Nieuws

Startbewijs vraag & aanbod

Kun je op het laatste moment niet meedoen of ben je nog op zoek naar een startnummer voor de TCS 8 km of Mizuno 21,1 km? Plaats dan onder dit bericht jouw oproep. 

De inschrijving voor de Kids Run en de TCS Amsterdam Marathon sluit maandag 17 september 23.59 uur.
Het NK Marathon sluit op maandag 1 oktober 23.59 uur. 

Startnummer overdragen
Heb je iemand gevonden die jouw startnummer wil overnemen of die juist voor jou een startnummer in de aanbieding heeft, dan kun je het startnummer op een andere naam zetten. Het overdragen gaat via je persoonlijk account en is vanaf maandag 12 september t/m vrijdag 19 oktober 11.59 uur mogelijk. Kies in je account voor de optie ‘overdracht starten’. Het wachtwoord voor je account heb je in de bevestigingsmail van je inschrijving ontvangen. Let op: de startnummers van de Businessrun en de NK marathon zijn niet overdraagbaar!

Ophalen startnummer
Let op! Het startnummer kun je vanaf vrijdag 19 t/m zondag 21 oktober ophalen op de Marathon Expo in Sporthallen Zuid. Hiervoor wordt per e-mail een afhaalbewijs verzonden naar de oorspronkelijke deelnemer. Je bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van dit afhaalbewijs. Le Champion bemiddelt hier niet in. Met dit afhaalbewijs haal je het startnummer op, wat op naam van de oorspronkelijke deelnemer staat. Pas in de uitslagen na afloop is de naam van de nieuwe loper zichtbaar.

TCS Amsterdam Marathon onderdeel van Abbott WMM Wanda Age Group Wereldranglijsten

De plaatsing voor de Abbott World Marathon Majors Wanda Age Group wereldranglijsten gaat officieel van start op 16 september bij de 45ste BMW MARATHON VAN BERLIJN. Dit is de start van een een-jarige kwalificatieronde voor de eerste editie van de Abbott WMM Wanda Age Group Wereldkampioenschappen, die plaats zullen vinden in de lente van 2020. De TCS Amsterdam Marathon op zondag 21 oktober is ook een van de kwalificatie-evenementen. 

Deelnemers in een kwalificatierace voor de AbbottWMM Wanda Age Group Wereldranglijst verdienen punten op basis van hun leeftijd, de tijd die ze neerzetten en hun geslacht. Ze worden vervolgens ingedeeld in de leeftijdsgroepen voor mannen en vrouwen hieronder: 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79, 80+.

Van Mexico tot Mumbai, Tel Aviv tot Toronto en van Houston tot Helsinki zijn er wereldwijd meer dan 50 AbbottWMM Wanda Age Group kwalificatie-evenementen. De spreiding van de geselecteerde marathonevenementen zorgt voor een wereldwijde serie die gedurende het jaar plaatsvindt, wat hardlopers van over de hele wereld de kans geeft om deel te nemen aan een nieuw tijdperk van marathonlopen in verschillende leeftijdsgroepen.

“Wij zijn erg enthousiast over de start van de AbbottWMM Wanda Age Group Wereldranglijsten tijdens de Berlijnse marathon van BMW”, vertelt Tim Hadzima, uitvoerend directeur van Abbott World Marathon Majors. Meer dat 125.000 lopers van boven de 40 nemen elk jaar deel aan de AbbottWMM races en dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat er nog meer lopers deel uit kunnen maken van de AbbottWMM familie. Ons nieuwe systeem biedt lopers de mogelijkheid om zich wereldwijd op verschillende momenten in het jaar met elkaar te meten op wereldniveau. Zoals nooit te voren geeft dit hen een kans op erkenning.

“We werken met trots samen met alle partners om het marathonlopen in leeftijdsgroepen naar een hoger niveau te tillen en de prestaties van deze alledaagse kampioenen ten toon te spreiden.”

De voornaamste AbbottWMM Wanda Age Group wereldkampioenschappen zullen als onderdeel van Virgin Money London Marathon worden gehouden in 2020. Doordat Londen elk jaar 40.000 lopers verwelkomt aan de start, is deze stad de gastheer van een van de populairste marathons ter wereld, met meer dat 414.000 inschrijvingen voor de 2019 editie. Lopers kunnen een  plaatsje aan de startlijn bemachtigen van Virgin Money London Marathon, in 2020 door middel van de AbbottWMM Wanda Age Group wereldranglijsten en zo hun landen met trots en passie vertegenwoordigen.

Abbott, die hun hoofdsponsorschap voor de AbbottWMM vernieuwde in april 2018, waarmee hun samenwerking tot 2023 is verlengd, is trots deel uit te maken van de uitbreiding van massadeelname aan marathons wereldwijd.

“Over de hele wereld levert Abbott baanbrekende technologieën die mensen help om een volwaardig leven te leiden”, vertelt Chris Miller, vice-president van de afdeling wereldwijde merkstrategie en innovatie. “We zijn enthousiast over onze hulp bij het erkennen van de inspanningen van marathonlopers waarbij ze hun leeftijdsgroep op de kaart proberen te zetten en ook de persoonlijke doelen wat betreft hun gezondheid.” 

Het tienjarige samenwerkingsverband tussen Abbott World Marathon Majors en Wanda is in april 2017 aangekondigd en sindsdien is de agenda van evenementen, waaruit de  AbbottWMM Wanda Age Group wereldranglijsten voor de eerste Wereldkampioenschappen is ontstaan, opgesteld, waarbij je nog veel meer evenementen in de planning staan voor de komende jaren.

Drieëntwintig Wanda/Ironman-geproduceerde marathonevenementen maken deel uit van de AbbottWMM Wanda Age Group wereldranglijsten voor het seizoen 2018/2019. Dit zijn onder andere Rock ’n Roll marathons in Madrid, Liverpool en vele steden in de Verenigde Staten, de Standard Chartered Singapore Marathon en de Chengdu Panda Marathon. Andere marathons in de serie worden breed vertegenwoordigd op geografisch gebied, zoals de marathons in Helsinki, Moskou, Amsterdam, Mumbai, Los Angeles, Toronto, Mexico City en vele anderen!

Hengming Yang, CEO van Wanda Sports Group vertelt, “Als een strategische partner zijn we zeer verheugd om onder deel uit te maken van de eerste Wanda AbbottWMM Age Group Wereldkampioenschappen en zijn we zeer trots dat we kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de loopervaring van verschillende leeftijdsgroepen wereldwijd.

Ga naar www.Abbottwmm.com voor meer informatie over het scoringssysteem en wereldranglijsten.

TCS 8 km uitverkocht!

Bij de TCS 8 km is de limiet van 7.000 lopers bereikt. Maandagochtend 3 september is de inschrijving voor dit onderdeel daarom vroegtijdig gesloten.

Inschrijven voor de TCS Marathon, Mizuno Halve Marathon en Kids Run is nog mogelijk t/m 17 september. Ook deze onderdelen sluiten eerder bij het bereiken van de deelnemerslimiet. 

Abdi Nageeye en Michel Butter kiezen voor TCS Amsterdam Marathon

Abdi Nageeye en Michel Butter staan op zondag 21 oktober aan de start van de TCS Amsterdam Marathon. Nageeye start voor de 3e keer in Amsterdam. In 2015 liep hij een tijd van 2:10:24 en in 2017 pakte Nageeye de Nederlandse titel in een nationaal record van 2:08:16. Butter zijn “debuut” in Amsterdam was in 2011. In 2012 was hij de derde Nederlander ooit die in Amsterdam onder de magische grens dook van 2:10:00. Dat jaar liep hij een tijd van 2:09:58.

“Als organisatie zijn we bijzonder trots op het feit dat Abdi Nageeye en Michel Butter opnieuw hebben gekozen voor de TCS Amsterdam Marathon en ons als organisatie het vertrouwen geven om hun ambities verder waar te kunnen maken in Amsterdam”, aldus race-director Cees Pronk.

Met de komst van beide atleten zal er ook een mooie strijd ontstaan in het behalen van de Nederlandse titel op de klassieke afstand in Amsterdam. Zowel Nageeye als Butter hadden eerder dit jaar een doelstelling om tijdens het EK atletiek een medaille te kunnen pakken op de marathon. Helaas liep dit anders, Butter moest zich met een kleine blessure afmelden en Nageeye stapte in het zicht van de haven uit.

Nageeye, de 29-jarige atleet debuteerde in 2014 tijdens de Marathon van Enschede in een scherpe tijd van 2.11.33. In 2015 kwalificeerde Nageeye zich tijdens de TCS Amsterdam Marathon voor de Olympische Spelen van Brazilië, waar hij een 11e plek wist te behalen. In 2018 werd Nageeye knap 7e tijdens de internationaal hoog aangeschreven marathon van Boston. De inmiddels 32e jarige Butter debuteerde in 2011 op de marathon in Utrecht (tijd 2:17:36). Indrukwekkend was zijn deelname aan de New York Marathon in 2017. Butter behaalde daar een 6e plaats, vlak voor Koen Naert (België), onlangs gekroond tot Europees kampioen op marathon.

Inschrijven nog mogelijk
De passage onder het Rijksmuseum, de finish in het Olympisch Stadion en het vlakke en snelle parcours zijn slechts enkele redenen waarom de TCS Amsterdam Marathon bij vele hardlopers op de kalender staat. Inschrijven voor de TCS Amsterdam Marathon, Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km en kids runs is mogelijk op www.tcsamsterdammarathon.nl. In totaal worden er 45.000 hardlopers aan de start verwacht.

Kenenisa Bekele loopt TCS Amsterdam Marathon

De TCS Amsterdam Marathon heeft Kenenisa Bekele (Ethiopië) gecontracteerd voor de 43e editie op zondag 21 oktober 2018. Met een persoonlijk record van 2.03.03 verwacht organisator Le Champion veel spektakel op de marathon die wereldwijd live te volgen is. Bekele gaat de strijd aan met onder andere Lawrence Cherono, de winnaar van 2017 en tevens houder van het parcoursrecord (2.05.09) in Amsterdam.

De 36-jarige Bekele liep zijn persoonlijk record op de marathon van Berlijn in 2016. De afgelopen jaren (2017 en 2018) liep hij de marathon van Londen. Bekele is één van de wereldtoppers van het NN Running Team. Een uniek project met 60 atleten uit 15 verschillende landen.

“Kenenisa Bekele is een absolute wereldtopper, als organisatie zijn we ongelooflijk trots dat we Bekele op zondag 21 oktober aan de start hebben staan. Bekele heeft bewust gekozen voor Amsterdam, hij kent de kwaliteit van de organisatie, hij weet en voelt dat de atleet altijd centraal staat“, aldus race director Cees Pronk.

Over het evenement

De TCS Amsterdam Marathon, die in het bezit is van het IAAF Gold Label, heeft al jaren één van de snelste parcoursen van de wereld. Hoogtepunten in het parcours blijven de start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door, langs de Amstel en door het Vondelpark. Aan de start van de TCS Marathon, de Mizuno Halve Marathon, de TCS 8 km en diverse kids runs worden op zondag 21 oktober 45.000 hardlopers verwacht. 

Inschrijving editie 2018 geopend!

Het Olympisch Stadion zal op zondag 21 oktober 2018 weer volledig in het teken van de TCS Amsterdam Marathon staan. Je kunt ook dit jaar kiezen voor de TCS 8 km, de Mizuno Halve Marathon of de TCS Marathon, met ieder een snel en aantrekkelijk parcours door de hoofdstad. Bij deze 43e editie worden ruim 45.000 deelnemers uit meer dan 115 landen verwacht. 

TCS Marathon

Ga je voor de volledige marathonafstand? Dan klinkt jouw startschot om 9.30 in het Olympisch Stadion, de plek waar in 1928 de Olympische vlam voor het eerst ontstoken is. Hierna volgt een parcours door het hart van het Rijksmuseum, het Vondelpark en langs de Amstel. Voor de Nederlandse topatleten staat ook dit jaar het NK marathon op het programma.

Mizuno Halve Marathon

De Mizuno Halve Marathon is met 19.500 deelnemers de grootste halve marathon in Nederland. Kies je voor deze afstand, dan kom je ook door het hart van het Rijksmuseum en door het Vondelpark. De start is om 13.30 uur vanaf de Stadionweg nabij het Olympisch Stadion.

TCS 8 km

Voor degene wiens voorkeur uitgaat naar een kortere afstand, maar toch wil proeven aan de marathonsfeer, is er de TCS 8 km. We nemen je mee over het officiële marathonparcours, o.a. door het hart van Rijksmuseum en het Vondelpark. De start is om 10.10 uur vanaf de Stadionweg en de limiet voor deze afstand is vastgesteld op 7.000 lopers.

Finish in het Olympisch Stadion

Alle onderdelen finishen in het Olympisch Stadion. Vanaf de Stadionweg juicht het massaal toegestroomde publiek je naar de finish. Je loopt over het voorplein, waar de vlaggen uit alle deelnemende landen indrukwekkend staan opgesteld. Via de marathonpoort kom je het stadion binnen. Deze laatste meters over de baan zijn misschien wel de indrukwekkendste van de totaal afgelegde afstand. De tribune vol publiek juicht je toe en de finish is in zicht! Dit het jouw moment, waar maanden voorbereiding aan vooraf zijn gegaan.

Inschrijven

Zie we jou ook aan de start op zondag 21 oktober? Schrijf je dan nu in!

