Mini Marathons 

Langs het officiële parcours van de TCS Amsterdam Marathon worden drie Mini Marathons georganiseerd over 1 km. Meedoen met de Mini Marathons betekent ook dat kinderen na afloop gelijk de Nederlandse en internationale toppers op de TCS Amsterdam Marathon kunnen aanmoedigen. Voor de Mini Marathons gelden geen deelnemerslimieten. 

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk voor één van de drie onderstaande locaties. Het inschrijftarief is € 1,- per kind. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam. 

Parcours

De drie Mini Marathon vinden allemaal plaats langs het officiële parcours van de TCS Amsterdam Marathon. Blijf jij na jouw Mini Marathon nog even om de Nederlandse en internationale toppers van de TCS Amsterdam Marathon aan te moedigen?

Stadsdeel Zuid

Locatie: De Borcht (onder Amstelpark)

Stadsdeel Oost

Locatie: Galileïplantsoen/Radioweg

Stadsdeel Zuid

Locatie: Olympiaplein

Stadsdeel Zuid

Locatie: De Borcht (onder Amstelpark)
Warming-up: 08.50 uur
Startschot: 09.10 uur

Online inschrijven is t/m 13 oktober mogelijk via: www.talententent.nl

Stadsdeel Oost

Locatie: Galileïplantsoen/Radioweg
Warming-up: 09.45 uur
Startschot: 10.00 uur

Inschrijving ter plekke: vanaf 8.30 uur
Online inschrijven is mogelijk via w.schmidt@amsterdam.nl

Stadsdeel Zuid

Locatie: Olympiaplein
Warming-up: 12.40 uur
Startschot: 12.50 uur

Inschrijving ter plekke en start kinderfeest: vanaf 11.30 uur
Online inschrijven: www.combiwelsport.nl

Kinderfeest

Op alle drie de locaties zijn verschillende activiteiten voor kinderen met o.a. springkussens, muziek, atletiekmeerkamp, Eurobungee en een loterij met leuke prijzen!

Goede doel

In Amsterdam groeit 1 op de 5 kinderen op met structureel te weinig middelen, oftewel in armoede. Dat betekent dat in Amsterdam ruim 30.000 kinderen niet de kansen krijgen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn, zoals bijvoorbeeld lid worden van een sportclub. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam vergoedt het lesgeld van een kind direct aan een sportvereniging of cultuuraanbieder. Aanvragen kunnen worden ingediend bij één van de 1000 intermediairs in Amsterdam.

Ook dit jaar slaan het Jeugdfonds en Le Champion graag de handen ineen om alle kinderen in Amsterdam in beweging te brengen. Onze missie op 20 oktober: samen de kinderen van Amsterdam letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. We kijken nu al uit naar de blije gezichten van rennende kinderen tijdens de Kids Run en Mini Marathons, waar zij met hun sportieve prestaties weer andere kinderen de mogelijkheid bieden om ook te gaan sporten.