Hoe doe je mee?

Deelnemen aan de Virtual TCS Amsterdam Marathon 2020 gaat via de Official Virtual Run App powered by TCS. Dit is hoe het werkt: 

1. Download vanaf woensdag 14 oktober de Virtual Run App in de App Store of Google Play Store. Zoek op ‘TCS Amsterdam Marathon’. 

2. Voor het registeren van jouw Virtual Run dien je in te loggen in de app via de ‘My Virtual Run’ knop in het menu. Hier log je in met jouw startnummer die je van ons hebt toegewezen gekregen en de geboortedatum die je hebt opgegeven tijdens jouw inschrijving. Deze gegevens staan vermeld in de inschrijfbevestiging. Na het inlogscherm kies je vervolgens eerst voor ‘skip’ via de gele balk onderaan het scherm. Het koppelen van jouw Strava account doe je pas op de dag dat je jouw Virtual Run gaat volbrengen. Zie verdere uitleg hierover bij stap 5.

3. Zet in jouw eigen omgeving een parcours uit voor de afstand die jij hebt gekozen (8 km, halve marathon of hele marathon). Vermijd hardlopen in hele kleine rondjes, omdat het GPS signaal van jouw sporthorloge of tracker dan mogelijk niet altijd even nauwkeurig genoeg is. Deel het parcours met jouw familie en vrienden voor support en verzorging onderweg (bijvoorbeeld via WhatsApp). Livetracking voor supporters is via de Virtual Run App niet mogelijk.

4. Maak in de app jouw persoonlijke startnummer aan. Print het startnummer en speld deze op tijdens jouw Virtual Run. Je kunt het startnummer ook online delen met jouw supporters.

5. Voor de registratie van jouw finishtijd maken wij gebruik van Strava. Belangrijk! Koppel jouw Strava account niet eerder dan op de dag dat je jouw Virtual Run gaat volbrengen. Het koppelen van jouw account gaat via het Strava-authenticatiescherm, hiermee geef je de app toestemming om de gegevens van jouw hardloopactiviteiten op te halen. Nadat je eerder via de ‘My Virtual Run’ bent ingelogd, vind je het Strava-authenticatiescherm via de drie puntjes rechts bovenin jouw scherm. Heb je nog geen Strava account? Maak deze dan gratis aan, anders kun je geen gebruikmaken van de Virtual Run App. Vergeet dan niet de verificatie-URL van Strava te bevestigen die je op je e-mailadres ontvangt.

6. Nadat je jouw Strava account hebt gekoppeld, genereert de Virtual Run App automatisch de eerstvolgende hardloopactiviteit die je voltooit in Strava. Alle hardloopactiviteiten die je daarna volbrengt gedurende de week van de Virtual Run, worden niet meer gesynchroniseerd met de app. Je kunt in de app dus alleen de racegegevens inzien van de eerstvolgende run in Strava, nadat je de app en jouw Strava account aan elkaar hebt gekoppeld. 

7. Loop de door jou gekozen afstand tussen 18 oktober (00:00:00 UTC / GMT +2 uur) en 25 oktober 2020 (23:59:59 UTC / GMT +1 uur). Tussentijds pauzeren is toegestaan, maar de afstand dient wel als een aaneengesloten run voltooid te worden.

8. Gebruik een sporthorloge voor het registreren van jouw eindtijd. Synchroniseer je horloge met Strava voor het uploaden van jouw tijd in de Virtual Run App. Heb je geen sporthorloge? Neem dan tijdens het hardlopen je telefoon mee en maak gebruik van de ‘opnemen/recording’ functie in de Strava app.

9. Download na afloop de digitale medaille, een digitaal finishcertificaat en/of creëer via de Smart Medal app jouw persoonlijke digitale poster.

10. Indien je bij inschrijving een medaille en/of Mizuno Raceshirt hebt besteld, dan ontvang je deze uiterlijk 31 oktober thuisgestuurd.