Parcours en verzorgingsposten

Het parcours in Amsterdam staat bekend om het vlakke, snelle en historische karakter. Ben je benieuwd naar de highlights waar je tijdens jouw afstand langs loopt? Bekijk dan snel de officiële parcourskaart. 

Ben je in de voorbereiding ook bezig met jouw voeding en wil je weten wat je aan voedingsstoffen krijgt? Bekijk dan snel de verzorgingsposten en weet welke voedingsstoffen en dorstlessers je waar ontvangt. 


TCS Marathon

De start en finish vinden plaats in het historische Olympisch Stadion. Dit laat elk jaar weer een onvergetelijke indruk achter, met dank aan de aanwezigheid van de supporters op de ere- en marathontribune. Het parcours van de Marathon volgt een deel van het parcours van de Olympische Spelen in 1928 langs de Amstel, langs statige herenhuizen en enige molens. Dit landelijke traject biedt fraaie uitzichten (onder meer op de Arena) en geeft een indruk van de enorme bedrijvigheid die dagelijks op de Amstel heerst.

Bekijk de verzorgingsposten van de TCS Marathon​​​


Mizuno Halve Marathon

Het parcours van de Mizuno Halve Marathon bestaat uit een ronde door onder andere het centrum van Amsterdam. Het parcours gaat vanaf de Stadionweg via Churchilllaan, Rijnstraat en Utrechtsebrug over de Amstel. Vervolgens loop je door de Watergraafsmeer en Zeeburg. Het parcours is verder gelijk aan dat van de hele marathon.

Het parcours leidt de deelnemers vlak langs de binnenstad van Amsterdam en kent vele hoogtepunten, die een aparte sightseeing tour ook meer dan waard zijn. Een aantal van de meest aantrekkelijke passages kun je hier lezen. 

Bekijk de verzorgingsposten van de Mizuno Halve Marathon​​​


TCS 8 km

De TCS 8 km leidt de deelnemers vanaf de Stadionweg over de eerste kleine ronde van het officiële marathonparcours. Onderweg passeer je onder andere het Rijksmuseum en het Vondelpark! Het laatste stuk parcours voert over de Amstelveenseweg naar de finish in het Olympisch Stadion.

Bekijk de verzorgingsposten van de TCS 8 km​​​