Bereikbaarheid

Bereikbaarheid Marathon Expo (Sporthallen Zuid)

Vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober

Bereikbaarheid Marathon Expo TCS Amsterdam Marathon

Metro
De dichtstbijzijnde metro haltes zijn Station Zuid of Amstelveenseweg (lijn 50 of 51). Vanaf hier wordt de route naar het Olympisch Stadion en Sporthallen Zuid aangegeven met borden. Kijk op www.gvb.nl voor actuele reisinformatie. 

Tram en bus
Actuele reisinformatie over gewijzigde dienstregelingen van tram en bus op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober kun je vinden op www.9292.nl of www.gvb.nl

Trein
Reis naar Station Amsterdam Zuid en volg vanaf hier de looproute naar Olympisch Stadion en/of Marathon Expo.

Auto
Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeren bij Sporthallen Zuid is niet mogelijk. Je kunt op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober parkeren op onderstaande locaties: 

  • Bedrijventerrein ‘Schinkel’ – Anthony Fokkerweg, 1059 CM Amsterdam
  • Mahler – Aaron Coplandstraat 8, 1082 Amsterdam
  • P ArenA – Burgemeester Stramanweg 130, 1101 EP Amsterdam 
  • P Olympisch Stadion – Stadionplein 44, 1076 DE Amsterdam 
  • P Station Noord – Nieuwe Leeuwarderweg 25, 1022 BP Amsterdam-Noord
  • RAI Amsterdam – Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam

Kiss & Ride
Kom je deelnemers brengen of ophalen naar de Marathon Expo, dan kun je gebruikmaken van de Kiss & Ride op de Jachthavenweg in Amsterdam. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar de Marathon Expo. Ook touringcars kunnen gebruikmaken van de Kiss & Ride.

Vanaf de Ring A10 volg je de borden naar afrit S108 oud Zuid. Bij de verkeerslichten sla je linksaf op de Amstelveenseweg en volg je de borden naar de Kiss & Ride. Zie ook de kaart voor meer informatie.

Bereikbaarheid TCS Amsterdam Marathon

Zondag 18 oktober

Fiets
Kom je met de fiets naar de TCS Amsterdam Marathon? Dan kun je deze stallen in de fietsenstalling nabij de Na-Druk-Geluk-Brug (zijde IJsbaanpad).

Metro
De dichtstbijzijnde metro haltes zijn Station Zuid of de Amstelveenseweg. Vanaf hier wordt de route naar het Olympisch Stadion en Sporthallen Zuid aangegeven met borden. Kijk op www.gvb.nl voor actuele reisinformatie.

Tram en bus
Op zondag 20 oktober is een beperkte dienstregeling van kracht i.v.m. afsluitingen t.b.v. de marathon. Actuele informatie vind je op www.9292.nl of op www.gvb.nl.

Vervoerbewijs in bus/tram/metro in Amsterdam
Het openbaar vervoer in Amsterdam is alleen toegankelijk met een OV-Chipkaart. Als je nog geen OV-Chipkaart hebt, kun je deze kopen bij de GVB Tickets & Info vestigingen, automaten in de metrostations of via GVB.nl

Trein
Kijk in de NS Reisplanner voor de juiste vertrek- en aankomsttijden. In het weekend werkt ProRail regelmatig aan het spoor. Wordt er op jouw traject aan het spoor gewerkt dan is dat vanaf 10 dagen voor reisdatum te zien in de planner. Check je reis kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele advies.

Kom je uit de richting Flevoland, Utrecht, Leiden of Schiphol? Reis dan met de trein naar station Amsterdam Zuid. Vanaf daar reis je verder met Metro 50 richting ‘Isolatorweg’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’.  Of volg vanaf station Amsterdam Zuid de looproute naar Olympisch Stadion en/of Marathon Expo.

Kom je uit de richting Rotterdam, Den Haag, Alkmaar, Zaandam en Hoorn? Reis dan naar Station Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar neem je Metro 50 richting ‘Gaasperplas’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’.

Vergeet  niet om je OV-chipkaart mee te nemen met voldoende saldo. Nog geen OV-chipkaart? Je kunt een persoonlijke ov-chipkaart aanschaffen via NS.nl/ovchipkaart of op het station een anonieme OV-chipkaart kopen. Voorkom lang wachten bij de kaartautomaat door je saldo tijdig op te laden.

Tip: Je kunt ook van te voren online je vervoerbewijs kopen, dan hoef je op de dag zelf niet in de rij te staan. Hiervoor kun je terecht in de  e-ticket shop van NS. Je voorkomt daarmee lange wachtrijen bij de automaten.

Auto
Kom je met de auto naar Amsterdam? Dan kun je op zondag 20 oktober parkeren op onderstaande locaties:
● Bedrijventerrein ‘Schinkel’ Anthony Fokkerweg, 1059 CM Amsterdam
● Mahler Aaron Coplandstraat 8, 1082 Amsterdam
● RAIPARKING Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam (Neem de metro vanaf halte Europaplein of RAI of wandel 2,5 km naar Expo). 

   Koop hier een parkeerkaart bij RAIPARKING voor de Marathon (alléén zondag). 

● P ArenA Burgemeester Stramanweg 130, 1101 EP Amsterdam (Neem de metro vanaf station ArenA)
● P Station Noord Nieuwe Leeuwarderweg 25, 1022 Amsterdam-Noord (Neem de metro vanaf station Noord)

Kiss & Ride
Kom je deelnemers brengen of ophalen naar de TCS Amsterdam Marathon, dan kun je gebruikmaken van de Kiss & Ride op de Jachthavenweg in Amsterdam. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar het Olympisch Stadion. Ook touringcars kunnen gebruikmaken van de Kiss & Ride.

Vanaf de Ring A10 volg je de borden naar afrit S108 oud Zuid. Bij de verkeerslichten sla je linksaf op de Amstelveenseweg en volg je de borden naar de Kiss & Ride. Zie ook de kaart voor meer informatie.