Goede doel

Le Champion stimuleert het lopen voor het goede doel. Bij de TCS Amsterdam Marathon is het daarom voor iedere deelnemer mogelijk zich in te zetten voor het goede doel. Je loopt dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander! Dat kan op twee manieren.

1. Donatie bij online inschrijving

Het officiële goede doel van de TCS Amsterdam Marathon is Cancer Center Amsterdam. Bij online inschrijving kunnen alle deelnemers een vrijwillige donatie doen aan dit goede doel.

Steun de TCS Amsterdam Marathon bij hun inzet voor kankeronderzoek Cancer Center Amsterdam.

Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA) is de officiële begunstigde van de TCS Amsterdam Marathon. “Daar zijn we trots op. We kunnen nu meer aandacht vestigen op het belang van kankeronderzoek. Eén op de drie mensen krijgt kanker en er sterven jaarlijks bijna 50.000 mensen in Nederland aan kanker. Met de steun van TCS kunnen we nóg meer invulling geven aan onze missie om de levensverwachting van mensen met kanker te verbeteren”, aldus prof. dr. Geert Kazemier, directeur stichting VUmc CCA.

VUmc CCA wil kanker voorkomen en genezen. In VUmc CCA werken 30 disciplines samen om ervoor te zorgen dat patiënten met (een vermoeden van) kanker zo snel en zo vakkundig mogelijk worden geholpen. VUmc CCA doet onderzoek naar nieuwe behandelingen en diagnostische tests en biedt patiënten optimale, geïndividualiseerde medische zorg en aandacht, volgens de nieuwste inzichten.  Het centrum investeert in toponderzoek en in de meest geavanceerde apparatuur voor diagnose en behandeling. Patiënten krijgen de meest effectieve behandeling en zorg en hebben zo de beste kans op genezing en een zo goed mogelijke kwaliteit van leven.

2. Deelname in een goede doelen team

Zowel individuele lopers als bedrijven, die willen meedoen aan de Mizuno Halve Marathon of TCS 8 km kunnen gesponsord lopen in een goede doelen team. Lopen in een goede doelen team levert je – naast de steun voor het goede doel – een groot aantal extra voordelen op. Dat betekent o.a. een bevoorrechte startpositie (voor de grote massa!) en jullie gaan samen op de foto.

Wil je gesponsord in een goede doelen team meelopen, dan kun je hier (link volgt) een keuze maken uit één van de participerende goede doelen.

Je dient jezelf aan te melden bij het participerende goede doel. Je zal dan in hun team worden opgenomen, wanneer je een minimum bedrag aan sponsorgeld kan garanderen. De hoogte van dat bedrag wordt door elk goed doel zelf vastgesteld. Je kunt daarbij zelf een bedrag per kilometer doneren. Daarnaast vraag je vrienden, familie, collega’s en kennissen om dat ook te doen. Met elkaar moeten we op deze wijze tot een flinke opbrengst kunnen komen!

3. Donaties werven via Pifworld

Pifworld is het online platform waar deelnemers makkelijk voor jou in actie kunnen komen. Maar er kan nog veel meer. Jij als non-profit kan makkelijk projecten en events toevoegen, een community om je organisatie bouwen, vacatures plaatsen en samenwerken met scholen en bedrijven. 

Maak gratis jullie non-profit pagina aan via deze link. Zo kunnen jullie deelnemers direct in actie komen. Via Pifworld gaan alle donaties direct door naar de non-profit organisatie. Wij helpen je graag – neem voor meer informatie of vragen gerust contact op met Harmen via harmen@pifworld.com