• Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Omdat diverse wegen in de stad zijn afgesloten en de parkeergelegenheid beperkt is, adviseren wij je om met het openbaar vervoer te komen. Het adres van Sporthallen Zuid is Burgerweeshuispad 54, 1076 EP Amsterdam.

Met trein en metro
Kom je uit de richting Flevoland, Utrecht, Leiden of Schiphol? Reis dan met de trein naar station Amsterdam Zuid. Vanaf daar reis je verder met Metro 50 richting ‘Isolatorweg’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’.

Kom je uit de richting Rotterdam, Den Haag, Alkmaar, Zaandam en Hoorn? Reis dan naar Station Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar neem je Metro 50 richting ‘Gaasperplas’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’.

Plan je reis
Kijk in de NS Reisplanner voor de juiste vertrek- en aankomsttijden. In het weekend werkt ProRail regelmatig aan het spoor. Wordt er op jouw traject aan het spoor gewerkt dan is dat vanaf 10 dagen voor reisdatum te zien in de planner. Check je reis kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele advies.

Geldig vervoerbewijs
Vergeet  niet om je OV-chipkaart mee te nemen met voldoende saldo. Nog geen OV-chipkaart? Je kunt een persoonlijke ov-chipkaart aanschaffen via NS.nl/ovchipkaart of op het station een anonieme OV-chipkaart kopen. Voorkom lang wachten bij de kaartautomaat door je saldo tijdig op te laden.

Tip: Je kunt ook van te voren online je vervoerbewijs kopen, dan hoef je op de dag zelf niet in de rij te staan. Hiervoor kun je terecht in de  e-ticket shop van NS. Je voorkomt daarmee lange wachtrijen bij de automaten.

Vervoerbewijs in bus/tram/metro in Amsterdam
Het openbaar vervoer in Amsterdam is alleen toegankelijk met een OV-Chipkaart. Als je nog geen OV-Chipkaart hebt, kun je deze kopen bij de GVB Tickets & Info vestigingen, automaten in de metrostations of via GVB.nl. Je kunt ook dagkaarten kopen bij het speciale verkooppunt bij de Marathon Expo, Sporthallen Zuid, op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober. Op zondag 21 oktober vind je het verkooppunt buiten het stadion.

Meer informatie
Via www.gvb.nl vind je actuele informatie over de gewijzigde dienstregelingen van tram en bus in Amsterdam op 21 oktober. Informatie over de treinreis vind je op www.ns.nl.

Op amsterdam.nl/marathon staat meer informatie over de bereikbaarheid en afgesloten wegen.

Metro

1) Vanaf Centraal Station/Amstel Station
– Metro 51 richting Amstelveen Westwijk
– Overstappen op Zuid: Metro 50 richting Isolatorweg
– Uitstappen: Amstelveenseweg

2) Vanaf Duivendrecht
–  Metro 50 richting Isolatorweg
– Uitstappen: Amstelveenseweg

3) Vanaf RAI/Zuid
– Metro 50 richting Isolatorweg
– Uitstappen: Amstelveenseweg

4) Vanaf Sloterdijk
– Metro 50 richting Gein
– Uitstappen: Amstelveenseweg

5) Schiphol
– Pak de trein richting Amsterdam Zuid of Amsterdam Lelylaan
– Hier overstappen op Metro 50 richting Isolatorweg
– Uitstappen: Amstelveenseweg

Eigen vervoer
Ga je met de auto naar Amsterdam? Dan kun je het beste bij de volgende locaties parkeren:

– Bedrijventerrein ‘Schinkel’, Anthony Fokkerweg, 1059 CM Amsterdam
– Mahler 4, Gustav Mahlerlaan, 1082 ME Amsterdam
– Amsterdamse Bos, Bosbaanweg 5, 1182 DA Amstelveen (beperkte beschikbaarheid)
– Amsterdam RAI, Europaplein, 1078 GZ Amsterdam

RAIPARKING
Ringweg Amsterdam A10, afslag RAI. Onderaan de afslag rechtsaf, volg borden RAI (P1-6). Vanaf RAIPARKING is het 5 minuten lopen naar het bovengrondse metrostation bij NS  stations Amsterdam RAI. Lijn 50 brengt je binnen 5 minuten naar halte Amstelveenseweg (2de halte). Vanaf hier ben je binnen 8 minuten bij de Sporthallen Zuid.

Als supporter van de TCS Amsterdam Marathon biedt RIA Amsterdam deelnemers en bezoekers de mogelijkheid tegen een gereduceerd tarief te parkeren in de RAI garage P 1- 4.

Om in aanmerking te komen voor dit gereduceerde tarief dien je voordat je de garage inrijdt een uitrijkaart te kopen bij de P5 loge. De loge vind je aan jouw rechterhand voordat je de garage inrijdt. Op vertoon van jouw startbewijs en tussen 08:00u en 13:00u op 21 oktober 2018 kom je in aanmerking voor het gereduceerde tarief van € 8,- inclusief btw.

P+R locaties
Je kunt ook parkeren op één van onderstaande P+R locaties aan de rand van de stad. Om verder te reizen, koop je een P+R GVB kaart bij de blauwe automaten (1 per persoon, maximaal 5 stuks per auto). Je kunt ook jouw eigen OV-chipkaart gebruiken. Bekijk op de P+R-locatie waar je parkeert de kaart. Hierop staat aangegeven staat met welke OV-verbindingen je verder kunt reizen.

Let op! Het voordelige tarief geldt alleen wanneer je naar het centrumge­bied reist, hier valt het Olympisch Stadion niet onder. Kijk voor verdere uitleg op www.amsterdam.nl/penr

  • P+R ArenA Burgemeester Stramanweg 130, 1101 EP Amsterdam
  • P+R Amsterdam Sloterdijk Piarcoplein 1, 1043 DW Amsterdam
  • P+R RAI Europaplein, 1078 GZ Amsterdam
  • P+R Zeeburg Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ Amsterdam (Zeeburg I) en Zuiderzeeweg 8, 1095 KG Amsterdam (Zeeburg II)
  • P+R Bos en Lommer Leeuwendalersweg 23b, 1055 JE Amsterdam
  • Weekend P+R VUmc Gustav Mahlerlaan 3004, 1081 LA Amsterdam

Let op! Op zondag 21 oktober is de P+R-locatie Olympisch Stadion niet bereikbaar. P+R-locaties kunnen ook vol zijn. Kijk voor de actuele beschik­baarheid op www.amsterdam.nl/penr