 

In Memoriam Joop Waterreus

Le Champion heeft intensief contact met Joop Waterreus gehad vanaf het jaar 2000. Het was het jaar dat de Amsterdam Marathon in grote problemen was gekomen en Joop zich bij de gemeente Amsterdam en bij de KNAU sterk opwierp om voor de “redding” van deze marathon in zee te gaan met Le Champion. Vanaf dat moment is de Stichting Amsterdam Marathon gevormd waar Joop voorzitter van het bestuur werd.

Positief gedreven, vol ambitie, zijn idealen volgend om de Amsterdam Marathon weer op de kaart te zetten, zo hebben wij Joop in die periode leren kennen. Een uiterst sympathieke en kundige bestuurder die deuren kon openen. Wat hij prompt deed toen in 2003 de toenmalige hoofdsponsor afhaakte en Joop er persoonlijk voor zorgde dat ING de loopsport adopteerde. Met passie heeft Joop daarna met zijn bestuur en samen met Le Champion de Amsterdam Marathon een geweldige impuls gegeven. Samenwerken met Joop was in die periode uiterst plezierig. Als promotor van de atletiek zorgde Joop telkens weer voor de juiste impulsen.

In 2010 vond Joop het tijd het stokje over te dragen aan Le Champion. Vanaf dat moment werd Joop supporter van de Marathon. Die hij tot het laatst toe in zijn hart bleef houden. Le Champion is Joop veel dank verschuldigd. En zal zijn inspiratie missen.

Joop Waterreus overleed afgelopen maandag op 81-jarige leeftijd.

Le Champion wenst alle nabestaanden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Bekijk hier de wedstrijd!

Bekijk hieronder de hele wedstrijd van 2017 met commentaar van Eddy Jansen.

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd met commentaar van Eddy Jansen.

Nagenieten met de aftermovie!

Nog een keer de TCS Amsterdam Marathon 2017 beleven? Bekijk dan hieronder de officiële aftermovie en de samenvatting van de wedstrijd!

Opbrengst TCS Amsterdam Marathon voor VUmc CCA: 137.000 euro

De 45.000 renners van de TCS Amsterdam Marathon hebben ruim 137.000 euro opgehaald voor het VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA). Van de opbrengst van dit jaar koopt VUmc CCA een Vectra Polaris, een apparaat waarmee het type tumor en de immuuntherapie die het beste werkt, bepaald kan worden. De verwachting is dat de Vectra Polaris per januari 2018 in gebruik kan worden genomen. Met de opbrengst van dit jaar erbij, is de mijlpaal van één miljoen euro over een periode van 6 jaar ruim gepasseerd.
 
Jaarlijks nemen circa 45.000 renners uit 127 landen deel aan de door Le Champion georganiseerde TCS Amsterdam Marathon. Individuele lopers, bedrijfsteams en partners worden aangemoedigd om het VUmc Cancer Center Amsterdam te steunen of zelf geld op te halen. Als goede doelen partner geniet het VUmc CCA voordeel van de opbrengst van de Amsterdam Marathon.
 
Amit Kapur, Directeur en Hoofd van TCS Benelux: “Iets teruggeven aan de samenleving, is altijd een belangrijk speerpunt binnen TCS geweest. Als onderdeel van de Tata Groep steunen we al sinds 1941 internationaal kankeronderzoek. Door de marathon te steunen, willen we tegelijkertijd ook een gezonde levensstijl stimuleren bij medewerkers, klanten en partners. Het is fantastisch dat we dankzij de samenwerking tussen de Amsterdam Marathon en het VUmc CCA deze twee kunnen combineren.”
 
Jossie Rotman, Onderzoeker bij het VUmc CCA: “Het is een enorme uitdaging om zelf de halve marathon te rennen, maar het is uiteindelijk de gedachte dat je iets voor het onderzoek naar kanker kunt doen en daarmee talloze patiënten kan helpen, die ervoor zorgt dat je de marathon volbrengt.”
 
In de #TCSSuperheroes social media campagne, waarin de persoonlijke motivatie van deelnemers van de TCS Amsterdam Marathon centraal staat, komt ook Jossie Rotman, onderzoeker bij het VUmc Cancer Center Amsterdam en deelneemster van de marathon aan het woord.
 
Geert Kazemier, Directeur Stichting VUmc CCA: “De samenwerking met de TCS Amsterdam Marathon is ontzettend waardevol voor ons onderzoek. Met de meer dan 1 miljoen euro die sinds 2012 is opgehaald, heeft het onderzoek naar kanker al grote stappen gezet voor diagnostiek en behandeling van mensen met kanker. We zijn dankbaar voor iedereen die hierbij heeft geholpen.”
 
Tata Consultancy Services is sponsor van marathons en hardloopevenementen in onder andere Amsterdam, New York, Boston, Londen, Stockholm, Mumbai en Bangalore.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief