Nieuws /

Recordbedrag van € 215.000 opgehaald voor kankeronderzoek VUmc CCA

  • € 215.000 opgehaald door lopers en toeschouwers tijdens grootste marathon van Nederland
  • Ruim 1.650 lopers vanuit TCS, in samenwerking met meer dan 20 klanten

De deelnemers die afgelopen zondag meededen aan de TCS Amsterdam Marathon hebben gezamenlijk € 215.000 aan sponsorgeld opgehaald voor het VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA). Dit bedrag is bij elkaar gebracht door 42.600 lopers, medewerkers van VUmc, donateurs van stichting VUmc CCA en klanten en medewerkers van Tata Consultancy Services (TCS), dat al drie jaar de titelsponsor is van het evenement.  De Gouden Veter Actie was dit jaar een nieuw initiatief om het goede doel van de marathon verder onder de aandacht te brengen en het behaalde IAAF Gold Label  van de marathon te vieren. Ook kwam de opbrengst van de verkochte gouden schoenveters, € 25.000, ten goede aan het  VUmc CCA, een belangrijke bijdrage aan het totaal opgehaalde bedrag.

Op deze mooie herfstdag liepen 42.600 enthousiaste deelnemers de hele marathon, de Mizuno Halve Marathon of de TCS 8 km door Amsterdam. Topatleet Wilson Chebet liep de marathon in een recordtijd van 2.05.36, niet eerder liep een deelnemer zo snel het Amsterdamse parcours.  In het Olympisch Stadion kreeg Prof. dr. Geert Kazemier, directeur stichting VUmc CCA de cheque met het opgehaalde bedrag overhandigd van N Chandrasekaran, TCS’ CEO & MD, en Simone Richardson, directeur Le Champion.

“Er hangt een bijzonder positieve sfeer rond de marathon en de warme steun die het VUmc CCA krijgt van TCS, Le Champion, lopers en overige sponsoren is overweldigend. We zijn trots dat naast de 80 lopers van het VUmc  CCA zelf er dit jaar ook bijna 1000 mensen met business-teams in actie zijn gekomen voor het VUmc CCA. Dankzij de deelnemers, de sponsors en ons eigen team kunnen wij nog meer onderzoek doen naar kanker, wat heel hard nodig blijft. Met de opbrengst van dit jaar streven we ernaar om twee onderzoekers in te zetten. Met het bedrag dat in 2012 werd opgehaald dankzij de TCS Amsterdam Marathon, kon een jaar lang onderzoek worden gedaan door één onderzoeker in te zetten ”, licht  prof. dr. Geert Kazemier, directeur stichting VUmc CCA toe.

Amit Kapur, Regional Director and Head Benelux TCS: “TCS is steeds op zoek naar innovatieve manieren om een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Het is fantastisch om te zien dat we ons samen met de partners keer op keer weten te overtreffen. Het nieuwe initiatief dit jaar, het dragen van gouden veters en daarmee het kankeronderzoek steunen, heeft daar zeker ook aan bijgedragen. We zijn zeer trots op de prestatie van alle lopers, waaronder meer dan 1.650 van onze klanten en TCS collega’s.”

Simone Richardson, directeur Le Champion: “Vanuit Le Champion zijn we, als organisator van de TCS Amsterdam Marathon enorm trots dat we via deze samenwerking een bijdrage te kunnen leveren aan verder onderzoek naar de ziekte kanker door het VUmc CCA. Veel deelnemers hebben door het neerzetten van hun sportieve prestatie zich tegelijkertijd enorm ingezet voor het inzamelen van gelden voor dit goede doel.”

Over VUmc CCA
VUmc Cancer Center Amsterdam doet onderzoek naar nieuwe behandelingen en diagnostische tests en biedt patiënten de optimale, geïndividualiseerde medische zorg en aandacht, volgens de nieuwste inzichten. Met de opbrengst van de TCS Amsterdam Marathon kan verder geïnvesteerd worden in toponderzoek en de meest geavanceerde apparatuur voor diagnose en behandeling.

Over Tata Consultancy Services Nederland
TCS is sinds 1992 gevestigd in Nederland. Met meer dan 2.500 medewerkers werkt TCS voor diverse klanten zoals NXP Semi-conductors, ABN AMRO, Royal HaskoningDHV, ING Group en KLM.
TCS is door het  CRF Institute gecertificeerd als ‘Top ICT Employer of the year 2013’ Nederland. Deze benoeming onderschrijft de hoge kwaliteit  van het HR-beleid van TCS, waarbij de focus ligt op persoonlijke groei en ontwikkeling van medewerkers wereldwijd.   Recentelijk werd TCS voor de TCS Amsterdam Marathon onderscheiden met drie Europese Corporate Engagement Awards. TCS werd bekroond met “Gold” awards in de categorieën Best Partnership in Sports en Best Programme to Raise Brand Awareness; daarnaast kreeg TCS een “Bronze” award voor Best Community Involvement.

De marathon oogst erkenning voor maatschappelijke betrokkenheid, samenwerking en verbetering van naamsbekendheid.

Over Tata Consultancy Services Ltd. (TCS)
Tata Consultancy Services is leverancier van IT-services, bedrijfsoplossingen en outsourcingdiensten en levert internationale ondernemingen hoogwaardige diensten, met een consistent hoog rendement. TCS levert een uitgebreid portfolio IT- en IT-gefaciliteerde adviesdiensten via haar unieke Global Network Delivery Model™, dat alom erkend wordt als toonaangevend in software-ontwikkeling. TCS is onderdeel van de Tata Group, het grootste industriële conglomeraat van India, en heeft ruim 285.250 uitstekend opgeleide IT-consultants in dienst, verspreid over 44 landen. De onderneming boekte in het gebroken boekjaar 2013, dat op 31 maart 2012 eindigde, een omzet van ruim 11,6 miljard dollar en is genoteerd aan de National Stock Exchange en de Bombay Stock Exchange in India. Kijk voor meer informatie op www.tcs.com.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief