TCS 8 KM

De TCS 8 km is onderdeel van de TCS Amsterdam Marathon. Het inschrijfgeld bedraagt
€ 16,50.

Parcours

Parcourskaart TCS AM 8 km ENG

De TCS 8 km leidt de deelnemers vanaf de Stadionweg over de eerste kleine ronde van het officiële marathonparcours. Onderweg passeer je onder andere het Rijksmuseum en het Vondelpark! Het laatste stuk parcours voert over de Amstelveenseweg naar de finish in het Olympisch Stadion.

 

 

 

Highlights
Bekijk ze hier

Start en finish

De TCS 8 km start vanaf 10.10 uur vanaf de Stadionweg. 

De finish vindt plaats in het Olympisch Stadion, vlak voor de eretribune. Na de finish ontvang je een medaille en een flesje sportdrank. Wij verzoeken je na het passeren van de finishlijn direct door te lopen.

Startvakken

De deelnemers aan de TCS 8 km kunnen plaatsnemen in één van de startvakken. Deze startvakken zijn gesitueerd op de Stadionweg naast het Stadionplein. De startvakken zijn ingedeeld naar de verwachte eindtijd. Op jouw bevestiging staat vermeld in welk startvak je bent ingedeeld. Heb je geen eindtijd opgegeven dan word je automatisch in de laatste startgroep geplaatst. De kleur op jouw startnummer correspondeert met de kleur van jouw startvak.

Bekijk hier de indeling van de startvakken en de plattegrond van het startgebied. 

Verzorging

Langs het parcours tref je een spons- en verzorgingspost aan. Hieronder lees je wat er waar aanwezig is en in welke volgorde het uitgedeeld wordt. Tevens vind je hier toiletten en een medische post.

AfstandIsostar DrinkWaterBananenSponzen
5 KMIsostar Drink X XX
FinishIsostar DrinkXXX

Onderweg wordt Isostar uitgedeeld in bekers (0,15). Bij de finish ontvangen alle deelnemers een flesje (0,33) Isostar.