• Nieuws
  • Inschrijving 2019 open!

Inschrijving 2019 open!

Het Olympisch Stadion zal op zondag 20 oktober 2019 weer volledig in het teken van de TCS Amsterdam Marathon staan. Je kunt dit jaar kiezen voor de TCS 8 km, de Mizuno Halve Marathon of de TCS Marathon, met ieder een snel en aantrekkelijk parcours door de hoofdstad. Bij deze 44e editie worden ruim 45.000 deelnemers uit meer dan 120 landen verwacht. 

TCS Marathon
Ga je voor de volledige marathonafstand? Dan klinkt jouw startschot om 9.30 in het Olympisch Stadion, de plek waar in 1928 de Olympische vlam voor het eerst ontstoken is. Hierna volgt een parcours door het hart van het Rijksmuseum, het Vondelpark en langs de Amstel. Voor de Nederlandse topatleten staat ook dit jaar het NK marathon op het programma.

Mizuno Halve Marathon
De Mizuno Halve Marathon is met 20.000 deelnemers de grootste halve marathon in Nederland. Kies je voor deze afstand, dan kom je ook door het hart van het Rijksmuseum en door het Vondelpark. De start is om 13.20 uur vanaf de Stadionweg nabij het Olympisch Stadion.

TCS 8 km
Voor degene wiens voorkeur uitgaat naar een kortere afstand, maar toch wil proeven aan de marathonsfeer, is er de TCS 8 km. We nemen je mee over het officiƫle marathonparcours, o.a. door het hart van Rijksmuseum en het Vondelpark. De start is om 10.10 uur vanaf de Stadionweg en de limiet voor deze afstand is vastgesteld op 7.000 lopers.

Finish in het Olympisch Stadion
Alle onderdelen finishen in het Olympisch Stadion. Vanaf de Stadionweg juicht het massaal toegestroomde publiek je naar de finish. Je loopt over het voorplein, waar de vlaggen uit alle deelnemende landen indrukwekkend staan opgesteld. Via de marathonpoort kom je het stadion binnen. Deze laatste meters over de baan zijn misschien wel de indrukwekkendste van de totaal afgelegde afstand. De tribune vol publiek juicht je toe en de finish is in zicht! Dit het jouw moment, waar maanden voorbereiding aan vooraf zijn gegaan.

Inschrijven
Zie we jou ook aan de start op zondag 20 oktober? Schrijf je dan nu in!