Nieuws /

TCS Amsterdam Marathon wereldwijd in miljoenen huishoudens te volgen

De TCS Amsterdam Marathon, die op zondag 19 oktober plaatsvindt, is over de hele wereld te volgen op televisie. 221 miljoen huishoudens in ruim 130 landen kunnen het IAAF Gold Label evenement ontvangen. In Nederland wordt de wedstrijd in ieder geval live uitgezonden op Eurosport 1. Buiten de grens heeft Eurosport 1 een uitzending in 58 landen, daarnaast zendt Universal Sports Media (USA), TV Globo Brazil, Supersport Zuid-Afrika (53 landen) en Eurosport Pacific/Asia (17 landen) de grootste marathon van Nederland uit. De TCS Amsterdam Marathon is tevens via een livestream te volgen op www.tcsamsterdammarathon.nl.

De TCS Amsterdam Marathon is de achtste snelste marathon van de wereld. Jaarlijks vindt er een zinderende strijd plaats om de winst op het vlakke en snelle parcours. De laatste drie jaar maakte Wilson Chebet furore. In 2013 won de Keniaan voor de derde keer op rij in een nieuw parcoursrecord van 2.05.36, de elfde tijd op de wereldranglijst 2013. De schitterende beelden van de marathon zijn een visitekaartje voor de stad Amsterdam. De diverse culturele passages worden prachtig in beeld gebracht met onder andere beelden vanuit de helikopter en vanaf diverse motoren.

Met ruim 80 internationale deelnemende landen is dit één van de grootste internationale evenementen van het land. Het ziet er naar uit dat de populaire stadsmarathon voortijdig is uitverkocht (limiet 42.500 voor de marathon, Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km en kinderlopen). Organisator Le Champion is nog bezig om meer tv zenders vast te leggen.

Kijk voor meer informatie op www.tcsamsterdammarathon.nl.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief