Nieuws /

NK marathon in Amsterdam

Het Nederlands kampioenschap marathon vindt dit jaar plaats tijdens de TCS Amsterdam Marathon op zondag 16 oktober 2016. De Atletiekunie heeft het Nederlands kampioenschap officieel toegewezen aan de TCS Amsterdam Marathon. Met de toevoeging van de Nederlandse titelstrijd wordt een verdere impuls gegeven aan de 41e editie van de grootste marathon van Nederland.

In de 40-jarige geschiedenis van de Amsterdam Marathon was de marathon al 13 keer het strijdtoneel voor het Nederlands kampioenschap. Ook in de komende drie edities (2016, 2017 en 2018) worden de Nederlandse marathontitels in Amsterdam verdeeld.

Cees Pronk, race director TCS Amsterdam Marathon: “ Wij zijn bijzonder trots dat we de komende drie jaar het decor zijn voor de Nederlandse titelstrijd. De toekenning voor de komende drie jaren betekent hiermee ook duidelijkheid in de planning van de atleten. Nederlands snelste marathonlopers kunnen hierop hun planning aanpassen en weten waar ze aan toe zijn. Wij focussen ons op zowel de Nederlandse toplopers als op de recreatieve deelnemers, zowel nationaal en internationaal.”

De kandidaatstelling past in de ambitie van Stichting Sportevenementen Le Champion en de Gemeente Amsterdam om de atletiek in Nederland nog beter op de kaart te zetten.

Er staan inmiddels meer dan 20.000 hardloopliefhebbers uit 89 landen ingeschreven. Inschrijven is mogelijk via www.tcsamsterdammarathon.nl. Naast de marathon is er de Mizuno Halve Marathon en TCS 8 km.

Drukwerk

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief