Kinderlopen

Tijdens de TCS Amsterdam Marathon zijn er ook meerdere onderdelen voor de kinderen. Zij kunnen kiezen uit de Kids Run bij het Olympisch Stadion of meedoen aan één van de Mini Marathons langs het officiële parcours van de 'grote' marathon. Hoe gaaf is dat?! 

Kids Run - Olympisch Kwartier

De Kids Run is een kinderloop die tijdens de TCS Amsterdam Marathon plaatsvindt bij het Olympisch Stadion. Kinderen van 4 t/m 13 jaar kunnen meedoen aan de loop van 800 meter die start achter het stadion, nabij het Cruyff Court met een gezellig parcours door het Olympisch Kwartier en vervolgens finisht bij het Olympisch Stadion. Er kunnen 1.000 kinderen meedoen aan de Kids Run.

Meer informatie

Mini Marathons - langs het parcours

Naast de Kids Run worden dit jaar ook weer de populaire Mini Marathons van 1 km georganiseerd voor de kinderen uit de buurt/wijk. Deze kilometerlopen voor kinderen t/m 12 jaar vinden plaats op drie locaties, allemaal langs het officiële parcours van de TCS Amsterdam Marathon.

Goede doel

In Amsterdam groeit 1 op de 5 kinderen op met structureel te weinig middelen, oftewel in armoede. Dat betekent dat in Amsterdam ruim 30.000 kinderen niet de kansen krijgen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn, zoals bijvoorbeeld lid worden van een sportclub, hun zwemdiploma behalen of een culturele activiteit doen. Sporten bij een club of een creatieve activiteit doen bij een cultuuraanbieder helpt een kind om zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam vergoedt het lesgeld van een kind direct aan een sportvereniging of cultuuraanbieder. Aanvragen kunnen worden ingediend bij één van de 1000 intermediairs (okt-medewerker, gymleraar, buurtsportcoach, schuldverlener enz.) in Amsterdam. En wanneer er een geldige Stadspas is, kan men zelf online een aanvraag doen via onze website www.jeugdfondssportencultuur.nl/amsterdam.
Ook dit jaar slaan het Jeugdfonds en Le Champion graag de handen ineen om alle kinderen in Amsterdam in beweging te brengen. Onze gezamenlijk ambitie om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om te gaan sporten verbindt ons in deze. Onze missie op 17 oktober: samen de kinderen van Amsterdam letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. We kijken nu al uit naar de blije gezichten van rennende kinderen tijdens de Kids Run en Mini Marathon, waar zij met hun sportieve prestaties weer andere kinderen de mogelijkheid bieden om ook te gaan sporten.