Nieuws /

“Besmet geraakt met het hardloopvirus”

Elke marathonloper heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen motivatie om te gaan hardlopen en zijn eigen beleving van de TCS Amsterdam Marathon. Wij vroegen een paar deelnemers het hemd van het lijf en dat leverde prachtige boeiende verhalen op. Lees het mooie enthousiaste verhaal van de 27 jarige Justin Reus die ook besmet is geraakt met het hardloopvirus!

Hoe ben je ooit begonnen met hardlopen?

Vroeger heeft mijn vader heel veel hardgelopen, in totaal maar liefst negen marathons. Eigenlijk ben ik door hem besmet geraakt met het hardloopvirus. Ik ben begonnen met wedstrijden in de buurt, daarna heb ik samen met mijn vader de Dam tot Damloop, TCS Amsterdam Marathon halve marathon en de Saucony Egmond Halve Marathon gedaan. In 2015 hadden we het plan om samen de Marathon in Rotterdam te gaan lopen. Mijn vader zijn 10e en laatste marathon en mijn eerste marathon. Door een blessure van mijn vader heeft hij deze helaas niet kunnen lopen. Tijdens de voorbereiding heeft mijn vader mij begeleid tijdens het trainen en was hij mee naar Rotterdam. Een bijzonder moment was dat hij mij succes wenste bij het startvak.

De laatste tijd ben ik meer aan het wielrennen met mijn vader. Wij hebben samen de Ronde van Noord-Holland gedaan.

Wat was je eerste halve of hele marathon?

Saucony Egmond Halve Marathon was denk ik de eerste halve marathon die ik liep. Dat is altijd een erg mooie loop met vaak winterse omstandigheden. Eerst het strand en later een mooie route door de duinen naar de finish.

Waarom heb je met de TCS Amsterdam Marathon meegedaan?

Vorig jaar |(2016) heb ik voor het eerst de hele marathon van Amsterdam gelopen. Het jaar ervoor heb ik de marathon van Rotterdam gelopen. Eigenlijk ging dat best wel aardig, toen zag ik de Afsluitdijkloop voorbij komen van 30 kilometer en dacht ik bij mijzelf, dat is wel een mooie uitdaging! Als ik dan toch al op 30 kilometer zit met trainen, kan ik ook makkelijk de Marathon van Amsterdam eraan vast plakken. Ik heb drie jaar in Amsterdam gewoond, gestudeerd en werk in Amsterdam. De Amsterdam Marathon stond daarom nog op mijn lijstje.

Hoe heb je die dag ervaren?

Op de dag van de marathon was ik toch wel erg gespannen. Je vraagt je af of je wel goed hebt getraind, voldoende hebt gegeten vooraf, heb ik wel de juiste voeding mee? Zodra je in het startvak bent aangekomen vergeet je de spanning en ga je er vol voor. In het begin is het erg druk op het parcours, je zoekt telkens goede plekken om te lopen. Eenmaal langs de Amstel kwam er meer ruimte en kon je heerlijk lopen. De hele dag was een groot hardloopfeest, veel publiek, goed weer en een goed gevoel wanneer je het Olympisch Stadion binnenkomt en de finish in zicht is. Daar doe je het allemaal voor!

Hoe vond je het om te starten en te finishen in het beroemde Olympisch Stadion van Amsterdam?

De start en finish in het Olympisch Stadion van Amsterdam maken de marathon speciaal. Zeker de laatste meters in het stadion over de baan richting de finish is bijzonder. Laatst ook  de Johan Cruyff 14K Run gedaan, waarbij je je spullen moest ophalen in het Olympisch Stadion, dat is ook heel mooi!

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die nog geen halve of hele marathon heeft meegelopen in Amsterdam?

Ga de uitdaging aan en geniet! De ervaring en de kick die je er voor terug krijgt is het zeker waard.
In oktober ga ik de halve marathon van Amsterdam doen. In september ga ik eerst op zaterdagavond de Dam tot Damloop by night doen en op zondag loop ik de Dam tot Damloop mee. Een maand later doe ik dan de halve marathon van Amsterdam.

 

 

 

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief