Parcours highlights

Het parcours leidt de deelnemers vlak langs de binnenstad van Amsterdam en kent vele hoogtepunten, die een aparte sightseeing tour ook meer dan waard zijn.

Bekijk hier het parcours

Olympisch Stadion

De start (marathon) en finish (alle onderdelen) vinden plaats voor de eretribune in het Olympisch Stadion. Dit prachtig gerenoveerde meer dan 85-jaar oude stadion zal een onvergetelijke indruk achterlaten na het bereiken van de finish. Supporters en andere toeschouwers hebben gratis toegang tot ere- en marathontribune.


Rijksmuseum

De marathon gaat door het hart van het Rijksmuseum, de beroemde Passage die Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Zuid met elkaar verbindt. Een unieke belevenis voor de vele duizenden lopers uit binnen- en buitenland. Dit museum toont dé wereldberoemde topstukken van de Nederlandse kunst van bijvoorbeeld Rembrandt, Van Gogh en Vermeer.Vondelpark

Dit grootste volkspark van Amsterdam wordt bereikt vanaf de zijde van het Leidseplein. Het 48 hectare grote park vol bomen, vijvers, wandelpaden en speelweiden is geliefd bij elke Amsterdammer. Op een zonnige dag trekt dit park vele duizenden Amsterdammers. Ieder van sportliefhebber tot gezondheidsmaniak tot muziekliefhebber is daar op verschillende wijze actief. Die afwisseling van activiteiten maakt de passage van het Vondelpark in herfsttooi uiterst boeiend. Tijdens de marathon zullen de lopers twee keer het Vondelpark kruisen en tijdens de Mizuno Halve Marathon en TCS 8 km één keer.


Amstel

Het parcours van de marathon volgt een deel van het Olympische traject langs de Amstel, langs statige herenhuizen en enige molens. Dit landelijke traject biedt fraaie vergezichten en geeft een indruk van de enorme bedrijvigheid die dagelijks op de Amstel heerst. In de verte is de Arena zichtbaar, het stadion van Ajax. De kronkelende route langs de Amstel zal niet alleen door haar afwisseling boeien vooral ook – en vooral – doordat men uitzicht heeft op aan de overzijde lopende deelnemers.Zuidas

Het parcours van de TCS Marathon gaat traditioneel ook door het het Zuidas gebied. Dit ‘nieuwe stuk Amsterdam’ kenmerkt zich door indrukwekkende architectuur van de verschillende kantoren en appartementencomplexen. Het gezicht van de Zuidas verandert elk jaar en is zowel vanuit de helikopter als op de grond een geweldige achtergrond om de marathon te bekijken. Het parcours door Zuidas is een kleine cirkel, waardoor de renners meerdere keren van dichtbij te zien zijn.

Voor meer info over toeristisch Amsterdam kijk op www.iamsterdam.com