NK Marathon

Atletiekunie-Vlag-Oranje-RGBHet Nederlands kampioenschap marathon vindt dit jaar plaats tijdens de TCS Amsterdam Marathon op zondag 15 oktober 2017. De Atletiekunie heeft het Nederlands kampioenschap officieel toegewezen aan de TCS Amsterdam Marathon. Met de toevoeging van de Nederlandse titelstrijd wordt een verdere impuls gegeven aan de 42e editie van de grootste marathon van Nederland.

Inschrijven
Om te kunnen deelnemen aan het NK Marathon dien je de Nederlandse nationaliteit te bezitten. Tevens dien je lid te zijn van de Atletiekunie en te beschikken over een door de Atletiekunie uitgegeven wedstrijdlicentie. Bij jouw inschrijving dien je de wedstrijdlicentie in te voeren. Beschik je over een geldige wedstrijdlicentie maar wordt deze niet (goed) ingevuld bij de inschrijving wordt je niet ingedeeld bij het NK Marathon.

Startvakken
Deelnemers zijn herkenbaar aan het rood / wit / blauw op de startnummers met vermelding van NK Marathon.
– In startvak WIT starten NK deelnemers: Mannen Senioren, M35, M40, M45, M50, M55, Vrouwen Senioren. Op het startnummer is de kleur WIT aangegeven.
– In startvak GEEL starten NK deelnemers: M60, M65, M70, M75, V35, V40, V45, V50, V55, V60, V65, V70. Op het startnummer is de kleur GEEL aangegeven.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking voor het NK marathon zal om 12.30 uur voor de mannen en om 12.40 uur voor de vrouwen plaatsvinden op het veld in het Olympisch Stadion. Voor de categorieën masters zijn de prijsuitreikingen om 12.50 (M35 t/m M55) en alle andere categorieën masters om 13.45 uur op de Eretribune.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief