Goede doel

Cancer Center Amsterdam (CCA, Amsterdam UMC) is het officiële goede doel van de TCS Amsterdam Marathon. “Daar zijn we trots op. We kunnen nu meer aandacht vestigen op het belang van kankeronderzoek. Eén op de drie mensen krijgt kanker en er sterven jaarlijks bijna 50.000 mensen in Nederland aan kanker. Met de steun van TCS kunnen we nóg meer invulling geven aan onze missie om de levensverwachting van mensen met kanker te verbeteren”, aldus prof. dr. Geert Kazemier, directeur stichting Cancer Center Amsterdam.


CCA wil kanker voorkomen en genezen. In het CCA werken 30 disciplines samen om ervoor te zorgen dat patiënten met (een vermoeden van) kanker zo snel en zo vakkundig mogelijk worden geholpen. Binnen het onderzoeksinstituut vindt onderzoek plaats naar nieuwe behandelingen en diagnostische tests en wordt patiënten optimale, geïndividualiseerde medische zorg en aandacht geboden, volgens de nieuwste inzichten. Het centrum investeert in toponderzoek en in de meest geavanceerde apparatuur voor diagnose en behandeling. Patiënten krijgen zo de meest effectieve behandeling en zorg en hebben daardoor de beste kans op genezing en een zo goed mogelijke kwaliteit van leven.

Klik hier voor meer informatie

Bij online inschrijving voor de TCS Amsterdam Marathon kunnen alle deelnemers een vrijwillige donatie doen aan het Cancer Center Amsterdam.