zijn er meer dan 50 nationale en internationale exposanten aanwezig. Ook de sponsors en suppliers van de TCS Amsterdam Marathon zijn aanwezig.

Openingstijden

Donderdag 12 oktober
13.00 - 20.00 uur
Vrijdag 13 oktober
10.00 - 20.00 uur
Zaterdag 14 oktober
09.00 - 19.00 uur
Zondag 15 oktober
07.00 - 13.00 uur (alleen ophalen startnummers)

Startnummer ophalen

Je ontvangt begin oktober een e-mail met daarin meer informatie over het ophalen van jouw startnummer. In verband met verwachte drukte is ons advies om op donderdag of vrijdag jouw startnummer af te halen.

Afhalen Mizuno Raceshirt

Doe jij mee aan de hele marathon of heb je vooraf het Mizuno Raceshirt besteld? Dan kun je met de QR-code in jouw persoonlijk dashboard het raceshirt afhalen op de Marathon Expo bij de stand ‘Pre-ordered Raceshirt’. Zolang de voorraad strekt, zijn de Mizuno Raceshirts te koop voor € 35,00 (incl. BTW) bij de Event Merchandise stand in Hal 1.
Betaling
Er is géén geldautomaat op de Marathon Expo. Bij de meeste stands kan wel met pin of creditcard worden betaald.
Meer informatie
Voor meer informatie over de Marathon Expo en hoe je standruimte kunt huren, kun je een e-mail sturen naar Run2Day.

Official Event Merchandise

De officiële TCS Amsterdam Marathon Merchandise collectie 2022 is ontworpen door kunstenaar Pieter Ceizer, ook wel ‘Ceizer’. Ceizer staat bekend om zijn typografische ontwerpen en boodschappen die hij meegeeft. Zo heeft hij zich dit jaar ten doel gesteld om hardlopers te motiveren met bemoedigende boodschappen: ‘Keep Going’, ‘Good Luck’ en ‘Am Ster Dam’. De collectie bestaat uit hoodies, shirts, shorts en tights. De merchandise kleding is alleen verkrijgbaar op de Marathon Expo.
Mizuno x Ceizer
De in Parijs gevestigde kunstenaar en typograaf uit Amsterdam licht zijn opvallende ontwerp toe: ‘Ik heb 3 typografische mono-line designs gemaakt voor de official merchandise: 'Keep Going', ‘Good Luck’ en 'Am Ster Dam'. Iedereen die de marathon loopt de tijd krijgt om te schitteren en is dus een ‘Ster’. Ik zie het leven zelf ook als een marathon en alles waar je in wilt slagen. Door volhardend te zijn, te blijven trainen en door te gaan met volledige focus. Geniet van je reis om een beter mens, hardloper, artiest of ondernemer te worden,' aldus Ceizer.

Over Ceizer: kunstenaar en typograaf
Pieter Ceizer is een Amsterdamse kunstenaar en typograaf die met zijn atelier is gevestigd in Parijs. Hij heeft een achtergrond in skateboarden en graffiti en studeerde typografie aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag. De woordkeuze, zinsconstructies en onderwerpkeuze van Ceizer zijn krachtig, humoristisch en poëtisch. Zijn kunst brengt kleur en vorm in evenwicht, waardoor een speelse en opbeurende dynamiek ontstaat. Ceizer werkte eerder samen met onder meer Tommy Hilfiger, Uniqlo, Colette, Coca-Cola, Evian en Ralph Lauren.

Mizuno Wave Rider 26 Amsterdam Marathon

Mizuno maakt jaarlijks ook een special edition runningschoen voor de TCS Amsterdam Marathon. Voor de 2022 editie ligt de focus op de stad Amsterdam. Op de hiel van de Mizuno Wave Rider 26 Amsterdam Marathon staat in creatieve kapitalen het woord AMSTERDAM, waarbij elke letter haar eigen verhaal heeft.

De letter S is geïnspireerd op de sintelbaan van het Olympisch Stadion. De letter M is gestileerd naar de bruggen over de grachten en de T is een windmolen. De letter D is gebaseerd op het elektronische muziekevenement ADE en de E verwijst naar Japan, het thuisland van Mizuno. De Mizuno Wave Rider 26 Amsterdam Marathon is verkrijgbaar op de Marathon Expo.