Run2Amsterdam

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op een marathon. Daarom organiseren Stichting Trainingslopen, de 30 van Amsterdam Noord en AV Phanos trainingen speciaal gericht op de TCS Amsterdam Marathon. Hieronder meer informatie over deze trainingslopen.

Stichting Trainingslopen

Stichting Trainingslopen organiseert sinds 2006 de bekende trainingslopen voor de TCS Amsterdam Marathon. Onder begeleiding van ervaren tempomakers kunnen de deelnemers een aantal  lange trainingslopen doen als voorbereiding op de marathon. De lopen hebben geen wedstrijdkarakter. Het specifieke trainingseffect van lange duurlopen, het sociale aspect van samen lopen, overdracht van kennis en ervaring door zeer ervaren pacers en hardlooptrainers, uitwisseling van marathonverhalen tussen deelnemers onderling en respect voor ieders kunnen, dat is waar het bij deze lopen om gaat. Start en finish zijn bij cricketclub VRA in het Amsterdamse Bos. De routes zijn volledig in het Bos uitgezet. Bij de drankpost wordt de deelnemers water, sportdrank en fruit aangeboden.
De aanvangstijd voor alle lopen is 9.30 uur. Data en afstanden zijn:

 • Zondag 24 juli 20 km
 • Zondag 14 augustus 25 km
 • Zondag 4 september 30 km
 • Zondag 25 september 30 km

Je kunt deelnemen aan een of meerdere trainingslopen zonder deelname aan de TCS Amsterdam Marathon, maar je kunt je voor € 100,- ook inschrijven voor een compleet marathonpakket. Dit pakket bestaat uit:

 • Een startbewijs voor de TCS Amsterdam Marathon
 • Een Mizuno Race Shirt van de TCS Amsterdam Marathon
 • Recht op deelname aan alle trainingslopen die de Stichting Trainingslopen in 2022 in aanloop naar de TCS Amsterdam Marathon organiseert
 • Een badlaken van de Stichting Trainingslopen als herinnering aan je deelname

Voor meer informatie en voor inschrijving kun je terecht op de site van de Stichting Trainingslopen: www.trainingslopen.info.

De laatste nieuwtjes kun je vinden op Facebook en Twitter.

30 van Amsterdam Noord

Benieuwd hoe ver je bent in je voorbereiding voor de TCS Amsterdam marathon? AV-ATOS organiseert op 4 september 2022 voor de 19e keer De 30 van Amsterdam Noord. Deze loop wordt traditiegetrouw door velen gebruikt als voorbereiding op de marathon. 
De 30 km voert je door het schitterende groene Waterland en kleine oude dorpskernen zoals Zunderdorp, Zuiderwoude, Broek in Waterland en de Vogelmeerpolder. Doordat de 30 van Amsterdam Noord zes weken voor de marathon plaatsvindt, is het bij uitstek een goed ijkpunt om te bepalen of je klaar bent voor de marathonafstand. Als het je lukt om de 30 km op jouw niveau goed te lopen, dan kan het eigenlijk niet meer fout gaan. Mocht het iets minder gaan, dan heb je nog tijd om hieraan te werken.

Is de 30 km door omstandigheden op 4 september nog te ver? Er staat dit jaar ook weer een halve marathon op het programma. Verder hebben wij, speciaal voor iedereen die zich aan het voorbereiden is op de Mizuno Halve Marathon en/of de Dam tot Damloop, nog de 10 km op het programma staan.

Meer informatie: www.30vanamsterdamnoord.nl

Cursussen AV Phanos

Ook komende zomer organiseert Phanos loopcursussen ter voorbereiding op deelname aan de TCS Amsterdam Marathon of Mizuno Halve Marathon. Wil je goed voorbereid aan de start staan bij de TCS Amsterdam Marathon? Doe dan mee aan onze cursussen. Gedurende een half jaar word je door ervaren en gekwalificeerde trainers begeleid om deel te nemen aan de hele of halve marathon.
 • Wil je voor het eerst een marathon lopen of wil je beter voorbereid aan de start staan, dan bij een vorige poging? Doe dan mee aan onze marathoncursus. Om met succes deze cursus te kunnen volgen en een najaarsmarathon te kunnen lopen, moet je bij aanvang van de cursus een uur kunnen hardlopen. Deze cursus is ook geschikt voor een andere najaarsmarathon, zoals Berlijn of New York. Het schema wordt daarop aangepast.
 •  
 • Heb je al wat meer loopervaring en heb je bijvoorbeeld al een 10 km ‘in de benen’? Bereid je dan voor op de Mizuno Halve Marathon. In het schema wordt ook rekening gehouden met deelname aan de Dam tot Damloop (10 Engelse Mijl op zondag 17 september).

Voor de cursussen geldt:

 • Trainingen vinden plaats in het Olympisch Stadion. Als dat niet beschikbaar is vanwege andere activiteiten, wordt uitgeweken naar de atletiekbaan achter het stadion of naar het Amsterdamse Bos of Vondelpark.
 • De trainingen bestaan uit een warming-up, loopscholing ter verbetering van je looptechniek en oefeningen, een intervalprogramma (korte of langere stukken hardlopen met pauzes) of een duurloop/testloop en een cooling-down. Behalve aan het verbeteren van je hardloopconditie is er dan ook aandacht voor het verbeteren van je algemene fitheid. Naast de wekelijkse gezamenlijke training, wordt een schema gegeven voor de trainingen op eigen gelegenheid.
 • Gemiste trainingen kun je inhalen op doordeweekse avonden bij een van de reguliere loopgroepen van Phanos (kijk hier voor een overzicht van onze loopgroepen).

Meer informatie: www.phanos.amsterdam.nl 

Running Holland

Running Holland organiseert een cursus ter voorbereiding op de TCS Amsterdam Marathon. Wij begeleiden je graag op weg naar jouw eerste marathon of naar een snelle marathon. Er worden 14 marathontrainingen, 6 duurlopen op zondagochtend + 3 zaterdagtrainingen (op het strand of in de  duinen) aangeboden, verspreid over de periode april-oktober 2022. We vragen een uitgangsniveau van minimaal 2 jaar hardloopervaring en dat de deelnemers het laatste jaar minimaal 1 keer een 10 Engelse Mijl (16,1 km) hebben gelopen.

Meer informatie: www.runningholland.nl