Nieuws /

“Ik had kippenvel over mijn hele lijf!”

Elke marathonloper heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen motivatie om te gaan hardlopen en zijn eigen beleving van de TCS Amsterdam Marathon. Wij vroegen een paar deelnemers het hemd van het lijf en dat leverde prachtige boeiende verhalen op. Voormalig semi prof hardloper Jeroen van Erp (o.a. winnaar van de Marathon van Almere en 3e op NK Cross 2000) vertelt waarom hij met kippenvel over zijn hele lijf het Olympisch Stadion inliep en waarom hij iedereen aanraadt om de TCS Amsterdam Marathon te lopen! 

Hi Jeroen, stel je even voor!

Mijn naam is Jeroen van Erp en ik ben getrouwd met Peet en we hebben samen 2 kinderen Kiki en Guusje genaamd. Ik woon en werk in het prachtige Berg en Dal, de parel van Gelderland. Ik ben directeur van de basisschool Titus Brandsma. Hardlopen is al jaren mijn passie en sport in zijn algemeenheid heb ik hoog in het vaandel staan. Ik deed ooit mee met een hardloopwedstrijdje en werd daarna benaderd door een fanatiek hardloper of ik niet bij de plaatselijke atletiekvereniging wilde komen lopen en zo is het balletje gaan rollen.

Wat was je eerste hele marathon?

Mijn eerste marathon was in Almere. Ik liep daar 2.19 uur en won gelijk de race! Het was ook gelijk mijn snelste tijd ooit op een marathon. Mijn snelste tijd op de 10km is 29:07. In de voorbereiding voor een marathon maakte ik zo’n 150 km per week. Ik wist elk hoekje en gaatje te vinden in het Groesbeekse bos waar ik lekker trainde. 

Hier ben ik op weg naar de marathon. Je ziet de richttijden die ik op mijn hand had geschreven nog goed staan.

Waarom heb je met de TCS Amsterdam Marathon meegedaan?

Het is een goed georganiseerde wedstrijd met veel snelle atleten. De ambiance is te gek. Met name de start en finish in het Olympisch Stadion geven een kick. Ik was door de organisatie uitgenodigd om de dag voor de marathon al aanwezig te zijn. Hierdoor leef je echt naar de wedstrijd toe. Een gezamenlijk diner met andere atleten die allemaal leven voor de sport. Prachtig! Ik deed mee aan de 37e editie in 2012 en eindigde als eerste bij de categorie Masters 35 jaar. 

De dag zelf is een hele beleving. ’s Ochtends ben je gespannen (10 x naar de wc) en opgeladen. Je wilt maar één ding, namelijk: heel hard lopen! Liefst het hardst van iedereen! Tijdens de wedstrijd denk je niet teveel, maar ben je vooral aan het rennen, wat een heerlijk gevoel geeft, totdat je het zwaar krijgt en je jezelf tot het uiterste gaat pushen …….. heerlijk!

Als je dan volledig kapot het Olympisch stadion binnenloopt en je door het enthousiasme van het publiek, op je hele lijf kippenvel krijgt en hierdoor nog een sprintje weet te trekken tot aan de finish, is je dag voor de volle 200% geslaagd.

Ik had de marathon heerlijk uitgelopen in 2.23.45. Na het finishen van de marathon Amsterdam viel ik echter over een houten lat van de hekken.  Na die val werd mijn grote teen steeds dikker en blauwer….Vervolgens moest ik naar het ziekenhuis om gaatjes in mijn teennagel te laten boren zodat het bloed eruit kon. Verplicht een paar dagen rust dus!

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die nog geen halve of hele marathon heeft meegelopen in Amsterdam?

De TCS Amsterdam Marathon is een aanrader voor iedereen! Schrijf je vandaag nog in!

 

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief