Corona update 15 mei 2020

Naar aanleiding van de afgelasting van de Dam tot Damloop is de TCS Amsterdam Marathon de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws geweest. De 45e editie van de TCS Amsterdam Marathon staat nog steeds gepland op zondag 18 oktober 2020. Natuurlijk begrijpen wij dat het, vanwege het coronavirus, niet reëel is om het hardloopevenement met 45.000 lopers in reguliere vorm te laten plaatsvinden.

Op dit moment zijn wij in overleg met alle betrokken instanties en onze partners en onderzoeken wij de mogelijkheden voor aanpassingen op de onderdelen. Speerpunten binnen de verschillende scenario’s zijn de internationale wedstrijd met elitelopers, het Nederlands Kampioenschap Marathon en de recreatieve hele en halve marathon. Bij het maken van onze keuzes staan de gezondheid en veiligheid van onze deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers altijd voorop. Nadat wij meer duidelijkheid hebben, laten wij dit uiteraard zo snel mogelijk weten.

Voor vragen over inschrijvingen verwijzen wij naar onderstaande Q&A. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, stuur ons dan een bericht via deze link.

Q: Kan ik mij inschrijven voor de TCS Amsterdam Marathon?
A: Ja, de inschrijving voor alle onderdelen van de TCS Amsterdam Marathon is geopend.

Q: Wanneer wordt er definitief besloten of de TCS Amsterdam Marathon door kan gaan?
A: Als wij alle mogelijke scenario’s hebben onderzocht, maken wij een definitief besluit over de maatregelen die wij moeten nemen om het evenement veilig en verantwoord te kunnen organiseren. Daarnaast zijn we er ons van bewust dat er een kans bestaat dat het verbod op evenementen na 1 september door het kabinet wordt verlengd. In dat geval wordt de TCS Amsterdam Marathon alsnog afgelast.

Q: Mocht de TCS Amsterdam Marathon niet doorgaan, krijg ik dan als individuele deelnemer mijn inschrijfgeld terug?
A: Leden van Le Champion kunnen hun inschrijving inclusief eventueel bestelde extra’s kosteloos annuleren t/m 7 september 2020. Niet-leden van Le Champion kunnen hun inschrijving helaas niet annuleren.

Mocht het verbod op evenementen worden verlengd, dan zullen wij ons beraden op de vraag hoe om te gaan met de situatie. Zodra wij daar meer over kunnen delen, zullen wij alle betrokkenen informeren.

Q: Mocht de TCS Amsterdam Marathon niet doorgaan, krijg ik dan als businessteam mijn inschrijfgeld terug?
A: Bedrijven die zich hebben ingeschreven voor de Business Run kunnen hun inschrijving annuleren t/m 7 september 2020. Bij annulering van 1 mei t/m 7 september 2020 wordt er 50% van de kosten van het/de geannuleerde team(s) en extra bestellingen in rekening gebracht. Na 7 september 2020 vindt er geen restitutie meer plaats van zowel de inschrijfkosten als de eventuele extra bestellingen.

Q: Mocht de TCS Amsterdam Marathon niet doorgaan, krijg ik dan als goede doel mijn inschrijfgeld terug?
A: Goede doelen die zich hebben ingeschreven voor de TCS Amsterdam Marathon kunnen hun inschrijving annuleren t/m 7 september 2020. Bij annulering van 1 mei t/m 7 september 2020 wordt er 50% van de kosten van het/de geannuleerde team(s) en extra bestellingen in rekening gebracht. Na 7 september 2020 vindt er geen restitutie meer plaats van zowel de inschrijfkosten als de eventuele extra bestellingen.

15-05-2020