Le Champion
NederlandsEnglishDeutschFrançaisEspañol

Nieuws

De voorbereiding van Raymaekers: “De vorm zit er aan te komen”

26-09-2013

Koen Raymeakers staat op zondag 20 oktober als één van de Nederlandse favorieten aan de start. De 33-jarige atleet kiest voor de vijfde keer in zijn carrière voor Amsterdam en heeft als doel om onder de 2 uur en 10 minuten te lopen. Hoe verloopt zijn voorbereiding tot nu toe?

De zomer verliep niet geheel vlekkeloos, geeft hij aan: “Ik ben de marathonvoorbereiding begin juli helaas met een blessure aan mijn kuit begonnen. In juni/juli was ik een paar weken met mijn vrouw en kind in Nederland en half juli vertrok ik weer naar Kenia. Daar kon ik de weekomvang al snel weer maken, maar de vorm was nog ver te zoeken.”

Half augustus kwam hij opnieuw naar Nederland toe om specifieke marathonkilometers op asfalt te kunnen maken en dat is hem goed bevallen. “De afgelopen weken heb ik uitstekend kunnen trainen in Nederland en de vorm zit er aan te komen. Als ik de komende 5 weken goed kan trainen en mijn vorm nog wat kan verbeteren, dan wil ik in Amsterdam proberen mijn PR aan te scherpen. Dit zou een tijd onder de 2.10,35 betekenen.”

2 reacties op De voorbereiding van Raymaekers: “De vorm zit er aan te komen”

  1. Tjonge wat snel ik zit dan ergens voorbij Ouderkerk op zeg maar 23km. Dit vergt vast heel veel trainigsarbeid zoveel trainen gaat mij dus niet meer lukken maar je ik ben dan ook al 49 veel succes en zit er met zo’n tijd geen nl record in ?

    • Koen heel veel succes in Amsterdam ik heb er als Cothenaar , jouw geboortedorp,heel veel vertrouwen in ga er voor en dan moet het lukken

Geef een reactie

TATA Consultancy Services
Mizuno IAmsterdam
Sky Radio Telegraaf Air France JCDecaux AA Drink De Echo