• Nieuws
  • In Memoriam Joop Waterreus

In Memoriam Joop Waterreus

Le Champion heeft intensief contact met Joop Waterreus gehad vanaf het jaar 2000. Het was het jaar dat de Amsterdam Marathon in grote problemen was gekomen en Joop zich bij de gemeente Amsterdam en bij de KNAU sterk opwierp om voor de “redding” van deze marathon in zee te gaan met Le Champion. Vanaf dat moment is de Stichting Amsterdam Marathon gevormd waar Joop voorzitter van het bestuur werd.

Positief gedreven, vol ambitie, zijn idealen volgend om de Amsterdam Marathon weer op de kaart te zetten, zo hebben wij Joop in die periode leren kennen. Een uiterst sympathieke en kundige bestuurder die deuren kon openen. Wat hij prompt deed toen in 2003 de toenmalige hoofdsponsor afhaakte en Joop er persoonlijk voor zorgde dat ING de loopsport adopteerde. Met passie heeft Joop daarna met zijn bestuur en samen met Le Champion de Amsterdam Marathon een geweldige impuls gegeven. Samenwerken met Joop was in die periode uiterst plezierig. Als promotor van de atletiek zorgde Joop telkens weer voor de juiste impulsen.

In 2010 vond Joop het tijd het stokje over te dragen aan Le Champion. Vanaf dat moment werd Joop supporter van de Marathon. Die hij tot het laatst toe in zijn hart bleef houden. Le Champion is Joop veel dank verschuldigd. En zal zijn inspiratie missen.

Joop Waterreus overleed afgelopen maandag op 81-jarige leeftijd.

Le Champion wenst alle nabestaanden veel sterkte in deze moeilijke tijd.