Le Champion
NederlandsEnglishDeutschFrançaisEspañol

Nieuws

TCS Amsterdam Marathon gaat onder het Rijksmuseum door

21-06-2013

De  TCS Amsterdam Marathon gaat op 20 oktober door het hart van het Rijksmuseum, de beroemde Passage die Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Zuid met elkaar verbindt. Een unieke belevenis voor de vele duizenden lopers uit binnen- en buitenland. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de organisatie Le Champion, om sport, kunst en cultuur dichter bij elkaar te brengen in Amsterdam, in vervulling.

“Jarenlang hebben we ons ingezet om sport, kunst en cultuur in Amsterdam dichter bij elkaar te brengen”, aldus Simone Richardson, directeur van Le Champion. ”Het is geweldig dat we in het feestjaar van Amsterdam 2013 deze wens kunnen realiseren. De lopers hebben het voorrecht om letterlijk onder één van meest prestigieuze musea ter wereld te lopen: het Rijksmuseum. We zijn erg trots op deze samenwerking.” Het parcours van de marathon en de TCS 8 km zal door de Passage lopen.

“De Passage van het Rijksmuseum biedt de meest historische sportwedstrijd ter wereld een tijdloos decor”, vertelt Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum. Dit museum toont dé wereldberoemde topstukken van de Nederlandse kunst van bijvoorbeeld Rembrandt, Van Gogh en Vermeer. Dit net volledig gerenoveerde museum is onlangs heropend en trok inmiddels ruim een half miljoen bezoekers uit de hele wereld.

De TCS Amsterdam Marathon is ongekend populair bij de hardlopers in binnen- en buitenland. Tijdens deze 38e editie worden voor de eerste keer meer dan 40.000 deelnemers verwacht. Meer dan 40% van deze deelnemers komt uit het buitenland, waarmee dit evenement het grootste internationale sportevenement is in Nederland. Het feestelijke jaar Amsterdam 2013 vergroot tevens de aantrekkingskracht van de lopers om in Amsterdam te willen starten. Met vieringen als 400 jaar Amsterdamse Grachten, heropening Rijksmuseum en de  troonswisseling, staat Amsterdam vol in de publieke belangstelling. Internationaal is  Amsterdam voor 2013 dan ook genoemd als de op een na beste bestemming ter wereld.

13 reacties op TCS Amsterdam Marathon gaat onder het Rijksmuseum door

 1. Jammer dat de halve marathon dit niet heeft….veel lopers vinden dit erg jammer!

  • Helemaal mee eens!! Ontzettend jammer :-(

 2. Vraag: Kan De Halve alsnog niet via en onder het
  Rijksmuseum worden georganiseerd?

  ‘De Halve’ vertrekt immers om 13.30 uur!

  Met vriendelijke groet,

  Klaas Graveland
  Gouda

 3. Als je bij de Halve Marathon kijkt dan staat er dat deze afstand eenmaal het Rijksmuseum passeert net als de 8 km. De hele marathon 2 keer.

 4. Kan er nog iets geregeld worden voor de halve? :-(

 5. Als jullie dan toch bezig zijn: waarom kan de Dam niet in het parcours van de marathon worden opgenomen??? Een veelgehoorde klacht is dat we de stad uit worden gejaagd. Ik zou het overwegen ……

 6. Halve marathon onder het museum door is toch ook geweldig! En dan via de Hobbemastraat richting de ingang van het Vondelpark. Ik zeg doen!

 7. Ik zeg snelheid boven sightseeing. Twee bochten extra hoeven van mij niet.

  • Helemaal mee eens! Hoeveel mensen kunnen er tegelijk door die tunnel? Gaat dit niet enorm voor oponthoud zorgen?

 8. Leuk persbericht. “Lang gekoesterde wens”, “kunst en sport samenbrengen”, blablabla. Maar hoe gaat het parcours er nu uitzien? De eerste passage is na 4km, hoe breed is die tunnel?

 9. Prachtig. Een wens die door velen nog veel langer gekoesterd wordt is niet meer dat vreselijke stuk Joan muyskenweg-Van der Madeweg-Spaklerweg te hoeven lopen.

 10. Ik heb voor de zekerheid maar een email gestuurd om te vragen of de halve er ook onder doorgaat, omdat er inderdaad tegenstrijdige berichten de ronde doen. En helaas gaat de halve er niet onderdoor :(

 11. Ik denk dat voor de kortere afstanden dan de marathon de massa’s veel te groot zijn om onder het Rijks door te gaan. Volgens mij was het al moeilijk om voor de marathonners hiervoor toestemming te krijgen.

Geef een reactie

TATA Consultancy Services
Mizuno IAmsterdam
Sky Radio Telegraaf Air France JCDecaux AA Drink De Echo