Cursussen AV Phanos

Bereid je voor op de TCS Amsterdam Marathon met German Silva

Ook komende zomer organiseert Phanos gedurende de zomer loopcursussen gericht op deelname aan de TCS 8 km, Mizuno Halve Marathon of marathon bij de TCS Amsterdam Marathon op zondag 18 oktober 2015.

Wil je goed voorbereid aan de start staan bij een van de afstanden van de TCS Amsterdam Marathon? Doe dan mee aan onze cursussen. Gedurende een half jaar word je door ervaren en gekwalificeerde trainers begeleid om deel te nemen aan de TCS 8 km, Mizuno Halve Marathon of marathon.

De deelnemers aan de marathoncursus zullen in hun voorbereiding niet alleen door de trainers van Phanos worden begeleid. Ook German Silva, tweevoudig winnaar van de New York City Marathon (in 1994 en 1995) zal de lopers gedurende de cursus met inspirerende coaching terzijde staan.

– Wil je voor het eerst een marathon lopen, of wil je beter voorbereid aan de start staan dan bij een vorige poging? Doe dan mee aan onze marathoncursus. Om met succes deze cursus te kunnen volgen en een najaarsmarathon te kunnen lopen, moet je bij aanvang van de cursus een uur kunnen hardlopen. Deze cursus is ook geschikt voor een andere najaarsmarathon, bijv. New York. Het schema wordt daarop aangepast.

– Heb je al wat meer loopervaring, en heb je bijv. al een 10 km “in de benen” of kun je 3 kwartier aan een stuk hardlopen? Bereid je dan voor op de Mizuno Halve Marathon. In het schema wordt ook rekening gehouden met deelname aan de Dam tot Damloop (10 mijl op zondag 20 september).

– Ben je een beginnende loper? Dan is de TCS 8 km over het marathonparcours met finish in het Olympisch Stadion voor jou bestemd. De cursus is bij uitstek geschikt voor deelnemers aan de Start to Run-cursussen. In het schema wordt ook rekening gehouden met deelname aan de Midzomernachtcross (5 km in het Amsterdamse Bos op vrijdag 19 juni) en de Damloop by Night (5 mijl op zaterdag 19 september in Zaandam).

Voor alle cursussen geldt:
– Trainingen vinden plaats in het Olympisch Stadion. Als dat niet beschikbaar is vanwege andere activiteiten, wordt uitgeweken naar de inloopbaan achter het stadion, of naar het Amsterdamse Bos of Vondelpark.
– De trainingen bestaan uit een warming-up, loopscholing ter verbetering van je looptechniek en oefeningen, een intervalprogramma (korte of langere stukken hardlopen met pauzes) of een duurloop/testloop, en een cooling-down. Behalve aan het verbeteren van je hardloopconditie is er dan ook aandacht voor het verbeteren van je algemene fitheid. Naast de wekelijkse gezamenlijke training, wordt een schema gegeven voor de trainingen op eigen gelegenheid. Alleen bij de marathon is ook een persoonlijk schema beschikbaar, tegen meerprijs.
– De trainingen duren ca. anderhalf uur; voor de marathoncursus uitlopend naar 2 uur.
– De cursussen starten in mei en lopen door tot eind oktober. Dan kun je bij de laatste training met je trainingsgenoten nog even de ervaringen uitwisselen en nagenieten van de geleverde prestatie.
– Gemiste trainingen kun je inhalen op doordeweekse avonden bij een van de reguliere loopgroepen van Phanos (kijk hier voor een overzicht van onze loopgroepen).
– Je wordt door Phanos als tijdelijk lid bij de Atletiekunie aangemeld, zodat je verzekerd bent tijdens de trainingen.

– Phanos heeft voor de deelnemers aan de cursussen een beperkt aantal startbewijzen voor de diverse afstanden tegen gereduceerde prijs beschikbaar.

– Kijk voor meer details en voor het inschrijfformulier op https://www.phanos.org/pages/79/hardloopcursussen-bij-phanos/.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

 *
naam@bedrijf.nl