• Cursussen AV Phanos

Cursussen AV Phanos

Ook komende zomer organiseert Phanos loopcursussen ter voorbereiding op deelname aan de TCS Amsterdam Marathon of Mizuno Halve Marathon op zondag 21 oktober 2018.

Wil je goed voorbereid aan de start staan bij de TCS Amsterdam Marathon? Doe dan mee aan onze cursussen. Gedurende een half jaar word je door ervaren en gekwalificeerde trainers begeleid om deel te nemen aan de halve of hele marathon.

– Wil je voor het eerst een marathon lopen, of wil je beter voorbereid aan de start staan dan bij een vorige poging? Doe dan mee aan onze marathoncursus. Om met succes deze cursus te kunnen volgen en een najaarsmarathon te kunnen lopen, moet je bij aanvang van de cursus een uur kunnen hardlopen. Deze cursus is ook geschikt voor een andere najaarsmarathon, bijv. Berlijn of New York. Het schema wordt daarop aangepast.

– Heb je al wat meer loopervaring, en heb je bijvoorbeeld al een 10 km “in de benen”? Bereid je dan voor op de Mizuno Halve Marathon. In het schema wordt ook rekening gehouden met deelname aan de Dam tot Damloop (10 mijl op zondag 23 september).

Voor de cursussen geldt:

– Trainingen vinden plaats in het Olympisch Stadion. Als dat niet beschikbaar is vanwege andere activiteiten, wordt uitgeweken naar de inloopbaan achter het stadion, of naar het Amsterdamse Bos of Vondelpark.

– De trainingen bestaan uit een warming-up, loopscholing ter verbetering van je looptechniek en oefeningen, een intervalprogramma (korte of langere stukken hardlopen met pauzes) of een duurloop/testloop, en een cooling-down. Behalve aan het verbeteren van je hardloopconditie is er dan ook aandacht voor het verbeteren van je algemene fitheid. Naast de wekelijkse gezamenlijke training, wordt een schema gegeven voor de trainingen op eigen gelegenheid. Een persoonlijk schema is beschikbaar, tegen meerprijs.

– Gemiste trainingen kun je inhalen op doordeweekse avonden bij een van de reguliere loopgroepen van Phanos (kijk hier voor een overzicht van onze loopgroepen).

– Kijk voor meer details en voor het inschrijfformulier op https://www.phanos.amsterdam/pages/79/hardloopcursussen-bij-phanos/.