• Parcours Mizuno Halve Marathon

Parcours Mizuno Halve Marathon

Het parcours van de Mizuno Halve Marathon bestaat uit een ronde door onder andere het centrum van Amsterdam. Het parcours gaat vanaf de Stadionweg via Churchilllaan, Rijnstraat en Utrechtsebrug over de Amstel. Vervolgens loop je door de Watergraafsmeer en Zeeburg. Het parcours is verder gelijk aan dat van de hele marathon.

Toeristische highlights

Het parcours leidt de deelnemers vlak langs de binnenstad van Amsterdam en kent vele hoogtepunten, die een aparte sightseeing tour ook meer dan waard zijn. Een aantal van de meest aantrekkelijke passages zijn:

Olympisch Stadion

De start (marathon) en finish (alle onderdelen) vinden plaats voor de eretribune in het Olympisch Stadion. Dit prachtig gerenoveerde meer dan 80-jaar oude stadion zal een onvergetelijke indruk achterlaten na het bereiken van de finish. Supporters en andere toeschouwers hebben gratis toegang tot ere- en marathontribune.

Rijksmuseum

De lopers van de marathon passeren tweemaal het wereldberoemde Rijksmuseum op het Museumplein. De lopers van de Mizuno Halve Marathon komen daar eenmaal langs. Dit museum toont dé wereldberoemde topstukken van de Nederlandse kunst van bijvoorbeeld Rembrandt, Van Gogh en Vermeer. Dit volledig gerenoveerde museum trok inmiddels ruim een half miljoen bezoekers uit de hele wereld.

Vondelpark

Dit grootste volkspark van Amsterdam wordt bereikt vanaf de zijde van het Leidseplein. Het 48 hectare grote park vol bomen, vijvers, wandelpaden en speelweiden is geliefd bij elke Amsterdammer. Op een zonnige dag trekt dit park vele duizenden Amsterdammers. Ieder van sportliefhebber tot gezondheidsmaniak tot muziekliefhebber is daar op verschillende wijze actief. Die afwisseling van activiteiten maakt de passage van het Vondelpark in herfsttooi uiterst boeiend. Tijdens de marathon zullen de lopers twee keer het Vondelpark kruisen en tijdens de Mizuno Halve Marathon en 8 km één keer.

Voor meer info over toeristisch Amsterdam kijk op: www.amsterdamtourist.nl.