Marathon Expo


Marathon Expo

In Sporthallen Zuid vindt de Internationale Marathon Expo plaats, powered by Run2Day. Diverse topmerken presenteren hier de nieuwste artikelen op het gebied van lifestyle, sportkleding, hardloopschoenen, gezondheid en voeding. In totaal zijn er meer dan 50 nationale en internationale exposanten aanwezig. Ook de sponsors en suppliers van de TCS Amsterdam Marathon presenteren zich hier aan deelnemers en toeschouwers.

Openingstijden

Donderdag 17 oktober
13.00 - 20.00 uur
Vrijdag 18 oktober
10.00 - 20.00 uur
Zaterdag 19 oktober
09.00 - 19.00 uur
Zondag 20 oktober
07.00 - 13.30 uur (alleen ophalen startnummers en extra producten, zoals het Mizuno Raceshirt)

Startnummer ophalen met QR-code

Je ontvangt een e-mail met daarin een QR-code voor het ophalen van jouw startnummer in Sporthallen Zuid. Jouw persoonlijke QR-code kun je ook terugvinden in de Official TCS Amsterdam Marathon app.

Afhalen Mizuno Raceshirt

Ben je deelnemer aan de TCS Marathon of heb je vooraf het Mizuno Raceshirt besteld? Dan kun je het shirt op vertoon van jouw QR-code afhalen bij de stand ‘Pre-ordered Raceshirt’. Zolang de voorraad strekt, zijn de Mizuno Raceshirts ook nog te koop in de Event Merchandise stand voor € 35,00 per stuk (incl. BTW). Er zijn dit jaar ook kindermaten beschikbaar.

Afhalen BibBits

Heb je vooraf de TCS Amsterdam Marathon BibBits besteld? Dan kun je deze op vertoon van jouw QR-code ophalen bij de Helpdesk op de Marathon Expo.
Betaling
Er is géén geldautomaat op de Marathon Expo. Bij de meeste stands kan wel met pin of creditcard worden betaald.

Limited edition runningschoen

Mizuno maakt jaarlijks ook een special edition runningschoen voor de TCS Amsterdam Marathon. Voor de 2023 editie is inspiratie gehaald uit het Melkmeisje van Vermeer. Als eerbetoon aan de meest succesvolle tentoonstelling in de geschiedenis van het Rijksmuseum. Niet alleen refereren de blauwe en gele kleuren aan Vermeers beroemdste werk, ook aan de binnenzijde van de schoen zijn details verwerkt van het iconische schilderij. De Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam Marathon is verkrijgbaar op de Marathon Expo.

Meer over de Wave Rider 27 Amsterdam

Event Merchandise

De Official TCS Amsterdam Marathon Merchandise collectie 2023 staat dit jaar in het teken van Run Your Masterpiece. De graphics vertellen het verhaal van jouw meesterwerk in Amsterdam: de stad waar alles kan. Een plek waar geschiedenis is geschreven. En waar jij op zondag 15 oktober geschiedenis gaat schrijven. De collectie bestaat uit hoodies, shirts, shorts en tights. De merchandise kleding is van donderdag t/m zaterdag verkrijgbaar op de Marathon Expo.
 
Op zondag vind je de merchandise stand aan de waterzijde van het Olympisch Stadion, ter hoogte van de Nadruk Gelukbrug (tussen 08.00 en 17.00 uur). Hier kun je voor de start ook nog last-minute sportvoeding/gels aanschaffen. Betaling kan op zondag alleen met pin of creditcard.
Meer informatie
De Marathon Expo wordt georganiseerd door retailpartner Run2Day. Voor meer informatie over de Marathon Expo en hoe je standruimte kunt huren, kun je een e-mail sturen naar Run2Day.

Official Event Merchandise

De officiële TCS Amsterdam Marathon Merchandise collectie 2022 is ontworpen door kunstenaar Pieter Ceizer, ook wel ‘Ceizer’. Ceizer staat bekend om zijn typografische ontwerpen en boodschappen die hij meegeeft. Zo heeft hij zich dit jaar ten doel gesteld om hardlopers te motiveren met bemoedigende boodschappen: ‘Keep Going’, ‘Good Luck’ en ‘Am Ster Dam’. De collectie bestaat uit hoodies, shirts, shorts en tights. De merchandise kleding is alleen verkrijgbaar op de Marathon Expo.
Mizuno x Ceizer
De in Parijs gevestigde kunstenaar en typograaf uit Amsterdam licht zijn opvallende ontwerp toe: ‘Ik heb 3 typografische mono-line designs gemaakt voor de official merchandise: 'Keep Going', ‘Good Luck’ en 'Am Ster Dam'. Iedereen die de marathon loopt de tijd krijgt om te schitteren en is dus een ‘Ster’. Ik zie het leven zelf ook als een marathon en alles waar je in wilt slagen. Door volhardend te zijn, te blijven trainen en door te gaan met volledige focus. Geniet van je reis om een beter mens, hardloper, artiest of ondernemer te worden,' aldus Ceizer.

Over Ceizer: kunstenaar en typograaf
Pieter Ceizer is een Amsterdamse kunstenaar en typograaf die met zijn atelier is gevestigd in Parijs. Hij heeft een achtergrond in skateboarden en graffiti en studeerde typografie aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag. De woordkeuze, zinsconstructies en onderwerpkeuze van Ceizer zijn krachtig, humoristisch en poëtisch. Zijn kunst brengt kleur en vorm in evenwicht, waardoor een speelse en opbeurende dynamiek ontstaat. Ceizer werkte eerder samen met onder meer Tommy Hilfiger, Uniqlo, Colette, Coca-Cola, Evian en Ralph Lauren.