• NK Marathon

NK Marathon

Atletiekunie-Vlag-Oranje-RGBHet Nederlands kampioenschap marathon vindt dit jaar plaats tijdens de TCS Amsterdam Marathon op zondag 15 oktober 2017. De Atletiekunie heeft het Nederlands kampioenschap officieel toegewezen aan de TCS Amsterdam Marathon. Met de toevoeging van de Nederlandse titelstrijd wordt een verdere impuls gegeven aan de 42e editie van de grootste marathon van Nederland.

Inschrijven
Om te kunnen deelnemen aan het NK Marathon dien je de Nederlandse nationaliteit te bezitten. Tevens dien je lid te zijn van de Atletiekunie en te beschikken over een door de Atletiekunie uitgegeven wedstrijdlicentie. Bij jouw inschrijving dien je de wedstrijdlicentie in te voeren. Beschik je over een geldige wedstrijdlicentie maar wordt deze niet (goed) ingevuld bij de inschrijving wordt je niet ingedeeld bij het NK Marathon.

Startvakken
Deelnemers zijn herkenbaar aan het rood / wit / blauw op de startnummers met vermelding van NK Marathon.
– In startvak WIT starten NK deelnemers: Mannen Senioren, M35, M40, M45, M50, M55, Vrouwen Senioren. Op het startnummer is de kleur WIT aangegeven.
– In startvak GEEL starten NK deelnemers: M60, M65, M70, M75, V35, V40, V45, V50, V55, V60, V65, V70. Op het startnummer is de kleur GEEL aangegeven.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking voor het NK marathon mannen en vrouwen zal om 12.30 uur plaatsvinden op het veld in het Olympisch Stadion direct na de internationale prijsuitreiking. Voor de categorie├źn masters is de prijsuitreiking om 14.00 uur op het Businessplein voor het Olympisch Stadion ter hoogte van de vlaggenparade. Het Businessplein is op vertoon van het startnummer te bereiken via de Amstelveenseweg. Op het mededelingenbord bij de ingang van het Businessplein staan de uitslagen per categorie.