Parcours TCS 8 km

De TCS 8 km leidt de deelnemers vanaf de Stadionweg over de eerste kleine ronde van het officiële marathonparcours. Onderweg passeer je onder andere het Rijksmuseum en het Vondelpark! Het laatste stuk parcours voert over de Amstelveenseweg naar de finish in het Olympisch Stadion.

parcoursAMToeristische highlights
Het parcours leidt de deelnemers vlak langs de binnenstad van Amsterdam en kent vele hoogtepunten, die een aparte sightseeing tour ook meer dan waard zijn. Een aantal van de meest aantrekkelijke passages zijn:

Olympisch Stadion
De finish vindt plaats voor de eretribune in het Olympisch Stadion. Dit prachtig gerenoveerde meer dan 80-jaar oude stadion zal een onvergetelijke indruk achterlaten na het bereiken van de finish. Supporters en andere toeschouwers hebben gratis toegang tot ere- en marathontribune.

Rijksmuseum
De  TCS 8 km gaat door het hart van het Rijksmuseum, de beroemde Passage die Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Zuid met elkaar verbindt. Een unieke belevenis voor de vele duizenden lopers uit binnen- en buitenland. Dit museum toont dé wereldberoemde topstukken van de Nederlandse kunst van bijvoorbeeld Rembrandt, Van Gogh en Vermeer. Dit net volledig gerenoveerde museum is onlangs heropend.

Vondelpark
Dit grootste volkspark van Amsterdam wordt bereikt vanaf de zijde van het Leidseplein. Het 48 hectare grote park vol bomen, vijvers, wandelpaden en speelweiden is geliefd bij elke Amsterdammer. Op een zonnige dag trekt dit park vele duizenden Amsterdammers. Ieder van sportliefhebber tot gezondheidsmaniak tot muziekliefhebber is daar op verschillende wijze actief. Die afwisseling van activiteiten maakt de passage van het Vondelpark in herfsttooi uiterst boeiend. Tijdens de TCS 8 km zullen de lopers een keer het Vondelpark kruisen.

Voor meer info over toeristisch Amsterdam kijk op: www.amsterdamtourist.nl.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief