Nieuws /

TCS Amsterdam Marathon maakt gigantische groei door

De TCS Amsterdam Marathon maakt opnieuw een gigantische groei door met het aantal deelnemers. De inschrijving is nog open tot en met 29 september en organisator Le Champion verwacht dat de grens van 40.000 deelnemers ruim gepasseerd gaat worden. Dat betekent dat in zeven jaar tijd het deelnemersaantal verdubbeld is. Voor het eerst in de historie zal de limiet van de Mizuno Halve Marathon en de TCS 8 km bereikt worden en zal voor deze afstanden de inschrijving eerder sluiten.

Opvallend is dat de deelnemersaantallen bij de marathon enorm stijgen. De aantrekkingskracht van de grootste marathon van Nederland is zowel in Nederland als in het buitenland enorm. De marathon heeft nog geen limiet. Naar verwachting staan er straks 15.000 deelnemers ingeschreven voor de klassieke afstand. Ter vergelijking: in 2005 stonden er 6.473 marathonlopers ingeschreven en in het jaar 2000 nog maar 2.241.

In 2010 kwam Le Champion met een ambitieus plan, waarin de verwachting van 37.500 deelnemers in 2014 werd uitgesproken. Deze grens werd twee jaar eerder dan verwacht al bereikt. Vorig jaar schreven zich 38.000 deelnemers in. Dit aantal zal tijdens de 38e editie ruim gepasseerd worden. Inmiddels behoort de marathon, die bekroond is met het IAAF Gold Label, tot één van de grootste marathons van Europa. Met meer dan 80 verschillende nationaliteiten is de TCS Amsterdam Marathon geliefd over de hele wereld.

Amsterdam staat zondag 20 oktober helemaal in het teken van de TCS Amsterdam Marathon. De deelnemers – die kunnen meedoen aan de marathon, Mizuno Halve Marathon en TCS 8 km – lopen over een snel, vlak én aantrekkelijk parcours met vele toeristische highlights. Een hoogtepunt is dit jaar de passage door het Rijksmuseum. Het is een stadsmarathon waarbij sport, cultuur en kunst worden gecombineerd. Het feestjaar Amsterdam 2013 zal niet onopgemerkt blijven en ook het gouden thema, vanwege het verkrijgen van het IAAF Gold Label, zal duidelijk zichtbaar zijn.

Inschrijven is mogelijk via www.tcsamsterdammarathon.nl.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief