Nieuws /

TCS Amsterdam Marathon onderdeel van Abbott WMM Wanda Age Group Wereldranglijsten

De plaatsing voor de Abbott World Marathon Majors Wanda Age Group wereldranglijsten gaat officieel van start op 16 september bij de 45ste BMW MARATHON VAN BERLIJN. Dit is de start van een een-jarige kwalificatieronde voor de eerste editie van de Abbott WMM Wanda Age Group Wereldkampioenschappen, die plaats zullen vinden in de lente van 2020. De TCS Amsterdam Marathon op zondag 21 oktober is ook een van de kwalificatie-evenementen. 

Deelnemers in een kwalificatierace voor de AbbottWMM Wanda Age Group Wereldranglijst verdienen punten op basis van hun leeftijd, de tijd die ze neerzetten en hun geslacht. Ze worden vervolgens ingedeeld in de leeftijdsgroepen voor mannen en vrouwen hieronder: 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79, 80+.

Van Mexico tot Mumbai, Tel Aviv tot Toronto en van Houston tot Helsinki zijn er wereldwijd meer dan 50 AbbottWMM Wanda Age Group kwalificatie-evenementen. De spreiding van de geselecteerde marathonevenementen zorgt voor een wereldwijde serie die gedurende het jaar plaatsvindt, wat hardlopers van over de hele wereld de kans geeft om deel te nemen aan een nieuw tijdperk van marathonlopen in verschillende leeftijdsgroepen.

“Wij zijn erg enthousiast over de start van de AbbottWMM Wanda Age Group Wereldranglijsten tijdens de Berlijnse marathon van BMW”, vertelt Tim Hadzima, uitvoerend directeur van Abbott World Marathon Majors. Meer dat 125.000 lopers van boven de 40 nemen elk jaar deel aan de AbbottWMM races en dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat er nog meer lopers deel uit kunnen maken van de AbbottWMM familie. Ons nieuwe systeem biedt lopers de mogelijkheid om zich wereldwijd op verschillende momenten in het jaar met elkaar te meten op wereldniveau. Zoals nooit te voren geeft dit hen een kans op erkenning.

“We werken met trots samen met alle partners om het marathonlopen in leeftijdsgroepen naar een hoger niveau te tillen en de prestaties van deze alledaagse kampioenen ten toon te spreiden.”

De voornaamste AbbottWMM Wanda Age Group wereldkampioenschappen zullen als onderdeel van Virgin Money London Marathon worden gehouden in 2020. Doordat Londen elk jaar 40.000 lopers verwelkomt aan de start, is deze stad de gastheer van een van de populairste marathons ter wereld, met meer dat 414.000 inschrijvingen voor de 2019 editie. Lopers kunnen een  plaatsje aan de startlijn bemachtigen van Virgin Money London Marathon, in 2020 door middel van de AbbottWMM Wanda Age Group wereldranglijsten en zo hun landen met trots en passie vertegenwoordigen.

Abbott, die hun hoofdsponsorschap voor de AbbottWMM vernieuwde in april 2018, waarmee hun samenwerking tot 2023 is verlengd, is trots deel uit te maken van de uitbreiding van massadeelname aan marathons wereldwijd.

“Over de hele wereld levert Abbott baanbrekende technologieën die mensen help om een volwaardig leven te leiden”, vertelt Chris Miller, vice-president van de afdeling wereldwijde merkstrategie en innovatie. “We zijn enthousiast over onze hulp bij het erkennen van de inspanningen van marathonlopers waarbij ze hun leeftijdsgroep op de kaart proberen te zetten en ook de persoonlijke doelen wat betreft hun gezondheid.” 

Het tienjarige samenwerkingsverband tussen Abbott World Marathon Majors en Wanda is in april 2017 aangekondigd en sindsdien is de agenda van evenementen, waaruit de  AbbottWMM Wanda Age Group wereldranglijsten voor de eerste Wereldkampioenschappen is ontstaan, opgesteld, waarbij je nog veel meer evenementen in de planning staan voor de komende jaren.

Drieëntwintig Wanda/Ironman-geproduceerde marathonevenementen maken deel uit van de AbbottWMM Wanda Age Group wereldranglijsten voor het seizoen 2018/2019. Dit zijn onder andere Rock ’n Roll marathons in Madrid, Liverpool en vele steden in de Verenigde Staten, de Standard Chartered Singapore Marathon en de Chengdu Panda Marathon. Andere marathons in de serie worden breed vertegenwoordigd op geografisch gebied, zoals de marathons in Helsinki, Moskou, Amsterdam, Mumbai, Los Angeles, Toronto, Mexico City en vele anderen!

Hengming Yang, CEO van Wanda Sports Group vertelt, “Als een strategische partner zijn we zeer verheugd om onder deel uit te maken van de eerste Wanda AbbottWMM Age Group Wereldkampioenschappen en zijn we zeer trots dat we kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de loopervaring van verschillende leeftijdsgroepen wereldwijd.

Ga naar www.Abbottwmm.com voor meer informatie over het scoringssysteem en wereldranglijsten.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief