Nieuws /

“Het is een gevoel en emotie die je nooit meer vergeet!”

Elke marathonloper heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen motivatie om te gaan hardlopen en zijn eigen beleving van de TCS Amsterdam Marathon. Wij vroegen een paar deelnemers het hemd van het lijf en dat leverde prachtige boeiende verhalen op. Lees hier het enthousiaste verhaal van Victor Verschoor, 38 jaar uit Schoorl en werkzaam als manueel-fysiotherapeut. Hij vind het uitlopen van de TCS Amsterdam Marathon “bijzonder om voor zo’n doel te leven, je hele omgeving leeft mee en als je, na al die zweetdruppels en volharding, het dan kan volbrengen is onbeschrijfelijk!”

Hoe ben je ooit begonnen met hardlopen?

Jaren geleden ooit begonnen omdat andere sporten teveel tijd in beslag namen, met hardlopen kan ik zelf bepalen waar en vooral wanneer ik wil. Vanuit mijn woonplaats in Schoorl zit ik zo in het mooiste duin van Nederland. De rust en ruimte die het me geeft is geweldig. Tijdens een studie periode het hardlopen weer ontdekt. Soms is het bijna een meditatie, zo’n kracht kan ik er uit halen.

Wat was je eerste halve of hele marathon?

Mijn eerste halve marathon heb ik in Egmond gelopen, dat was 2014. Samen met mijn broer en zwager. Uiteindelijk naar tevredenheid gelopen in 1:54. In 2015 heb ik mijn eerste marathon gelopen. De Amsterdam TCS Marathon samen met mijn loopmaatje Jolanda Grimbergen. Vanuit mijn opleidingen had de Marathon voor mij iets magisch, het hele proces er naar toe, de keuzes die je in dat proces maakt, de dag zelf maar ook daarna het herstel. Vanuit mijn beroepsperspectief is dat zeer interessant en bijzonder om zelf mee te maken.

Waarom heb je met de TCS Amsterdam Marathon meegedaan?

Ik heb voor de Amsterdam Marathon gekozen omdat het starten en finishen in het Olympisch Stadion fantastisch is, dat maakt het allemaal nog specialer. Daarbij is de organisatie bij de evenementen van Le Champion altijd top.

Hoe heb je die dag ervaren?

De dag was fantastisch! Ik weet nog goed hoe bijzonder ik het vond om onder het bord “Athlete’s Only” te lopen vlak buiten het stadion. Ik heb de loop heel bewust meegemaakt, kan van elke fase wel een gevoel of herinnering oproepen. Op diverse plaatsen langs het parcours stonden bekenden wat elke keer weer een mooi doel was om naar toe te lopen. Maar ook de laatste kilometers vechtend voor ontspanning en tegen de kramp richting het stadion. Uiteindelijk samen met Jolanda 3:59,24 gelopen!

 

Hoe vond je het om te starten en te finishen in het beroemde Olympisch Stadion van Amsterdam?

Heel bijzonder! Om het stadion binnen te lopen als atleet is geweldig, ik had al een keer als vrijwilliger bij de TCS Amsterdam Marathon in het stadion geholpen en dus kon me goed voorstellen hoe het zou zijn, maar eigenlijk is het een groot kippenvel moment. De finish is eigenlijk het meest gedenkwaardige moment, dit komt omdat veel bekenden en familie werken als vrijwilliger in het stadion dat maakte het ook extra speciaal en emotioneel. Wat me ook is bij gebleven is; Wat een tartanbaan met je benen doet als je 42km lang op verharde grond hebt gelopen: Alsof je op een trampoline aan het rennen bent, mijn benen stuiterden voor mijn gevoel alle kanten op!

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die nog geen halve of hele marathon heeft meegelopen in Amsterdam?

Het is een gevoel en emotie die je nooit meer vergeet! Het is bijzonder om voor zo’n doel te leven, je hele omgeving leeft mee en als je, na al die zweetdruppels en volharding, het dan kan volbrengen is onbeschrijfelijk!

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief