Virtual Run

In 2021 gaat de TCS Amsterdam Marathon ook virtueel van start! De Virtual Run wordt een jaarlijks terugkerend onderdeel van de TCS Amsterdam Marathon. Vorig jaar bleek de virtuele editie met ruim 6.000 lopers uit 104 verschillende landen een enorm succes. Ook dit jaar is het voor lopers, die niet naar Amsterdam kunnen komen, mogelijk om het evenement op afstand te beleven. De Virtual Run vindt gelijktijdig plaats met het live event op zondag 17 oktober tussen 00.00 en 23.59 uur. Natuurlijk gaat er niets boven de échte finish in het Olympisch Stadion, maar dit is jouw kans om jouw eigen finishlijn te bepalen, waar ook ter wereld.

Inschrijven

Inschrijven voor de Virtual Run is mogelijk t/m maandag 11 oktober 2021. Je kunt kiezen uit de drie hoofdafstanden: de TCS Marathon, de Mizuno Halve Marathon of de TCS 8 km.

Kies jouw finisher pakket en schrijf je hier in
Finisher pakket
€ 10,00
Bij deelname aan de Virtual TCS Amsterdam Marathon ontvang je het finisher pakket, bestaande uit de volgende onderdelen:
  • Registratie van jouw tijd in de TCS Amsterdam Marathon App 2021, powerd by TCS
  • Digitaal startnummer voor jouw gekozen afstand (printbaar)
  • Digitaal finishcertificaat
  • Smart Medal
  • Jouw uitslag op de website van de TCS Amsterdam Marathon
  • Digitale qoodybag van onze sponsors met leuke aanbiedingen
  • Mogelijkheid tot een vrijwillige donatie aan ons goede doel KWF Kankerbestrijding
Run for the medal
€ 15,00 (exclusief verzendkosten)
Wil jij een blijvende herinnering aan jouw Virtual Run? Kies dan voor het finisher pakket inclusief dé officiële medaille van de TCS Amsterdam Marathon 2021. Dit pakket bestel je voor € 15,-. De medaille wordt na het voltooien van jouw gekozen afstand per post thuisgestuurd.
Run for the raceshirt
€ 40,00 (exclusief verzendkosten)
Of ga jij voor het complete finisher pakket inclusief officiële medaille én het Mizuno Raceshirt 2021? Bij inschrijving kun je kiezen voor een herenshirt (maat XS t/m XXL) of een damesshirt (maat XS t/m XXL).

Hoe doe je mee?

Download de TCS Amsterdam Marathon 2021 App, powered by TCS en haal het maximale uit jouw Virtual Run ervaring. Via de app is de enige manier om officieel deel te nemen aan de Virtual Run. Via GPS kun jij jouw finishtijd registreren in de app en je virtual experience personaliseren, met onder andere een digitaal startnummer, digitale medaille én een persoonlijk finishcertificaat. De race app is beschikbaar in de stores vanaf 1 oktober.
Inloggegevens app
Navigeer naar de ‘Virtual Run’ button in het menu. Hier log je in met jouw startnummer die je van ons hebt toegewezen gekregen en de geboortedatum die je hebt opgegeven tijdens jouw inschrijving. Deze gegevens staan vermeld in de inschrijfbevestiging of terug te vinden in jouw persoonlijk dashboard.
Persoonlijk startnummer
Maak in de app jouw persoonlijke startnummer aan. Print het startnummer en speld deze op tijdens jouw Virtual Run. Je kunt het startnummer ook online delen met jouw supporters.
Parcours in eigen omgeving
Zet in jouw eigen omgeving een parcours uit voor de afstand die jij hebt gekozen (hele marathon, halve marathon of 8 km). Vermijd hardlopen in hele kleine rondjes, omdat het GPS signaal van jouw telefoon dan mogelijk niet altijd even nauwkeurig genoeg is. Deel het parcours met jouw familie en vrienden voor support en verzorging onderweg (bijvoorbeeld via WhatsApp). Livetracking voor supporters is via de Virtual Run App niet mogelijk.
Datum virtual race day
Loop jouw gekozen afstand op zondag 17 oktober 2021 tussen 00:00:00 en 23:59:59 uur (UTC/GMT +2 hours).
Registreer jouw tijd
We gebruiken de GPS van jouw telefoon om jouw tijd en afstand te registreren, dus neem je telefoon mee tijdens het hardlopen. Om te beginnen met opnemen, klik op de ‘Start Run’ knop onderaan op jouw scherm. Als je de afstand hebt voltooid, klik je op de ‘End Run’ knop. Let op! Als je de timer hebt gestart, kun je deze niet meer opnieuw starten. Tussentijds pauzeren is niet mogelijk. Loop 100 tot 200 meter extra om zeker te zijn van een finishtijd voor jouw afstand, GPS registratie is niet 100% nauwkeurig.
Handmatige invoer
Als je een andere wearable (bijvoorbeeld een sporthorloge) wilt gebruiken om de tijd van jouw Virtual Run bij te houden, dan kun je er ook voor kiezen om je tijd handmatig in de app in te voeren. Navigeer naar het veld ‘Handmatige invoer’ via de knop ‘Virtual Run’ in het menu. Voer hier jouw eindtijd in uren, minuten en seconden in en klik op de knop 'Verzenden' onderaan het scherm.

Minimum toegestane tijd voor invoer:
- Hele marathon: 2 uur en 15 minuten
- Halve marathon: 1 uur en 10 minuten
- 8 km: 25 minuten
Digitaal certificaat en medaille
Download na afloop een digitaal finishcertificaat, de digitale medaille en maak na afloop jouw eigen finishlijn selfie om te delen met familie en vrienden.
Bestelde extra’s
Indien je bij inschrijving de officiële medaille en/of het Mizuno Raceshirt hebt besteld, dan ontvang je deze uiterlijk 15 november thuisgestuurd.
Uitslagen
Uitslagen van het live event en de Virtual Run worden gepubliceerd op www.tcsamsterdammarathon.nl.