Run2Amsterdam

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op een marathon. Daarom organiseren Stichting Trainingslopen, de 30 van Amsterdam Noord en AV Phanos trainingen speciaal gericht op de TCS Amsterdam Marathon. Hieronder meer informatie over deze trainingslopen.

Stichting Trainingslopen

Stichting Trainingslopen organiseert sinds 2006 de bekende trainingslopen voor de TCS Amsterdam Marathon. Onder begeleiding van ervaren tempomakers kunnen de deelnemers een aantal  lange trainingslopen doen als voorbereiding op de marathon. De lopen hebben geen wedstrijdkarakter. Het specifieke trainingseffect van lange duurlopen, het sociale aspect van samen lopen, overdracht van kennis en ervaring door zeer ervaren pacers en hardlooptrainers, uitwisseling van marathonverhalen tussen deelnemers onderling en respect voor ieders kunnen, dat is waar het bij deze lopen om gaat. Start en finish zijn bij cricketclub VRA in het Amsterdamse Bos. De routes zijn volledig in het Bos uitgezet. Bij de drankpost wordt de deelnemers water, sportdrank en fruit aangeboden.
De aanvangstijd voor alle lopen is 9.30 uur. Data en afstanden zijn:

 • Zondag 28 juli 20 km
 • Zondag 18 augustus 25 km
 • Zondag 8 september 30 km
 • Zondag 29 september 30 km

Je kunt deelnemen aan een of meerdere trainingslopen zonder deelname aan de TCS Amsterdam Marathon, maar je kunt je voor € 127,50,- ook inschrijven voor een compleet marathonpakket. Dit pakket bestaat uit:

 • Een startbewijs voor de TCS Amsterdam Marathon
 • Een Mizuno Race Shirt van de TCS Amsterdam Marathon
 • Recht op deelname aan alle trainingslopen die de Stichting Trainingslopen in 2024 in aanloop naar de TCS Amsterdam Marathon organiseert
 • Een badlaken van de Stichting Trainingslopen als herinnering aan je deelname

Voor meer informatie en voor inschrijving kun je terecht op de site van de Stichting Trainingslopen: www.trainingslopen.info.

De laatste nieuwtjes kun je vinden op Facebook en Instagram.

30 van Amsterdam Noord

Benieuwd hoe ver je bent in je voorbereiding voor de TCS Amsterdam marathon? AV-ATOS organiseert op zondag 8 september De 30 van Amsterdam Noord. Deze loop wordt traditiegetrouw door velen gebruikt als voorbereiding op de marathon. 
De 30 km voert je door het schitterende groene Waterland en kleine oude dorpskernen zoals Zunderdorp, Zuiderwoude, Broek in Waterland en de Vogelmeerpolder. Doordat de 30 van Amsterdam Noord zes weken voor de marathon plaatsvindt, is het bij uitstek een goed ijkpunt om te bepalen of je klaar bent voor de marathonafstand. Als het je lukt om de 30 km op jouw niveau goed te lopen, dan kan het eigenlijk niet meer fout gaan. Mocht het iets minder gaan, dan heb je nog tijd om hieraan te werken.

Is de 30 km door omstandigheden nog te ver? Er staat dit jaar ook weer een halve marathon op het programma. Verder hebben wij, speciaal voor iedereen die zich aan het voorbereiden is op de Mizuno Halve Marathon en/of de Dam tot Damloop, nog de 10 km op het programma staan.

Meer informatie: www.30vanamsterdamnoord.nl

Cursussen AV Phanos

Ook komende zomer organiseert Phanos loopcursussen ter voorbereiding op deelname aan de TCS Amsterdam Marathon of Mizuno Halve Marathon. Wil je goed voorbereid aan de start staan bij de TCS Amsterdam Marathon? Doe dan mee aan onze cursussen. Gedurende een half jaar word je door ervaren en gekwalificeerde trainers begeleid om deel te nemen aan de hele of halve marathon.
 • Wil je voor het eerst een marathon lopen of wil je beter voorbereid aan de start staan, dan bij een vorige poging? Doe dan mee aan onze marathoncursus. Om met succes deze cursus te kunnen volgen en een najaarsmarathon te kunnen lopen, moet je bij aanvang van de cursus een uur kunnen hardlopen. Deze cursus is ook geschikt voor een andere najaarsmarathon, zoals Berlijn of New York. Het schema wordt daarop aangepast.
 •  
 • Heb je al wat meer loopervaring en heb je bijvoorbeeld al een 10 km ‘in de benen’? Bereid je dan voor op de Mizuno Halve Marathon. In het schema wordt ook rekening gehouden met deelname aan de Dam tot Damloop (10 Engelse Mijl op zondag 17 september).

