• Kids Run Olympisch Stadion

Kids Run Olympisch Stadion

Online voorinschrijving

De online inschrijving voor de Kids Run van de TCS Amsterdam Marathon is geopend. Er geldt een limiet van 1.000 kinderen voor de Kids Run. 

Na-inschrijving op Marathon Expo

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober kun je op de Marathon Expo een startnummer kopen tegen het na-inschrijftarief van € 5,00 per deelnemer, inclusief chip. Let op! Dit geldt alléén als de deelnemerslimiet van 1.000 kinderen niet behaald is. Op de dag zelf (zondag) is na-inschrijving niet meer mogelijk. 

Starttijden

CategorieStarttijdStartnummerStartvak
11, 12 en 13 jaar10.00 uurK1 – K199Wit
9 en 10 jaar10.02 uurK200 – K499Geel
8 jaar10.04 uurK500 – K699Roze
7 jaar10.07 uurK700 – K899Oranje
4, 5 en 6 jaar10.10 uurK900 – K1500Groen

 

Start

StartvakkenParcours
   

Mizuno Raceshirt voor Kids

Wil jij de komende editie hardlopen in een écht hardloopshirt van de TCS Amsterdam Marathon? Dat kan! Het officiële Mizuno Raceshirt is dit jaar ook beschikbaar voor kids. Hoe gaaf is dat? Het shirt is voor slechts € 17,50 verkrijgbaar bij de Merchandise stand op de Marathon Expo. Het shirt is verkrijgbaar in de maten 104, 116, 128, 140, 152 en 164. 

Spetterend kinderfeest

Als je klaar bent met hardlopen, zijn er rondom het Olympisch Stadion nog veel leuke dingen te doen. Je kunt je laten schminken of springen op de springkussens. Er wordt ook een kinderdisco georganiseerd.

Goede doel

In Amsterdam groeit 1 op de 5 kinderen op met structureel te weinig middelen, oftewel rond de armoedegrens. Dat betekent dat in Amsterdam circa 30.000 kinderen niet de kansen krijgen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn, zoals bijvoorbeeld lid worden van een sportclub. Sporten bij een club of vereniging helpt een kind om zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk de toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. Jeugdfonds Sport Amsterdam vergoedt de contributie van een kind direct aan een sportvereniging. Aanvragen kunnen worden ingediend bij één van de 1100 intermediairs in Amsterdam. Een intermediair is vanuit zijn/haar werk betrokken bij de zorg en ontwikkeling van een kind, zoals een leraar, huisarts, buurtsportcoach, maatschappelijk werker of een schuldhulpverlener. 

Dit jaar slaat Jeugdfonds Sport graag de handen ineen met Le Champion om nog meer kinderen in Amsterdam in beweging te brengen. Onze gezamenlijk ambitie om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om te gaan sporten verbindt ons in deze. Onze missie: samen de kinderen van Amsterdam letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. We kijken nu al uit naar de blije gezichten van rennende kinderen tijdens de Kids Run, waar zij met hun sportieve prestaties weer andere kinderen de mogelijkheid bieden om ook te gaan sporten.