• Toeristische highlights

Toeristische highlights

Het parcours leidt de deelnemers vlak langs de binnenstad van Amsterdam en kent vele hoogtepunten, die een aparte sightseeing tour ook meer dan waard zijn. Een aantal van de meest aantrekkelijke passages zijn:

Olympisch Stadion

De finish vindt plaats voor de eretribune in het Olympisch Stadion. Dit prachtig gerenoveerde meer dan 85-jaar oude stadion zal een onvergetelijke indruk achterlaten na het bereiken van de finish. Supporters en andere toeschouwers hebben gratis toegang tot ere- en marathontribune.

Rijksmuseum

De  TCS 8 km gaat door het hart van het Rijksmuseum, de beroemde Passage die Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Zuid met elkaar verbindt. Een unieke belevenis voor de vele duizenden lopers uit binnen- en buitenland. Dit museum toont dé wereldberoemde topstukken van de Nederlandse kunst van bijvoorbeeld Rembrandt, Van Gogh en Vermeer. 

Vondelpark

Dit grootste volkspark van Amsterdam wordt bereikt vanaf de zijde van het Leidseplein. Het 48 hectare grote park vol bomen, vijvers, wandelpaden en speelweiden is geliefd bij elke Amsterdammer. Op een zonnige dag trekt dit park vele duizenden Amsterdammers. Ieder van sportliefhebber tot gezondheidsmaniak tot muziekliefhebber is daar op verschillende wijze actief. Die afwisseling van activiteiten maakt de passage van het Vondelpark in herfsttooi uiterst boeiend. Tijdens de TCS 8 km zullen de lopers een keer het Vondelpark kruisen.

Voor meer info over toeristisch Amsterdam kijk op: www.amsterdamtourist.nl.