Mizuno Halve Marathon

De Mizuno Halve Marathon vindt plaats op zondag 20 oktober 2019. Het inschrijfgeld bedraagt € 31,00 (incl. chip).

Parcours

Het parcours van de Mizuno Halve Marathon bestaat uit een ronde door onder andere het centrum van Amsterdam. Het parcours gaat vanaf de Stadionweg via Churchilllaan, Rijnstraat en Utrechtsebrug over de Amstel. Vervolgens loop je door de Watergraafsmeer en Zeeburg. Het parcours is verder gelijk aan dat van de hele marathon.

Het parcours leidt de deelnemers vlak langs de binnenstad van Amsterdam en kent vele hoogtepunten, die een aparte sightseeing tour ook meer dan waard zijn. Een aantal van de meest aantrekkelijke passages kun je hier lezen. 

Start en finish

De Mizuno Halve Marathon start vanaf 13.20 uur vanaf de Stadionweg. 

De finish vindt plaats in het Olympisch Stadion, vlak voor de eretribune. Na de finish ontvang je een medaille. Buiten het Olympisch Stadion krijg je bij de verzorgingspost een flesje Isostar en fruit. Wij verzoeken je na het passeren van de finishlijn direct door te lopen.

Startvakken

De deelnemers aan de Mizuno Halve Marathon dienen zich op te stellen in één van de startvakken. Deze startvakken zijn op de Stadionweg. De vakken zijn bereikbaar via het Stadionplein. De startvakken zijn ingedeeld naar de verwachte eindtijd. Op jouw bevestiging staat vermeld in welk startvak je bent ingedeeld. De kleur op jouw startnummer correspondeert met de kleur van jouw startvak.

Business Run en Goede doelen
De deelnemers aan de Business Run en Goede Doelen teams starten in het witte startvak.  

Bekijk hier de indeling van de startvakken en de plattegrond van het startgebied. 

Tijdslimiet en klokken Mizuno Halve Marathon

De tijdslimiet voor de Mizuno Halve Marathon is 3 uur. Bij overschrijding van het langzaamste tijdschema, wordt je vanaf het 5-km punt gevraagd in de bezemwagen plaats te nemen. De organisatie aanvaardt geen verantwoording voor deelnemers die deze tijdslimiet overschrijden.

Klokken en kilometeraanduiding
Bij de Mizuno Halve Marathon staan digitale klokken op de kilometerpunten 5, 10, 15 en 20. Op elk 5 kilometerpunt registreert MyLaps de tussentijden. Daarnaast staat op elke kilometerpunt een bord.

Verzorgingsposten

Langs het parcours tref je een aantal spons- en verzorgingsposten aan. Hieronder lees je wat er waar aanwezig is en in welke volgorde het uitgedeeld wordt. Tevens vind je hier toiletten en een medische post.

Afstand Isostar Drink  Water Bananen Sponzen
5 KM Isostar Drink  X X X
9 KM Isostar Drink X X X
11 KM   X   X
13 KM Isostar Drink X X X
16 KM Isostar Drink X X X
19 KM   X   X
Finish Isostar Drink   X  

Onderweg wordt Isostar uitgedeeld in bekers (0,15). Bij de finish ontvangen alle deelnemers een flesje (0,33) Isostar.