Le Champion
NederlandsEnglishDeutschFrançaisEspañol

Cursussen AV Phanos

Ook komende zomer organiseert Phanos gedurende de zomer loopcursussen gericht op deelname aan de TCS 8 km, Mizuno Halve Marathon of marathon bij de TCS Amsterdam Marathon op zondag 19 oktober 2014.

Wil je goed voorbereid aan de start staan bij een van de afstanden van de TCS Amsterdam Marathon? Doe dan mee aan onze cursussen. Gedurende een half jaar word je door ervaren en gekwalificeerde trainers begeleid om deel te nemen aan de TCS 8 km, Mizuno Halve Marathon of marathon.

- Ben je een beginnende loper? Dan is de TCS 8 km over het marathonparcours met finish in het Olympisch Stadion voor jou bestemd. De cursus is bij uitstek geschikt voor deelnemers aan de Start to Run-cursussen. In het schema wordt ook rekening gehouden met deelname aan de Midzomernachtcross (5 km in het Amsterdamse Bos op vrijdag 20 juni) en de Damloop by Night (4 mijl op zaterdag 20 september in Zaandam).

- Heb je al wat meer loopervaring, en heb je bijv. al een 10 km “in de benen” of kun je 3 kwartier aan een stuk hardlopen? Bereid je dan voor op de Mizuno Halve Marathon. In het schema wordt ook rekening gehouden met deelname aan de Dam tot Damloop (10 mijl op zondag 21 september).

- Wil je voor het eerst een marathon lopen, of wil je beter voorbereid aan de start staan dan bij een vorige poging? Doe dan mee aan onze marathoncursus. Om met succes deze cursus te kunnen volgen en een najaarsmarathon te kunnen lopen, moet je bij aanvang van de cursus een uur kunnen hardlopen. Deze cursus is ook geschikt voor een andere najaarsmarathon, bijv. New York. Het schema wordt daarop aangepast.

Voor alle cursussen geldt:
- Trainingen vinden plaats in het Olympisch Stadion. Als dat niet beschikbaar is vanwege andere activiteiten, wordt uitgeweken naar de inloopbaan achter het stadion, of naar het Amsterdamse Bos.
- De trainingen bestaan uit een warming-up, loopscholing ter verbetering van je looptechniek en oefeningen, een intervalprogramma (korte of langere stukken hardlopen met pauzes) of een duurloop/testloop, en een cooling-down. Behalve aan het verbeteren van je hardloopconditie is er dan ook aandacht voor het verbeteren van je algemene fitheid. Naast de wekelijkse gezamenlijke training, wordt een schema gegeven voor de trainingen op eigen gelegenheid. Alleen bij de marathon is ook een persoonlijk schema beschikbaar, tegen meerprijs.
- De trainingen duren ca. anderhalf uur; voor de marathoncursus uitlopend naar 2 uur.
- De cursussen starten in mei en lopen door tot eind oktober. Dan kun je bij de laatste training met je trainingsgenoten nog even de ervaringen uitwisselen en nagenieten van de geleverde prestatie.
- Gemiste trainingen kun je inhalen op doordeweekse avonden bij een van de reguliere loopgroepen van Phanos (kijk hier voor een overzicht van onze loopgroepen).
- De TCS 8 km-cursus vindt plaats op zaterdag om 9:30 uur. De Mizuno Halve Marathon cursus wordt gehouden op donderdagavonden om 19:00 uur. De marathoncursus op zondagochtend om 10:00 uur. Voor de marathoncursus staat geen training gepland in de weekends van de trainingslopen voor de marathon (3 en 17 augustus, 6 en 28 september; zie www.trainingslopen.info). Voor deze trainingslopen moet apart worden ingeschreven.
- De cursussen starten op 1 mei (halve marathon), 3 mei (8 km) en 4 mei (marathon).
- De cursussen zijn bedoeld voor lopers die geen lid zijn van Phanos.
- Phanos heeft voor de deelnemers aan de cursussen een beperkt aantal startbewijzen voor de diverse afstanden tegen gereduceerde prijs beschikbaar.

Kosten:
TCS 8 km: 203 euro (inclusief startbewijs), 195 euro (exclusief startbewijs);
Mizuno Halve Marathon: 210 euro (inclusief startbewijs), 195 euro (exclusief startbewijs);
Marathon: 225 euro (inclusief startbewijs en inclusief het officiële marathonshirt), 175 euro (exclusief startbewijs).

De cursussen vinden alleen doorgang bij voldoende deelname.

Aanmelden en meer informatie bij Ron Jansen, verenigingsmanager van Phanos, tel. 06-15560353. Na ontvangst van het bedrag op girorekening NL59 INGB 0008 3318 40 (t.n.v. Atletiekvereniging Phanos) is de deelname definitief.

TATA Consultancy Services
Mizuno IAmsterdam
Sky Radio Telegraaf Air France JCDecaux AA Drink De Echo