Le Champion
NederlandsEnglishDeutschFrançaisEspañol

Goede Doelen 2014

VUmc Cancer Center Amsterdam

Steun van Tata Consultancy Services voor kankeronderzoek VUmc Cancer Center Amsterdam. 

VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA) is de officiële begunstigde van de TCS Amsterdam Marathon, met 35.000 deelnemers Nederlands meest gerenommeerde duurloopevenement.

“Ik ben er trots dat TCS het VUmc CCA gaat ondersteunen. We kunnen nu meer aandacht vestigen op het belang van kankeronderzoek. Eén op de drie mensen krijgt kanker en er sterven jaarlijks bijna 50.000 mensen in Nederland aan kanker. Met de steun van TCS kunnen we als VUmc CCA nog meer invulling geven aan onze missie om de levensverwachting van mensen met kanker te verbeteren”, aldus prof. dr. Henk Verheul, hoofd van de afdeling Medische Oncologie en directeur VUmc CCA.

VUmc Cancer Center Amsterdam wil kanker voorkomen en genezen. In VUmc CCA werken 26 disciplines samen om ervoor te zorgen dat patiënten met (een vermoeden van) kanker zo snel en zo vakkundig mogelijk worden geholpen. VUmc CCA doet onderzoek naar nieuwe behandelingen en diagnostische tests en biedt patiënten de optimale, geïndividualiseerde medische zorg en aandacht, volgens de nieuwste inzichten. Het centrum investeert in toponderzoek en in de meest geavanceerde apparatuur voor diagnose en behandeling. Patiënten krijgen de meest effectieve behandeling en zorg en hebben zo de beste kans op genezing. Mocht genezing echter niet meer mogelijk zijn, dan zorgt VUmc CCA ervoor dat de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk is. www.vumc.nl/cca

VUmc Cancer Center Amsterdam zet alles op alles om zo veel mogelijk geld te werven voor onderzoek naar kanker. Jij kunt ons hierbij helpen. Via http://marathoncca.alvarum.net kun je het VUmc CCA-team sponsoren. Wil je zelf voor VUmc Cancer Center Amsterdam lopen, dan kun je hier een eigen pagina aanmaken en zo veel mogelijk mensen mobiliseren om jouw sportieve prestatie te sponsoren.


Stichting Semmy

Stichting Semmy heeft ten doel het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het creëren van een overlevingskans van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker (ponsglioom). De overlevingskans bij een herstenstamtumor is namelijk vrijwel 0% met een levensverwachting na diagnose van 2 tot 12 maanden. Hiermee is hersenstamkanker de meest dodelijke vorm van kanker. Dit in tegenstelling tot de gemiddelde overlevingskans van kinderkanker die inmiddels gelukkig al 75% is. We moeten van die 0% af en zoeken dus naar een behandeling die ouders en de getroffen kinderen hoop op genezing kan geven na diagnose. Want alleen al die hoop is van levensbelang!

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 125 kinderen te maken met een hersentumor. Hiervan is circa 2/3 een glioom, oftewel per jaar krijgen ongeveer 80 kinderen een glioom in de hersenen. Circa 15% van de hersentumoren bij kinderen is een hersenstamtumor, ongeveer 18 gevallen per jaar.

Inmiddels steunen wij diverse onderzoeksprojecten die plaatsvinden in VU medisch centrum in Amsterdam.

Het onderzoek, genaamd VONK-SEMMY, bij VU medisch centrum in Amsterdam richt zich in brede zin op alle gliomen in de hersenen bij kinderen en specifiek uiteraard op gliomen in de hersenstam, oftewel de zogenaamde ponsgliomen (pontine glioma). M.a.w. daar tweederde van de hersentumoren bij kinderen een glioom is, zal een eventueel resultaat uit het onderzoek VONK-SEMMY voor een relatief grote groep van circa 80 Nederlandse kinderen per jaar een positief effect kunnen hebben.

Voor onderzoek dat nog in de beginfase staat wordt vrijwel geen geld ter beschikking gesteld. Ondanks bovengenoemde getallen, is hersenstamkanker relatief zeldzaam. Deze zeldzaamheid zorgt ervoor dat het voor de farmaceutische industrie niet interessant is om wetenschappelijk onderzoek te steunen.
Helaas betekent dit wel dat er elke 2 a 3 weken in Nederland een kind overlijdt vanwege een hersenstamtumor, in Amerika overlijdt er bijna dagelijks een kind aan een hersenstamtumor.

Daarom is het noodzakelijk dat wij zelf met uw hulp geld bijeen brengen om deze verschrikkelijke ziekte te kunnen behandelen. Dank u wel.

Onze ambassadeurs verwoorden het belang van uw steun als volgt:

Professor Dr. Gert-Jan Kaspers, hoofd kinderoncologie en -hematologie VUmc

“Onderzoek naar tumoren van de hersenstam is dringend noodzakelijk en de enige kans om de huidige zeer slechte kansen op genezing van kinderen met deze vorm van kinderkanker te verbeteren.”

Wendy van Dijk, TV-persoonlijkheid

‘Hoop doet Leven’

“Het idee dat kinderen zelfs de hoop op beterschap wordt ontnomen vind ik echt ondraaglijk. Daar moeten we met z’n allen iets aan doen!”

Voor een leven met hoop na diagnose!

Stichting Semmy

John Emmerik & Nicole Bakker


idcIngeborg Douwes Centrum 

Kanker gaat niet over…..ook niet als het leven doorgaat”

Steun psychologische (na)zorg bij kanker
1 op de 3 mensen met kanker en hun naasten wordt dusdanig uit evenwicht gebracht door deze ziekte, dat hij of zij behoefte heeft aan professionele psychologische begeleiding.  Het Ingeborg Douwes Centrum in Amsterdam is in 2002 opgericht om in deze behoefte te voorzien voor mensen uit Noord-Holland, Flevoland en in het bijzonder uit Amsterdam.

Het Ingeborg Douwes Centrum is een gespecialiseerd centrum voor psychologische (na)zorg bij kanker. Jaarlijks behandelt het Centrum zo’n 500 mensen die zelf kanker hebben (gehad), of van wie een dierbare ziek is of aan kanker is overleden.

Om iedereen die behoefte heeft aan gespecialiseerde psychologische (na)zorg bij kanker deze hulp te kunnen aanbieden, is geld nodig. Veel geld! Met jouw steun kunnen we ervoor zorgen dat deze mensen ons weten te vinden en dat onze hulpverlening voor iedereen toegankelijk blijft.

Schrijf je daarom vandaag nog in voor de 8km goede doelen loop Amsterdam Marathon en steun hiermee het Ingeborg Douwes Centrum.

Geen loper? Word dan Vriend van het Ingeborg Douwes Centrum. www.vriendenidc.nl

Alvast bedankt voor jullie hulp!

TATA Consultancy Services
Mizuno IAmsterdam
Sky Radio Telegraaf KLM JCDecaux AA Drink De Echo