Mizuno Halve Marathon

De Mizuno Halve Marathon, de grootste halve marathon van Nederland, is een van de onderdelen van de TCS Amsterdam Marathon. Het inschrijfgeld bedraagt € 31,00.

Parcours

Het parcours van de Mizuno Halve Marathon bestaat uit een ronde door onder andere het centrum van Amsterdam. Het parcours gaat vanaf de Stadionweg via Churchilllaan, Rijnstraat en Utrechtsebrug over de Amstel. Vervolgens loop je door de Watergraafsmeer en Zeeburg. Het parcours is verder gelijk aan dat van de hele marathon.

Het parcours leidt de deelnemers vlak langs de binnenstad van Amsterdam en kent vele hoogtepunten, die een aparte sightseeing tour ook meer dan waard zijn. Een aantal van de meest aantrekkelijke passages kun je hier lezen. 

Start en finish

Start
De Mizuno Halve Marathon start vanaf 13.20 uur tot 14.00 uur vanaf de Stadionweg. 

Finish
De finish vindt plaats in het Olympisch Stadion, vlak voor de eretribune, waar het publiek gratis kan plaatsnemen. Na de finish ontvang je een medaille en een warmtevel (indien nodig). Ook is hier water beschikbaar.  Buiten het Olympisch Stadion krijg je bij de verzorgingspost een flesje Isostar en fruit. Wij verzoeken je na het passeren van de finishlijn direct door te lopen. 

Startvakken

De deelnemers aan de Mizuno Halve Marathon dienen zich op te stellen in één van de startvakken. Deze startvakken zijn op de Stadionweg. De vakken zijn bereikbaar via het Stadionplein. De startvakken zijn ingedeeld op de verwachte eindtijd. De kleur op jouw startnummer correspondeert met de kleur van jouw startvak. Let op! De eerste starttijd (13.20 uur) is een harde starttijd, de volgende vakken zijn richttijden.

Kleur startvak Starttijd Verwachte eindtijd
13.20 uur Wit Eindtijd < 1.40.00 uur
13.26 uur Geel TCS werknemers en relaties, leden Le Champion, deelnemers Business Run, groepen en Goede Doelen teams
13.32 uur Roze Eindtijd 1.40.01 – 1.50.00 uur
13.38 uur Oranje Eindtijd 1.50.01 – 2.00.00 uur
13.44 uur Groen Eindtijd 2.00.01 – 2.10.00 uur
13.50 uur Blauw Eindtijd > 2.10.00 uur

Bekijk hier de indeling van de startvakken en de plattegrond van het startgebied. 

Tijdslimiet en klokken Mizuno Halve Marathon

De tijdslimiet voor de Mizuno Halve Marathon is 3 uur. Je hebt tot 17.00 uur de tijd om de Mizuno Halve Marathon te volbrengen, daarna sluit de finish in het Olympisch Stadion. Onderstaande punten dien je voor genoemde tijd te zijn gepasseerd.

 • 5 km  14.40 uur
 • 10 km 15.20 uur
 • 15 km 16.04 uur
 • 21,1 km 17.00 uur

Lopers die op basis van het passeertijdenschema worden ingehaald door de bezemwagen en dus de gestelde tijdslimiet zullen gaan overschrijden, worden gevraagd hun race te beëindigen en uit veiligheids- en gezondheidsredenen plaats te nemen in de bezemwagen. Mocht je, ondanks het verzoek, toch besluiten jouw race voort te zetten, dan doe je dit op eigen risico. Het parcours wordt immers, na het passeren van de bezemwagen, weer vrij gegeven voor al het wegverkeer. Tevens worden de verzorgingsposten opgeruimd en is het niet meer mogelijk om in het Olympisch Stadion te finishen. Mocht je uit de race worden gehaald, dan kom je niet in aanmerking voor een medaille.

Klokken en kilometeraanduiding
Bij de Mizuno Halve Marathon staan digitale klokken op de kilometerpunten 5, 10, 15 en 20. Op elk 5 km-punt wordt jouw tijd geregistreerd. Daarnaast staat op elk km-punt een km-bord. 

Verzorgingsposten

Langs het parcours tref je een aantal spons- en verzorgingsposten aan. Hieronder lees je wat er waar aanwezig is en in welke volgorde het uitgedeeld wordt. Op de verzorgingsposten zijn tevens toiletten en medische posten aanwezig.

Afstand Isostar Drink  Water Bananen Sponzen
5 KM Isostar Drink, Energy Gel en Energy Bar X X X
9 KM Isostar Drink en Energy Gel X X X
11 KM   X   X
13 KM Isostar Drink + Energy Gel + Energy Bar X X X
16 KM Isostar Drink + Energy Gel X X X
19 KM   X   X
Finish Finish Isostar Drink X X  

Wil je in jouw marathonvoorbereiding trainen met de juiste voeding? Kijk dan hier welke voeding en dorstlessers er worden aangeboden op de route. 

Isostar Hydrate & Perform poeder Lemon/Orange (Isostar Drink)

 • Een goede hydratatie. Wanneer het voor de inspanning wordt gedronken worden de vochtreserves geoptimaliseerd voor de start. Daarna, tijdens de inspanning, helpt het om de prestaties en uithouding te verbeteren. 
 • Uitstekende bron van energie.
 • Bron van calcium en magnesium die bijdragen tot de normale werking van spieren en tot een vermindering van vermoeidheid. 

Isostar Fast Hydration flesjes Lemon/Orange 500ml (finish Isostar Drink)

 • Snellere hydratatie. Beter recupereren na de training/wedstrijd. 
 • Uitstekende bron van energie. 
 • Voert microvoedingselementen aan, onder meer calcium en magnesium die bijdragen tot de goede spierwerking tijdens de inspanning en voor een goede recuperatie. 

High Energy bar Multifruits 25gr (Energy bar)

 • Rijk aan vitamine B1, B2 PP, C en E 
 • B1 en PP helpen om de voedingsmiddelen om te zetten in energie
 • Vitamine C, E en B2 dragen bij tot de antiociderende bescherming van celbestanddelen
 • Bevatten weinig vetstoffen, voor een betere verteerbaarheid

Energy boosters Cola gels 20g (Energy gel) 

 • Rijk aan koolhydraten die onmiddellijk door het lichaam worden aangewend en dus worden gebruikt voor een dynamiserende werking. 
 • Bevat vitamine B1, B2, B6 en PP, helpen om voedingsstoffen om te zetten in energie. 

Onderweg wordt Isostar uitgedeeld in bekers (0,15). Bij de finish ontvangen alle deelnemers een flesje (0,33) Isostar.