• Meer info

Meer info

Verzorging
Le Champion streeft naar optimale verzorging tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Een goede voorbereiding op het evenement is echter minstens zo belangrijk om verantwoord deel te nemen aan de TCS Amsterdam Marathon. Kijk hier voor informatie over een verantwoorde voorbereiding.

Verzorging deelnemers
Deelnemers aan de TCS Amsterdam Marathon krijgen onderweg de volgende verzorging:
 • 5 & 10 km: Isostar, wateruitgifte en Isostar energy bar;
 • 16 km: Isostar, wateruitgifte, Isostar energy bar en bananen;
 • 20 km: Isostar energy gel, Isostar, wateruitgifte, Isostar energy bar en bananen;
 • 26 km: Isostar, wateruitgifte, Isostar energy bar en bananen;
 • 32 km: Wateruitgifte;
 • 35 km: Isostar energy gel, Isostar, wateruitgifte, Isostar energy bar en bananen;
 • 38 km: Isostar energy gel, Isostar, wateruitgifte en bananen;
 • 41 km: Wateruitgifte;
 • Finish: Flesje Isostar en bananen.
Deelnemers aan de Mizuno Halve Marathon krijgen onderweg de volgende verzorging:
 • 5 & 9 km: Isostar, wateruitgifte en bananen;
 • 11 km: Wateruitgifte;
 • 13 & 16 km: Isostar, wateruitgifte en bananen;
 • 19 km: Wateruitgifte;
 • Finish: Flesje Isostar en bananen.
Deelnemers aan de TCS 8 km krijgen op het 5 km punt een bekertje water, Isostar en bananen. Na de finish is er buiten het stadion een post met flesjes Isostar en bananen.

Medische begeleiding
Zowel vóór, tijdens als na het lopen staat een groot aantal medewerkers van het Rode Kruis klaar. Heb je tijdens de race hulp nodig, dan kun je terecht bij de eerstvolgende verzorgingspost. Daarnaast staan verspreid over het parcours ambulances opgesteld om indien nodig specialistische zorg aan te bieden. Belangrijk! Wij verzoeken je in verband met eventuele ongevallen achter op je startnummer je naam, adres en telefoonnummer te vermelden dat op de dag van het evenement bereikbaar is. Wil je hier beslist aan denken?  

Inzet AED's
De Atletiekunie stimuleert de inzet van AED’s (ofwel de Automatische Externe Defibrillator) bij middelgrote tot grote hardloopevenementen. Gebleken is dat de drempel om te starten met hardlopen steeds lager is komen te liggen. Hardlopen is een erkend middel om gezond en fit door het leven te gaan. In samenwerking met Procardio (www.procardio.nl de leverancier van de AED’s) kan de Atletiekunie AED’s ter beschikking stellen voor dit loopevenement. Hierdoor kunnen risico’s op overlijden ten gevolge van hartstilstand tijdens het uitoefenen van de (hardloop)sport tijdens een loopevenement worden beperkt.

Informatiepunt vermiste personen
Vlak achter de finish staat een informatiepunt vermiste personen. Je mag dit informatiepunt alleen raadplegen als je familie of vrienden langdurig kwijt bent en vermoedt dat ze medische problemen hebben gekregen. Deze locatie is er dus niet voor vragen over uitslagen, openbaarvervoer en dergelijke.

Massage
Bij het team van het Nederlands Genootschap van Sportmassage in Sporthallen Zuid kun je op zondag 20 oktober terecht voor uitgebreide (gratis) sportmassage. Tijd: 8.30 – 17.00 uur.
Statistieken
Wil je de statistieken van eerdere jaren bekijken? Klik dan hier.  
Sportvoeding
Op zoek naar de beste sportvoeding? Isostar is één van de sportmerken met een uitgebreid assortiment voor iedereen die op zoek is naar producten aangepast aan de specifieke behoeftes van jouw lichaam. Zo zijn er voedingsmiddelen die je gebruikt voor, tijdens en na de training of wedstrijd. Bekijk hier alle Isostar producten, die jou kunnen helpen met betere prestaties.
Historie
De TCS Amsterdam Marathon bestaat al meer dan veertig jaar. De geschiedenis gaat echter verder terug dan 1975, want daarvoor werden er ook marathons gelopen, met die van 1928 op de Olympische Spelen als bekendste. Lees hier meer over de historie van het evenement. Wil je een terugblik over eerdere edities lezen? Klik dan hier.