Startnummer

Heb jij vragen over jouw TCS Amsterdam Marathon startnummer? Bekijk hier alle informatie over de startnummers.

Wanneer ontvang ik mijn startnummer?
Startnummers worden niet opgestuurd naar jouw adres. In de week voor het evenement ontvang je per e-mail alle informatie over het ophalen van jouw startnummer. Op vertoon van jouw e-mail kun je jouw startnummer ophalen op de Marathon Expo in Sporthallen Zuid (vlakbij het Olympisch Stadion). Vergeet jouw e-mail dus niet, deze mag je op je telefoon meenemen of geprint. 

Als je meedoet aan de marathon of als je vooraf het Mizuno Runningshirt hebt besteld, dan zit er onder jouw startnummer een bon. Hiermee kun je op vrijdag, zaterdag en zondag (voor 14.00 uur) jouw runningshirt afhalen op de Marathon Expo in Hal 3 bij de stand pre-ordered running shirt.

De openingstijden van de Marathon Expo:
Vrijdag 15 oktober 10.00 – 20.00 uur
Zaterdag 16 oktober 9.00 – 19.00 uur
 Zondag 17 oktober 7.30 – 14.00 uur
Ik wil mijn afstand wijzigen, wat moet ik doen?
Heb jij niet genoeg kunnen trainen of ben je geblesseerd geraakt en kan jij niet meer je gekozen afstand hardlopen? Dan kun je tijdens het evenement kiezen voor een kortere afstand.

Als je kiest voor een wijziging van:
• TCS Marathon naar Mizuno Halve Marathon: Haal eerst je startnummer op in hal 3 van Sporthallen Zuid. Met jouw startnummer kan je langskomen bij de Helpdesk van Le Champion (in dezelfde hal). Bij de Helpdesk zorgen we ervoor dat je een nieuw startnummer ontvangt voor de Mizuno Halve Marathon.

• Mizuno Halve Marathon naar TCS 8 KM: Je hoeft niets te doen. Je kan met jouw startnummer voor de Mizuno Halve Marathon, in het vergelijkbare startvak van de TCS 8 KM starten.

TCS Marathon naar TCS 8 KM: Je hoeft niets te doen. Je kan met jouw startnummer voor de TCS Marathon, in het vergelijkbare startvak van de TCS 8 KM starten.

Je krijgt geen restitutie van het inschrijfgeld. Wel behoud je het Mizuno Runningshirt, indien je je hebt ingeschreven voor de hele marathon.
Let op! Een langere afstand is dus niet mogelijk!
Ik wil mijn registratie annuleren
Als je lid bent van Le Champion kun je tot 6 weken van tevoren annuleren. Klik hier om je annulering aan ons door te geven. Vermeld hierbij je lidnummer, het betreffende evenement en je registratienummer. Ben je geen lid van Le Champion, dan kun je jouw inschrijving niet annuleren. Je ontvangt het betaalde inschrijfgeld en geld voor andere extra’s niet terug. Ook kan de inschrijving niet worden meegenomen naar volgend jaar.

We adviseren je in dit geval om je inschrijving over te dragen of te verkopen aan een andere hardloper. Dit kan je doen via de vraag- en aanbodpagina pagina op de website. Deze komt online wanneer de inschrijving is gesloten.
Ik wil mijn startnummer overdragen
Heb je iemand gevonden die jouw startnummer wil overnemen of die juist voor jou een startnummer in de aanbieding heeft, dan kun je tot 15 oktober 11.59 uur het startnummer op een andere naam zetten. Overdragen kan via jouw persoonlijke dashboard in Atleta. Je kunt inloggen in jouw persoonlijke dashboard door op het poppetje te klikken in de menubalk op de website. Wanneer je ingelogd bent op jouw dashboard, kies je voor de optie ‘Registratie overdragen’. Je vult hier de naam en het e-mailadres van de nieuwe deelnemer in. Deze ontvangt een e-mail om de registratie overdracht te voltooien. De overdracht is voor eigen risico.

Let op! De naam op het startnummer kan dus niet meer gewijzigd worden. Wel wordt de naam in het systeem veranderd, dus de naam komt goed in de uitslagen. De inschrijving kan niet worden meegenomen naar volgend jaar.
Hoe worden de startvakken ingedeeld?
De startvakken zijn ingedeeld op basis van de verwachtte eindtijd die jij hebt ingevuld tijdens jouw inschrijving. De verwachtte eindtijd kan niet meer gewijzigd worden.

Mocht je toch in een ander startvak willen starten, dan kan je altijd later starten. Eerder starten mag niet, later wel.