• Nieuws
  • Update editie 2020: optimisme na versoepeling coronamaatregelen

Update editie 2020: optimisme na versoepeling coronamaatregelen

Gisteravond werd tijdens de persconferentie van minister-president Mark Rutte bekendgemaakt dat de coronamaatregelen voor evenementen worden versoepeld. Zolang mensen onderling 1,5 meter afstand kunnen aanhouden, geldt er vanaf 1 juli geen maximumaantal bezoekers meer voor bijeenkomsten. Vergunningaanvragen voor grote evenementen, zoals de TCS Amsterdam Marathon, worden beoordeeld door de lokale overheden.

Voor ons betekent dit dat wij samen met de Gemeente Amsterdam de diverse scenario’s op korte termijn gaan concretiseren. Wij doen hierin het maximale dat binnen onze mogelijkheden ligt. Wij hopen alle ingeschreven deelnemers snel meer duidelijkheid te geven over de invulling van het marathonweekend. Het streven is om een evenement te organiseren met een internationale wedstrijd voor elitelopers, het Nederlands Kampioenschap Marathon en de recreatieve onderdelen. We zijn ons er echter van bewust dat het voorlopig onzeker blijft of de TCS Amsterdam Marathon daadwerkelijk kan plaatsvinden. We leven in een wereld waarin de situatie van dag tot dag kan veranderen en dus zullen wij de ontwikkelingen continu blijven monitoren.

Startbewijs blijft geldig bij afgelasting
Graag willen wij de reeds ingeschreven deelnemers alvast meer duidelijkheid geven, indien de TCS Amsterdam Marathon toch afgelast moet worden. De vooruitzichten zijn positief, maar de verspreiding van het coronavirus blijft onvoorspelbaar. Voor de deelnemers is het dan wel prettig om alvast te weten waar zij aan toe zijn, mocht het evenement dit jaar niet door kunnen gaan.

Bij afgelasting van de TCS Amsterdam Marathon 2020 vanwege het coronavirus blijft het startbewijs inclusief bestelde extra’s geldig voor de editie van 2021 op zondag 17 oktober. Dit geldt ook wanneer alleen enkele onderdelen van het marathonweekend worden geannuleerd. Op basis van onze algemene voorwaarden zijn wij niet verplicht deze regeling aan te bieden, maar wij willen de deelnemers graag tegemoetkomen in deze uitzonderlijke tijd. Wij vinden het belangrijk dat alle lopers alsnog hun doel in Amsterdam kunnen behalen, mocht dat dit jaar niet lukken.

Het internationale karakter van de TCS Amsterdam Marathon met overwegend buitenlandse deelnemers is leidend voor deze regeling en is daarmee anders dan voor de overige evenementen van Le Champion. De TCS Amsterdam Marathon is een World Athletics Platinum Label evenement en behoort daarmee tot een selecte groep van twaalf andere internationale marathons. Wij hanteren een soortgelijke regeling als deze grote internationale marathons.

Met optimisme richting oktober
Voor nu willen we vooral vasthouden aan alle positieve ontwikkelingen. Er kan en mag steeds meer in Nederland. Zolang we met elkaar de richtlijnen vanuit de overheid blijven opvolgen, kunnen we deze stijgende lijn vasthouden. Er is vanuit ons en de betrokken partners dan ook alle vertrouwen dat er op zondag 18 oktober een TCS Amsterdam Marathon in aangepaste vorm zal plaatsvinden. In de tussentijd hopen wij dat iedereen gezond en fit blijft. Let goed op elkaar!

Voor vragen verwijzen wij naar onderstaande Q&A. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, stuur ons dan een bericht via deze link.

 Q: Kan ik mij inschrijven voor de TCS Amsterdam Marathon?
A: Ja, de inschrijving voor alle onderdelen van de TCS Amsterdam Marathon is geopend.

 Q: Mocht de TCS Amsterdam Marathon niet doorgaan, krijg ik dan als individuele deelnemer mijn inschrijfgeld terug?
Als de TCS Amsterdam Marathon 2020 vanwege het coronavirus afgelast dient te worden, dan kunnen individuele deelnemers hun startbewijs inclusief bestelde extra’s doorzetten naar de editie van 2021 op zondag 17 oktober. Restitutie van het inschrijfgeld en bestelde extra’s is niet mogelijk.

Q: Mocht de TCS Amsterdam Marathon niet doorgaan, krijg ik dan als lid van Le Champion mijn inschrijfgeld terug?
A: Leden van Le Champion kunnen hun inschrijving inclusief bestelde extra’s kosteloos annuleren t/m 7 september 2020. Leden kunnen er ook voor kiezen om hun startbewijs door te zetten naar de editie van 2021 op zondag 17 oktober.

Q: Mocht de TCS Amsterdam Marathon niet doorgaan, krijg ik dan als business- of goede doelen team mijn inschrijfgeld terug?
A: Bedrijven of goede doelen kunnen hun inschrijving annuleren t/m 7 september 2020. Bij annulering van 1 mei t/m 7 september 2020 wordt er 50% van de kosten van het/de geannuleerde team(s) en extra bestellingen in rekening gebracht. Na 7 september 2020 vindt er geen restitutie meer plaats van zowel de inschrijfkosten als de extra bestellingen. Bedrijven en goede doelen kunnen er ook voor kiezen om hun ingeschreven teams door te zetten naar de editie van 2021 op zondag 17 oktober.