Voor de cursussen geldt:

 • Trainingen vinden plaats in het Olympisch Stadion. Als dat niet beschikbaar is vanwege andere activiteiten, wordt uitgeweken naar de atletiekbaan achter het stadion of naar het Amsterdamse Bos of Vondelpark.
 • De trainingen bestaan uit een warming-up, loopscholing ter verbetering van je looptechniek en oefeningen, een intervalprogramma (korte of langere stukken hardlopen met pauzes) of een duurloop/testloop en een cooling-down. Behalve aan het verbeteren van je hardloopconditie is er dan ook aandacht voor het verbeteren van je algemene fitheid. Naast de wekelijkse gezamenlijke training, wordt een schema gegeven voor de trainingen op eigen gelegenheid.
 • Gemiste trainingen kun je inhalen op doordeweekse avonden bij een van de reguliere loopgroepen van Phanos (kijk hier voor een overzicht van onze loopgroepen).

Meer informatie: www.phanos.amsterdam

Halve van Amsterdam-clinic Atletiekvereniging AV’23

Heb jij je ingeschreven voor de Mizuno Halve Marathon of ben je dat van plan en wil je een goede voorbereiding, meld je dan aan voor de Halve van Amsterdam-clinic van Atletiekvereniging AV’23. De trainingen zijn op woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Lidmaatschap van AV’23 is niet nodig. 

De beste voorbereiding
Op woensdagavond 20 juli 2022 beginnen we met de gezamenlijke voorbereiding. De Halve Van Amsterdam-clinic bestaat uit dertien trainingen en wordt gegeven door onze ervaren en gediplomeerde hardlooptrainers Noa Hoondert en Gerard Lijnzaad. Er wordt verzameld vanaf 19.15 uur bij ons clubhuis aan de Radioweg 89 in de Watergraafsmeer. De trainingen beginnen om 19.30 uur en vinden plaats op en rond onze 400 meter atletiekbaan. Soms verlaten we de baan, bijvoorbeeld voor een heuveltraining bij de Nesciobrug. Rond 21.00 uur zijn we klaar.
Op je eigen niveau
De Halve van Amsterdam-clinic is bedoeld voor licht gevorderde en gevorderde lopers. Om succesvol mee te kunnen doen, moet je bij aanvang in staat zijn om tenminste 8-10 kilometer achter elkaar hard te lopen. De snelheid waarmee je dat doet, is minder van belang. De trainingen zijn afgestemd op jouw eigen niveau. Je leert hoe je verantwoord en lekker kunt hardlopen. Iedere deelnemer krijgt een persoonlijk trainingsschema met extra opdrachten voor de rest van de week.
 
Persoonlijke prestatie
Het maakt niet uit binnen welke tijd je de 21 km uiteindelijk loopt, het gaat om jouw persoonlijke prestatie. Plezier in hardlopen en ervaren dat jij je beter gaat voelen, staat voorop. Hopelijk inspireren wij je om ook na deze clinic lekker te blijven hardlopen. 
 
Kosten en inschrijving 
Deelname aan de Halve van Amsterdam-clinic kost € 100,-, dit is exclusief een startnummer. Aanmelden kan via deze link.
 
Deelname aan de Mizuno Halve Marathon
Aanmelding voor onze clinic verzekert je niet van een startnummer voor de Mizuno Halve Marathon op zondag 16 oktober. Daar zal je zelf voor moeten zorgen. Deelname aan de halve marathon kost dit jaar € 35,-. Inschrijven voor het evenement kan hier.

Running Holland

Running Holland organiseert een cursus ter voorbereiding op de TCS Amsterdam Marathon. Wij begeleiden je graag op weg naar jouw eerste marathon of naar een snelle marathon. Er worden 14 marathontrainingen, 6 duurlopen op zondagochtend + 3 zaterdagtrainingen (op het strand of in de  duinen) aangeboden, verspreid over de periode april-oktober 2022. We vragen een uitgangsniveau van minimaal 2 jaar hardloopervaring en dat de deelnemers het laatste jaar minimaal 1 keer een 10 Engelse Mijl (16,1 km) hebben gelopen.

Meer informatie: www.runningholland.nl