KinderlopenKinderlopen

Tijdens de TCS Amsterdam Marathon zijn er ook meerdere onderdelen voor de kinderen. Zij kunnen kiezen uit de Kids Run bij het Olympisch Stadion of meedoen aan één van de Mini Marathons langs het officiële parcours van de 'grote' marathon. Hoe gaaf is dat?! 

Kids Run - Olympisch Stadion

De Kids Run is een kinderloop die tijdens de TCS Amsterdam Marathon plaatsvindt bij het Olympisch Stadion. Kinderen van 4 t/m 13 jaar kunnen meedoen aan de loop van 700 meter die start achter het stadion, nabij het Cruyff Court en vervolgens finisht in het Olympisch Stadion. Er kunnen 1.000 kinderen meedoen aan de Kids Run. 

Mini Marathons - langs het parcours

Naast de Kids Run worden dit jaar ook weer de populaire Mini Marathons van 1 km georganiseerd voor de kinderen uit de buurt/wijk. Deze kilometerlopen voor kinderen t/m 12 jaar vinden plaats op drie locaties, allemaal langs het officiële parcours van de TCS Amsterdam Marathon:

– Stadsdeel Zuid: De Borcht (onder Amstelpark)
– Stadsdeel Oost: bij het Galileïplantsoen
– Stadsdeel Zuid: Olympiaplein

Goede doel

In Amsterdam groeit 1 op de 5 kinderen op met structureel te weinig middelen, oftewel rond de armoedegrens. Dat betekent dat in Amsterdam circa 30.000 kinderen niet de kansen krijgen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn, zoals bijvoorbeeld lid worden van een sportclub. Sporten bij een club of vereniging helpt een kind om zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk de toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. Jeugdfonds Sport Amsterdam vergoedt de contributie van een kind direct aan een sportvereniging. Aanvragen kunnen worden ingediend bij één van de 1100 intermediairs in Amsterdam. Een intermediair is vanuit zijn/haar werk betrokken bij de zorg en ontwikkeling van een kind, zoals een leraar, huisarts, buurtsportcoach, maatschappelijk werker of een schuldhulpverlener.

Ook dit jaar slaan Jeugdfonds Sport en Le Champion graag de hangen ineen om nog meer kinderen in Amsterdam in beweging te brengen. Onze gezamenlijk ambitie om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om te gaan sporten verbindt ons in deze. Onze missie op 20 oktober: samen de kinderen van Amsterdam letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. We kijken nu al uit naar de blije gezichten van rennende kinderen tijdens de Mini Marathon waar zij met hun sportieve prestaties weer andere kinderen de mogelijkheid bieden om ook te gaan sporten.