Nieuws /

Leuke activiteiten Amsterdam 2013!

2013 is een bijzonder jaar voor de internationale wereldstad Amsterdam! Zo bestaan de grachten 400 jaar, het concertgebouw 125 jaar en het Rijksmuseum wordt heropend. Een belangrijke gebeurtenis dit jaar is uiteraard de kroning van Willem Alexander op 30 april. Deze maand vinden er ook diverse leuke activiteiten plaats.

Welke bijzonderheden vinden er allemaal plaats in maart?

Hermitage Amsterdam
Ter ere van het Nederland-Ruslandjaar 2013 opent de Hermitage Amsterdam een uitgebreide tentoonstelling over Peter de Grote. Deze bijzondere presentatie, met kunstobjecten, kostbare collectiestukken en persoonlijke bezittingen van de tsaar, is afgelopen weekend geopend en loopt tot 13 december 2013.

Van Gogh
Op 30 maart 2013 vieren kunstliefhebbers de 160e geboortedag van Van Gogh. Vincent van Gogh geldt als een van de beroemdste schilders aller tijden; zijn post impressionistische werk heeft een enorme invloed gehad op de kunst van de 20e eeuw. Na een periode van verbouwing, opent het Van Gogh Museum op 1 mei 2013 weer zijn deuren aan het Museumplein, waar de marathon ook langs komt!

Hortus Botanicus
De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. In de tuin en de kassen groeien ruim 4.000 soorten. De Hortus ligt in de Plantagebuurt, aan de rand van het hectische Amsterdamse centrum.

Amsterdam 2013 biedt ook diverse kortingsvouchers aan. Kijk hier voor meer informatie.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief